Yıldızkent Kavşağı Projesi İhaleye Çıkıyor

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın trafik açısından en önemli sorunlarından biri olan Yıldızkent Kavşağı projesinin 26 Temmuz’da ihaleye çıkacağını açıkladı.

Yıldızkent Kavşağı Projesi İhaleye Çıkıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Haziran 2021 Salı 11:53

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla basın açıklamasıyla, projenin Kapaklı’nın gerdanlığı olacağını ve Kapaklı’ya değer katacağını ifade ederek, Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılında projenin tamamlanacağını kaydetti.

BİRÇOK GİRİŞİM OLDU
Kapaklı Yıldızkent Kavşağı mevkiinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yıldızkent projesi ile ilgili birçok girişimde bulunulduğunu söyledi.
Başkan Mustafa Çetin, “Bugün bir müjdeyi Kapaklı halkımıza duyurmak üzere Yıldızkent kavşağında bir araya geldik. Bu vesile ile tüm halkımıza saygılarımı, sevgilerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Trakya’da Çerkezköy ve Kapaklı sanayi şehri olması nedeniyle yoğun göç alıyor. Kentimizin önemli kavşağı olan Yıldızkent kavşağımız beş ayrı koldan gidiş geliş olmak üzere tam on giriş ve çıkışı bulunuyor. Bu kavşağın trafik sorununu çözmek için birçok girişimler oldu. Geçmiş dönemlerde ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz yoğun mesai harcadı. Biz de göreve geldikten hemen sonra, Ankara’ya her gittiğimizde bu sorunu dillendirdik. Hem bakanlıklarda hem de Cumhurbaşkanlığı külliyesinde dile getirdik. Her fırsatta anlatmaya gayret ettik.” dedi.
CUMHURBAŞKANIMIZA PROJEYİ ANLATTIK
Başkan Çetin, projeyi Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılışı için Tekirdağ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yıldızkent kavşağı projesini ve bir bilgi notunu ilettiğini ifade etti. Çetin, ‘İlçe başkanımız, İl başkanımız, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Yel ile Sayın Çiğdem Koncagül Hanımefendi ve TBMM Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop hocamız aracılığı ile çözümün üretilmesi için gayretlerde bulundular. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, şehir hastanemizin açılışının olduğu gün projemizi anlatma fırsatı buldum ve proje ile ilgili talimatını verdi. En nihayetinde bugün Kamu İhale Kurumu’nda projemizin ihale tarihi belli oldu. İnşallah 26 Temmuz günü yapılacak.” ifadelerini kullandı.
“2023 YILINDA TESLİM EDİLMİŞ OLACAK”
Projenin 2023 yılında teslim edileceğini ifade eden Başkan Mustafa Çetin, “İnşallah Ekim ayı başında yer teslimi yapıldıktan sonra 450 gün içerisinde ihale tamamlanacak. 2023 yılının ilk aylarında bu çalışma tamamlanmış olacak ve Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde teslim edilecek. Bu projeye çok emek verildi, önce battı çıktı yapılacaktı fakat Devlet Su İşleri (DSİ) raporun neticesinde köprülü kavşağa döndü. Toplamda bin 70 metre olacak. Benzinliği geçtikten sonra sanayi bağlantı köprüsünün olduğu bölgede Bahçelievler Mahallemize servis araçlarının geçebilecek bir yonca bağlantısını da bu projeye dahil edildi. Yıllardır kanayan yara olan ve şehrin zaman kaybına sebep olan bu kavşağın yeni projesinin hayırlı olmasını temennisini ediyorum. Alternatif yol güzergahlarımızı da belirleyeceğiz. Büyük bir proje, yapılış esnasında bir yoğunluk yaşayacağız ama bu son olacak. Şehrimizin gerdanlığı olacak bu proje kentimize değer katacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 2 yıl önce
Yeşil alan az bisiklet yolları olmalı