Yetki belgeleri yenilenmeli

Çerkezköy Tapu Sicil Müdürü Raziye Muslu ve Çerkezköy Emlakcılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ortak bir açıklama yaparak, bölgemizde emlakcılık yapan kişilerin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan her yıl aldıkları 'Yetki Belgesi'ni alarak, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne ibraz etmeleri gerektiğini belirtiler

Yetki belgeleri yenilenmeli
24 Ocak 2013 Perşembe 08:18

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınan 'Yetki Belgisi'nin süresinin 1 yıl olduğunu ve 2012 yılında alınan belgelerin süresinin dolduğunu belirten Tapu Sicil Müdürü Raziye Muslu, "Her yıl yenilenmesi gereken yetki belgelerini emlac işi ile uğraşan esnafların en kısa sürede Tapu Sicil Müdürlüğümüze getirerek, vermeleri özenle rica olunur" açıklamasını yaptıktan sonra yetki belgesi getirmeyen emlakcıların alım-satımlarda mağduriyet yaşacağını söyledi.
1 YIL GEÇERLİ OLACAK
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınacak yetki belgelerinin en kısa sürede Tapu Sicil Müdürlüğü'ne verilmesi gerektiğini, vermeyenlerin yasa gereği tapu işlemi yapamayacağını kaydeden Tapu Sicil Müdürü Raziye Muslu, ibraz edilecek olan yetki belgesinin 2013 yılı sonuna kadar geçerli olacağını da kaydetti.
HERKES DUYARLI OLSUN
Çerkezköy ve beldelerinde emlak işi ile uğraşan emlakcılardan en kısa sürede ÇTSO ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alacakları yetki belgelerini Tapu Sicil Müdürlüğü'ne vermelerini isteyen Çerkezköy Emlakcılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, "Yetki belgesi konusunda tüm emlakcıların duyarlı olmalarını ve en kısa sürede belgelerini Tapu Sicil Müdürlüğümüze vermelerini istiyoruz. Ayrıca 'Tellaliye Sözleşmeleri' biten emlakcılarımız da vakit geçirmeden Derneğimize gelerek, sözleşmelerini temin edebilirler" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.