Yüceer bu kez kapatılan Öğretmenevi’ni sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muratlı’daki öğretmenlerin alın teri ve emeği ile yapılan öğretmenevinin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasına sert çıktı. Öğretmenevinin amacına aykırı kullanılacağı iddialarını gündeme getiren Yüceer, ‘Binanın her santimetre karesinde öğretmenlerin emeği var, alın teri var. Burayı kapatanların vicdanı hiç sızlamıyor mu?’ diye sordu

Yüceer bu kez kapatılan Öğretmenevi’ni sordu
14 Ocak 2013 Pazartesi 08:22

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muratlı Öğretmenevi’nin kapatılmasını Meclis gündemine taşıdı.
VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?
Öğretmenevinin, yaklaşık 2 ay önce zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldığını hatırlatan Yüceer, binanın Muratlı’ya kazandırılış öyküsünü anlattı. Yüceer, 1986 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler’in de katkısıyla temelleri atılan öğretmenevinin, ilçede görevli, emekliye ayrılan ve bugün aramızda olmayan öğretmenler ve vatandaşların bağışlarıyla güzel ilçeye armağan edildiğini söyledi.  CHP’li Yüceer, ‘Öğretmenler ‘ikinci evim’ dedikleri öğretmenevinin içini bile son derece kısıtlı maddi imkanları ile dayadı, döşedi ve bugünlere getirdi. Muratlı Öğretmenevi’ne koyulan her tuğlada, yapının her santimetre karesinde öğretmenlerin katkısı var. Burayı kapatanların vicdanı hiç sızlamıyor mu?’ dedi.
ÇÖZÜM KİLİT VURMAK MI?
İlçede öğretmenlerin aileleri ile gidecek tek sosyal tesisin ellerinden alındığını ve öğretmenlerin sosyal imkanlarının yok edildiğini söyleyen Yüceer, ‘İktidar her şeye kar gözüyle bakıyor. Öğretmenevleri kar amacı gütmez ama siyasi iktidar, her alana çarpık bakış açısını buraya da yansıtıyor ve öğretmenevlerini kar edecek kuruluş olarak görüyor. Bunun için işin kolayına kaçıp öğretmenevlerine tek tek kilit vuruyorlar. Ne yapacak öğretmenler? Çocuklarımızı emanet ettiğimiz aileleriyle dinlenmeye hakkı yok mu? Bana ulaşan bilgiler, öğretmenevinin iktidara yakın kişilere kiraya verileceği yönünde. Umarım bu bilgiler sadece iddiadan ibarettir. Öğretmenlerin büyük bir umutla, bin bir zorlukla, dişinden tırnağından artırdığıyla yaptığı bu sosyal tesisin amaç dışı kullanılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.
BAKAN’A ZOR SORULAR
Yüceer, yazılı soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Zarar ettiği gerekçesiyle kapatılan öğretmenevi bundan sonra hangi amaçla kullanılacaktır? Öğretmenevi üzerinde bundan sonraki bakanlığınızın tasarrufu ne olacaktır? Binanın her santimetrekaresinde öğretmenlerin emeğinin ve alın terinin bulunduğu gerçeğinden de hareketle Muratlı Öğretmenevi’nin kapatılması kararını doğru buluyor musunuz? Bu karar vicdanınızı sızlatmıyor mu?
TEKRAR HİZMETE GİRECEK Mİ?
Bu gerekçeler ışığında Muratlı Öğretmenevi’nin tekrar öğretmenlerin hizmetine sunulması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?
 Muratlı Öğretmenevi’nin son 10 yıldaki kar-zarar tablosu nedir?
Öğretmenevlerinin bir ticarethane olarak görülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Muratlı’daki öğretmenevinin kiraya verileceği iddiası doğru mudur? Doğru ise kim ya da kimlere, ne kadar kira karşılığında bina verilecektir? Binayı kiralayanlar iç veya çevre düzenlemesi yapacak mıdır? Yapacak ise bu harcamalar kim tarafından ve ne kadar bütçe ile yapılacaktır?
KAÇ SOSYAL TESİS KAPATILDI?
Öğretmenlere yönelik sosyal tesis yapımı konusunda bakanlığınızı alternatif projeleri var mıdır? Muratlı’ya öğretmenlerin de yararlanabileceği en yakın sosyal tesis nerededir? Öğretmenlere aile ve sosyal çevresi ile zamanını geçirebilmesi için öneriniz nedir?"
Devri iktidarınızda özelde Tekirdağ, genelde ise Türkiye’de aynı gerekçelerle her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere kaç sosyal tesis kapatılmış, kaç tane açılmıştır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.