E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası sona erdi

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ bilincini kamuoyunda yaymak amacıyla Kapaklı Belediyesi ve TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ile birlikte okullarda başlatılan ‘E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası’ sona erdi.

E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası sona erdi
08 Haziran 2018 Cuma 12:57

Kampana sonucunda okullardan 1430 kg e-atık toplanarak doğaya zararı olmayacak şekilde bertarafı sağlandı. Kampanya boyunca evlerden toplanan e-atıklar okullara ödül olarak geri döndü ve 5 Haziran Çevre Günü ve Haftası kapsamında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından ödüller okullara teslim edildi.

YANIKAĞIL ORTAOKULU BİRİNCİ OLDU
Kampanyaya destek veren okullar arasında Yanıkağıl Ortaokulu 410 kg atık toplayarak Kapaklı birincisi, Yanıkağıl İlkokulu 360 kg atık toplayarak Kapaklı ikincisi ve 230 kg atık toplayan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Kapaklı üçüncüsü oldu.

ÖDÜLLER DAĞITILDI
Bahçeağıl İlkokulu, Emine Penbeten ADAL Anaokulu topladıkları e-atık karşılığında ödüllendirirken; Kapaklı Anadolu Lisesi, ÇOSB MTA Lisesi, Karaağaç İlkokulu, Sanayiciler İlkokulu ve Yıldızkent Ortaokulu kampanyaya destek verdi. Kampanya sonucunda okullara 2 adet laptop, 2 adet projeksiyon cihazı, spor topları seti ve okul adına ağaç dikimi, hoparlör seti ve yazıcı ile öğrenciler için frisbee, saksıda tohum dağıtımı yapıldı. Kampanyaya destek verip ödül kazanamayan okullara ise teşekkür belgesi ile selfie noktası teslim edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.