Yüceer çiftçinin borcunu sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e verdiği önergesinde Tekirdağ’da kaç üreticinin T.C. Ziraat Bankası Anonim Şirketi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ne kadar kredi kullandığını sorarken, yapılandırma öncesi ve sonrasındaki durum hakkında da bilgi istedi

Yüceer çiftçinin borcunu sordu
16 Mayıs 2012 Çarşamba 16:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e Tekirdağ’daki çiftçilerin kullandıkları kredi, geri ödemeler ve icra ile ilgili soru önergesi verdi.
GÖREVLERİ HATIRLATTI
Yüceer verdiği önergede, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın görevleri arasında ‘Kullandıkları tarımsal kredi ve diğer girdilerin, temin, tedarik ve dağıtımı ile ilgili hizmetlerde ve çiftçinin teşkilatlanmasında yardımcı olmak, tarım ürünlerini destekleme politikaları ile ilgili çalışmalar yapma’ gibi başlıkların olduğunu kaydederken, açıklamasının ardından Eker’e şu soruları yöneltti:
KULLANILAN KREDİNİN MİKTARI NEDİR?
"2008-2012 tarihleri arasında Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da kaç üreticimiz T.C. Ziraat Bankası Anonim Şirketi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ne kadar kredi kullanmıştır? Üreticilerimizin söz konusu kurumlara olan toplam borçlarının anaparaları ve faizleri ne kadardır?
YENİDEN YAPILANDIRILAN BORÇ MİKTARI NE KADAR?
Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da anılan dönemler arasında kaç üreticimizin kredisi, zamanında ödenemediğinden dolayı ilgili kurumlarca yeniden yapılandırılmıştır? Yeniden yapılandırılan borç miktarı ne kadardır? Yeniden yapılandırma sonrası kaç üreticimiz kredilerini geri ödeyebilmiştir? Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde anılan dönemler arasında kaç üreticimiz kullandığı kredinin geri ödemesini yeniden yapılandırma olmadan önce yapabilmiştir?
KAÇ KİŞİ İCRA TAKİBİNE UĞRADI?
Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da anılan dönemler arasında kaç üreticimiz borçlarından dolayı icra takibine uğramıştır? İcra takibine konu olan borç miktarı ne kadardır? Ne kadarlık bir borç bu yöntemle tahsil edilmiştir? Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da anılan dönemde ilgili kurumlardan kredi kullanmak için üreticilerimizce kaç başvuru yapılmıştır? Bunlardan kaçı krediye uygun görülmüştür?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.