ÇTSO’dan yeni bir açılım!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ilçemizde bulunan banka yetkililerine yönelik toplantı düzenledi. ÇTSO’nun yeni yönetimi, Çerkezköy’de faaliyet gösteren bankaların yetkililerinin katıldığı toplantıyla, uzun süredir gerçekleştirilemeyen sektörel bazdaki toplantıları da gerçekleştirmiş oldu

ÇTSO’dan  yeni bir açılım!
24 Ağustos 2013 Cumartesi 08:20

TOPLANTI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

ÇTSO Meclis Toplantı Salonu’nda 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün’ün açılış konuşmasını yaptığı toplantı, Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Danyeli, İsmail Akın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gürel Kızılto, Dilaver Burak, Metin Taşdelen, Genel Sekreter Hakan Gel’in yanısıra Vakıfbank, Finansbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Şekerbank, Akbank, Denizbank ve Halk Bankası’nın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

BİZİM İÇİN BİR EL KİTABI OLACAK


Toplantının açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli; “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak Meslek Komitelerimizden beklentilerimiz, her sektörden farklı meslek gruplarını dinlemeleri ve sektörlerin taleplerini dile getirerek, ‘Tüm üyelerimize nasıl faydalı olabiliriz?’ sorusunun cevabını bulmaktır. Bugün sizin önerileriniz bizim için bir el kitabı olacaktır. Meslek gruplarına yönelik toplantılar yapmak planladığımız organizasyonlardandı. Siz bankacılarla yaptığımız toplantı bu planımız adına atılmış ilk adım oldu” İfadelerini kullandı.

ÇTSO’NUN VİZYONU DEĞİŞTİ

Danyeli’nin konuşmasının ardından banka yetkilileri, Yönetim Kurulu ve Komite Üyeleri kendilerini tanıttılar. Seçimlerin ardından ÇTSO’nun vizyonunun değiştiğine dikkat çeken banka yetkilileri, yapılan toplantının da değişimin kanıtı olduğunu ifade ettiler.

MAAŞLAR BANKADAN ÖDENSİN

Banka yetkilileri daha sonra Komite Üyelerine ortak beklenti ve taleplerini ilettiler. Ticaret erbablarının çalışan maaşlarını elden ödemek yerine bankalardan ödemesi için bir çalışma yapmaları gerektiğini belirten yetkililer; “Bu durum hem çalışan açısından hem de işverenin kayıt tutabilmesi açısından avantajlı olacaktır” ifadelerini kullandılar.

BİLGİYE ULAŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Bilginin ulaşılabilir bir şey olduğuna dikkat çeken banka yetkilileri; “Yeni açılan ve kapanan firmaları ve ortaklık değişiklikleri ile ilgili bilgiye ulaşmak bizim açımızdan çok önemli” şeklinde konuştular. Bilgilere kolay ulaşılabilirlik adına ÇTSO’nun bazı çalışmaları olduğunu ifade eden Danyeli, “Böyle bir uygulama İstanbul Ticaret Odası’nda kullanılıyor. Biz de bu konu üzerine çalışıyoruz. Bizim için önemli olan üyelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, sizler de bizim üyemizsiniz ve bu anlamda yardımcı olabilmek için tabi olduğumuz mevzuat çerçevesinde elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

SANAYİCİLERLE DE GÖRÜŞMEK İSTEDİLER

Bankacıların bir diğer talebi ayın bir günü sanayicilerle bir araya gelerek, karşılıklı beklentileri konuşarak bu ihtiyaçları karşılayacak çözümler bulabilecekleri toplantılar yapmak oldu. Danyeli de sanayiciler ve bankacılar arasında köprü görevini üstlenerek bu aşamada yardımcı olabileceklerini ifade etti.

ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

Toplantının sonunda bir konuşma yapan 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün, çok verimli bir toplantı olduğunu dile getirerek; “Oda olarak beklenti ve talepleri elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız” şeklinde konuştu. Üstün’ün konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.