Yeni yılın ilk toplantısı yapıldı

Karaağaç Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Başkanlığı’nda gerçekleştirdi

Yeni yılın ilk toplantısı yapıldı
10 Ocak 2013 Perşembe 08:43

GELİR TARİFELERİ KOMİSYON’DA
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak 2013 Mali Yılı Gelir Tarifeleri ile ilgili gündem maddesi görüşülürken, tarifleler incelenmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRETLERİ BELİRLENECEK
Başkan Yücel ve Meclis Üyeleri, ardından, 2013 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personelin yeni sözleşme yapması ve ücretlerinin görüşülmesi ile ilgili maddeyi değerlendirirken, 1 tekniker, 1 teknisyen, 1 mimar, 1 sağlık personeli, 1 hemşirenin kanunda belirtilen net aylık tutarı aşmamak kaydıyla tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılması konusu görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
MECLİS TEMMUZ’DA TATİL YAPACAK
Toplantıda, Meclis’in tatil ayı da belirlenirken, yapılan oylamada tatil ayının Temmuz olmasına oy birliği ile karar verildi.
KANUNDA BELİRTİLEN ÜCRETLER KABUL EDİLDİ
Toplantının devamında, Belediye Başkanı ve vekalet edeceklere verilecek ücretleri görüşen Meclis, ödenecek miktarın ilgili Belediye Kanunlarında belirtilen oranlara göre ödenmesini oy birliği ile kabul ederken, Meclis Üyeleri, Denetim Komisyonu ile Encümen Üyelerinin Huzur Haklarının belirlenmesi ile ilgili maddeyi de ilgili kanunları okuduktan sonra kanun kapsamındaki miktarları oy birliği ile kabul etti.
KADRODA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
Toplantının devamında, Belediyedeki dolu-boş kadro cetvelleri ile ilgili madde görüşüldü. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kurum memurlarından Serdar Ceylan, Süleyman Özcan ve Ufuklar Şen’in 9 dereceli Zabıta Memur kadrosunun iptal edilerek 10 dereceli memur kadrosuna, Selçuk Keşen’in 11 dereceli memur kadrosuna, Naif Akkuş’un 11 dereceli şoför kadrosu iptal edilerek 7 dereceli şoför kadrosuna, Feridun Bakan’ın 11 dereceli memur kadrosu iptal edilerek 9 dereceli memur kadrosuna, Hasan Hüseyin Sarı’nın 7 dereceli şoför kadrosu iptal edilerek 6 dereceli memur kadrosuna ihdas edilmeleri belirtilirken, cetvelde talep edilen değişiklikler oy birliği ile kabul edildi.
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Diğer tüm Belediyelerde olduğu gibi Karaağaç Belediyesi de Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Denetim Komisyonu’nu yeniden oluşturdu. Yapılan üye seçiminin ardından Komisyon Üyeliklerine Yılmaz Mert, Ercan Çelik, Aytekin Odunci, Enser Şimşek ve Yıldırım Büyükbaş getirildi.
MESAİ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Toplantıda, Belediye’de görevli Zabıta ve İtfaiye çalışanlarının maktu mesai ücretleri de karara bağlanırken, yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin de itfaiye gibi beldede 24 saat hizmet edeceği ifade edildi. Bütçe kanunda belirtilen tutar, üst sınırı aşmamak kaydıyla oy birliği ile kabul edildi.
CAMİ TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK
Başkan Yücel ve Meclis Üyeleri, toplantı esnasında, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yapımı devam eden Mehmet Akif Ersoy Cami Derneği’nin taleplerini de değerlendirdi. Dernek tarafından, belediyeden, uygun zamanlarda çalıştırılmak üzere belediyeye ait kepçe, 2 kamyon moloz ve nakdi yardım talep edilirken, derneğin talepleri görüşülmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
HİSSE SATIŞLARI ENCÜMEN’NDEN TEKİRDAĞ’A GİDECEK
Meclis, 434 ada 55 parsel ve 654 ada 3 parseldeki belediye hisselerinin talep sahiplerine satışını da oy birliği ile Encümen’e havale ederken, Başkan Yücel yaptığı açıklamada, talebin Encümen’den sonra Tekirdağ Belediyesi’ne gideceğini ve orada da ilgili makamlar tarafından incelendikten sonra net kararın verileceğini kaydetti.
GAZDAŞ BASINÇ DÜŞÜRME İSTASYONU İÇİN YER TALEP ETTİ
Toplantıda son olarak, Gazdaş’ın verdiği dilekçe görüşüldü. Verilen dilekçede, İmar planında park olarak ayrılmış 7 adet alanın uygun kısımlarına Gazdaş tarafından Bölge Basınç Düşürme İstasyonu’ yapılması talebi yer alırken, konu görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.