Yer altı otoparkı projesi hayata geçecek mi?

Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, içinde yer altı otoparkı da olan geniş kapsamlı bir proje için çalışmaya başladıklarını ifade ederken, çalışmaların en geç Nisan ayında başlayacağını ifade etti. Gümüş, toplantıda ayrıca, söz konusu alanda hatları olan kurumları da proje hakkında bilgilendirirken, gerekli çalışmaları en kısa zamanda yapmaları gerektiğini söyledi

Yer altı otoparkı projesi hayata geçecek mi?
24 Ocak 2013 Perşembe 08:07

Çerkezköy Belediyesi Altyapı Koordinasyon Kurulu 2013 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantının başında, belediye olarak, geniş kapsamlı bir proje için çalışmaya başladıklarını ifade eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bu kapsamda yapılacak çalışmalar öncesi söz konusu alanda hatları olan kurumlara projenin detaylarını anlattı.
YER ALTI OTOPARKI PROJESİ VAR
Atatürk Caddesi ile Altı Yol Kavşağı arasında kalan bölgede yeşil alan ve kaldırım düzenleme çalışmaları yapılacağını belirten Gümüş, bu kapsamda yer altı otoparkı yapma durumlarının da olduğunu kaydederek, “Bu güzergahta herkesin hattı var. Çalışma kapsamında değişiklik olabilir. Yapıları gözden geçirmek durumundayız. Yapı Kredi Bankası’ndan Altı Yol Kavşağı’na kadar kaldırım çalışması yapılacak. Mevcut yapının tümü sökülecek. Ardından kaplama yapılacak. Kaldırım yüksekliği 15 santimetre olacak. Kısacası hatların çalışmalarla çakışmaması için gereken düzenlemeleri yapacağız” bilgilerini verdi.
EN GEÇ NİSAN’DA BAŞLANACAK
Gümüş, ihale süreci hazırlıklarının Şubat ayında tamamlanabileceğini ve en geç Nisan ayında çalışmalara başlayacaklarını da dile getirdi.
TRAFONUN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR
Düzenleme yapılacak alanlarda Tredaş’ın bir trafosunun sorun yarattığını da belirten Gümüş, trafonun yan tarafa alınması halinde düzenlemeye engel olmayacağını ve kendilerine alan açılacağını da kaydetti.
PROJE KALICI OLACAK
Proje aşamasındaki çalışmanın kalıcı olduğuna da vurgu yapan Kemal Gümüş, “Otoparkı da tam anlamıyla oturtursak çalışmalarımızı tamamlayacağız. Daha önce diğer kurumların çalışmaları sebebiyle bir şey yapamamıştık” diye konuştu.
GÜVENİŞ VE BARBAROS CADDELERİNDE DE ÇALIŞMA OLACAK
2.çalışmalarının da Güveniş ve Barbaros Caddelerinde gerçekleşeceğini söyleyen Kemal Gümüş, bu alanlarda kaldırım çalışması, yağmur suyu hattı yapacaklarını, mevcut kanalizasyon hatlarında da yenilemeye gideceklerini dile getirdi.
TREDAŞ’A UYARILARDA BULUNDU
Toplantıda, belediyenin yapacağı çalışmalar ve bölgeleri de katılımcılara aktarılırken, özellikle Tredaş’ın çalışmalarına hız vermesi istendi. Öztrak Caddesi’ndeki desenli kaldırım çalışmaları ile ilgili olarak Tredaş’ın son durumu sorulurken, Kemal Gümüş özellikle yoldaki otopark ceplerinde sıkıntı olduğunu kaydetti ve “Parke taşın altına beton dökülüp sağlamlaştırılması lazım. Yoksa çöker. İş hassas. 2.kez yapmamak için altına beton atın” uyarısında bulundu. Öte yandan, Belediyenin Fevzipaşa Caddesi’ne çalışmalar için ekip göndereceği de belirtilirken, belli bölgelerde yapılacak çalışmaları engelleyen elektrik direklerinin de kaldırılması istendi.
ÇALIŞMALARI EN KISA ZAMANDA TAMAMLAYACAKLAR
Tredaş yetkilileri de gereken çalışmaları en kısa zaman içinde yapacaklarını ifade ederken, yeni enerji hatlarına yüzde 80 oranında enerji verildiğini ve sadece yüzde 20’lik bir kısmın kaldığını, onun da 10 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Toplantının devamında, Gazdaş ve Telekom’un abone bağlantıları ile ilgili görüşülürken, Polis Memuru Suat Kahve de mobese sistemi ihalesinin son durumu hakkında yetkilileri bilgilendirdi.
Toplantıya Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Harita Mühendisi Erhan Koç, Şehir Bölge Planlamacısı Uğur Er, Türk Telekom Çerkezköy İşletme Müdürü Besim Solmaz, Gazdaş Çerkezköy İşletme Şefi Kıvanç Türkmen, Gazdaş Harita Mühendisi Ahmet Uysal, Tredaş Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Başmühendisi Taylan Görücü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Suat Kahve katıldı. Belediye Başkanı Ali Ertem de bir süre toplantıyı takip etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.