ZABITA'DAN RUHSAT YENİLEME UYARISI

Veliköy Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Çiftçioğlu, belde sınırlarındaki esnafı tek tek dolaşarak hafta sonu tatili ruhsatları ile ilan ve reklam beyannameleri hususunda uyarılarda bulundu. Zabıta Müdürü Çiftçioğlu, 31 Ocak'da ruhsat ve beyanname süresinin dolduğunu belirterek, esnaftan ceza görmemesi için işlemlerini tamamlamasını istedi

ZABITA'DAN RUHSAT YENİLEME UYARISI
24 Ocak 2013 Perşembe 08:15

Her yıl Ocak ayında yenilenen ruhsatlarla ilgili olarak Veliköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışma başlattı. Hafta sonu tatil ruhsatı ile ilan ve reklam beyannamelerinde son bir haftaya girerken esnafı tek tek dolaşan Zabıta Müdürü Muhammet Çiftçioğlu, sürenin geçirilmemesi uyarısında bulundu. Esnafı uyaran Çiftçioğlu, aksi takdirde ceza ödemek zorunda kalacak esnafın biran önce işlemlerini tamamlamasını istedi.
HAFTA TATİLİ RUHSATLARI YENİLENİYOR
Veliköy Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Çiftçioğlu, 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu'nun 8. Maddesi'ne göre hafta sonlarında çalışacak işletmelerin belediyeden alması gereken ruhsatlar için sürenin 31 Aralık 2013 tarihinde dolduğunu belirterek, "Her yıl yenilediğimiz tatil günlerinde çalışma izni veren ruhsatları bu ay içerisinde düzenlemeye başladık. Bir hafta gibi kısa bir süre kaldı. Ancak henüz bizde kayıtlı olan esnaf gelip ruhsatını yenilemedi. Zabıta olarak takip ettiğimiz işlemlerin bir an önce tamamlanması ve esnafımızın ceza almaması için uyarılarımızı yapıyoruz. Zamanında hafta tatili ruhsatını almayan esnaf hakkında tutanak tutacağımızı bildiriyoruz" diye konuştu.
Veliköy'de fırın, bakkal, market, pastane, lokanta, rusturant gibi tatil günlerinde de çalışan işletmelerin olduğu gibi sanayii bölgesindeki fabrikalara da bu ruhsatı düzenlediklerini hatırlatan Zabıta Müdürü Muhammet Çiftçioğlu, "Hafta sonu çalışmalar için sanayideki fabrikalara bin 300 TL karşılığında esnafa ise metrekareye 40 TL ile 260 TL arasında değişen bedeller karşılığında ruhsat düzenliyoruz. Bu ücretler Belediyemiz Meclisi tarafından karlaştırılmıştır" açıklamasını yaptı.
İLAN VE REKLAM BEYANNAMELERİ
Veliköy Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki esnafı tek tek dolaşan Zabıta Müdürü Muhammet Çifçioğlu, hafta tatili ruhsatlarıyla ilgili yaptığı uyarıların yanı sıra yine aynı tarihte 31 Ocak 2013'te sona erecek olan 'İlan ve Reklam' beyannameleriyle ilgili olarak uyarı ve duyurularda bulundu. İlan ve reklam beyannamelerinin de 31 Ocak'da süresinin dolacağını belirten Müdür Çiftçioğlu, "Her yıl ocak ayı içerisinde esnaf beyanname vermek zorundalar. Şimdiden tüm esnafın haberi olsun. Son bir haftayı iyi değerlendirsinler. Müracaat eden esnafın hemen işlemlerini başlatıyoruz. En kısa sürede de tamamlıyoruz. Ocak ayından sonra beyannameler alınmıyor. yasal işlem başlatıyoruz" dedi.
Ruhsat ve beyannamelerle ilgili olarak zamanında işlemlerini tamamlamayanların Kabahatler Kanunu'na göre ceza ödemek zorunda kalacağını da sözlerine ekleyen Zabıta Müdürü Çitfçioğlu, bu ceza miktarlarınında Belediye Encümeni tarafından belirleneceği kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer - 12 yıl önce
adama bak yaa bir traş bile olmamış