Zemin incelenecek

5 yıl önce zeminindeki kayma ve binadaki eğilme nedeni ile mühürlenerek eğitim ve öğretime kapatılan ve 2012 yılında yıkımı Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nun Ek Binası'nın hafriyat çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından yapılırken, hafriyat çalışmalarının ardından okulun zemininde inceleme yapılacağı öğrenildi

Zemin incelenecek
01 Şubat 2013 Cuma 08:37

Çerkezköy Belediyesi tarafından yıkımı yapılan Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nun Ek Binası'nın hafriyatının alınmaya başlanıldığını belirten yetkililer, hafriyatın alınmasının ardından zeminde teknik inceleme ve ölçümlerin yapılacağını belirterek, "Eğer zeminde yapılacak olan incelemede bir sıkıntı çıkmaz ise İl Özel İdaresi tarafından 24 derslikli bir okul yapılacak. Bunun için ihale sürecinin startı verilecek" açıklamasını yaptılar.
ZEMİN NEDEN İNCELENECEK?
Zeminde yapılacak olan incelemenin ardından yapılacak olan okulun maliyeti ile ilgili daha net verilerin çıkacağını belirten yetkililer, "Eğer zemin sağlam çıkar ve okul binası yapmaya müsait olursa süreç hızlanacak ve kısa sürede ihale yapıldıktan sonra okul inşaatı başlanacak. Fakat zeminde sorun çıkarsa okul binasının kazık sistemi ile yapılması gündeme gelecek ve bununla ilgili maliyet çalışması yapılacak" değerlendirmesini yaptılar.
YENİ OKUL NEREYE YAPILACAK?
Zemindeki incelemenin İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacağını kaydeden yetkililer, zemin incelenmesinin ardından çıkacak sonuca göre okul inşaatının nereye yapılacağının daha net bir şekilde ortaya çıkacağını ifade ederek, "Eğer zeminde sorun çıkmaz ve inşaat yapmaya müsait olursa yeni okul inşaatı yıkılan binanın yerine yapılacak. Ama zeminde sıkıntı olursa ya kazık sistemi ile okul yapılacak ya da okul inşaatı şuandaki ana okul olarak kullanılan binanın yerine yapılacak. O zamanda  yıkılan binanın olduğu bölüm doldurularak, okul bahçesi olarak kullanılması planlanıyor" diye konuştular.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın biran önce yeni okulun yapılmasını istediğini de belirten yetkililer, Vali Yerlikaya'nın çabaları sonucu sürecin hızlandırıldığını söylediler.
ARTIK BU ÇİLE BİTSİN
Fevzipaşa Mahallesi'nde oturan mahalle sakinleri ise 5 yıldır okulun ek binasının kullanılmadığını ve mahallenin çocuklarının büyük bir bölümünün farklı okullarda eğitim ve öğretim hayatına devam ettiğini belirterek, "Artık bu çilenin bitmesini istiyoruz. Yeni okulumuzun biran önce yapılmasını yetkililerden arzu ediyoruz. Şuanda mevcut okulumuzde ilk dört sınıf eğitim ve öğretim görüyor. İkinci kademede okuyan öğrenciler ise mahallenin dışındaki okullarda eğitim ve öğretime devam ediyor. Birçok öğrenci okullarına servis ile giderken maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ise mecburen bu okullara yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyorlar.
ÖĞRENCİLER KORKUYOR
Soğuk ve yağışlı havalarda bu öğrenciler büyük zorluklar ve sıkıntılar çekiyorlar. Özellikle akşam okul çıkışlarında evlerine dönerken öğrenciler korkuyor. Hem okul mesafesinin uzak olması, hem karanlık, hemde art niyetli kendini bilmezlerin sokaklarda dolaşması çocukları ürkütüyor. Eğer kendi mahallemize okul yapılır ve çocuklarımız mahallelerindeki okula giderse bu durum ortadan kalkar, hem de birçok veli servis ücretinden kurtulur" diye konuştular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.