Fevzi Asbaş'tan Mehmetçik'e destek

Çerkezköy'ün önde gelen ve tanınmış esnaflarından Fevzi Asbaş, kendisine ait bir bahçede yetiştirdiği mahsulün bir kısmını askeri birliklere bağışlayacağını açıkladı.

Fevzi Asbaş'tan Mehmetçik'e destek
05 Temmuz 2007 Perşembe 08:25

BİR KISMI BURAYA, BİR KISMI DA ŞIRNAK'A

Bir süredir Çerkezköy 3. Zırhlı Komutanlığı 2 Nolu Nizamiye Kapısı yanındaki kendisine ait arsada meyve ve sebze yetiştirmeye başladığını ve buradan yetişecek olan ürünün bir kısmını askeri birliklere bağışlamak istediğini belirten Fevzi Asbaş, "3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın 2 Nolu Nizamiye kapısının yan tarafındaki kendimize ait arsada bir süredir meyve, sebze yetiştirmeye çalışıyoruz. Buradan yetişecek olan mahsulün bir kısmını Çerkezköy'de bulunan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na, bir kısmını da Şırnak'ta bulunan ve PKK'lı teröristler ile mücadele eden kahraman askerlerimize destek olmak amacıyla göndermek istiyorum. Ekilen mahsülden 60 ton civarı bir ürün çıkmasını bekliyorum" dedi.

Bahçesinde yetiştirdiği ürünleri Mehmetçike bağışlamak istediğini belirten Fevzi Asbaş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

YETİŞTİRİCİLİĞİ KENDİSİNDEN

"Ürünün yetiştiriciliğini tamamen kendimiz yapıyoruz. Burada su olmadığı içinde suyu Atılım Beton'dan getiriyoruz. Her gün 25 ton suyu buraya getirerek, ürünleri suluyoruz. 10 dekar alana 30 bin tane fide ektik. Bu 30 bin fidenin içerisinde karpuz, kavun, domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, mısır ve fasulye fideleri var. Ayrıca 100 adet de elma, armut, şeftali, kayısı, incir, ceviz, nar ve erik ağaçları diktik. Arsayı sürme, ekme, gübreleme işleri tamamen bitti. Şuanda da ürünün yetiştirilmesi için uğraşıyoruz. Buradan çıkacak olan yaklaşık 60 ton ürünün 10 tonunu Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na, 10 tonunu da Şırnak'ta bulunan başka bir askeri birliğe, oradaki Mehmetçiklerimize destek olma amacıyla göndereceğiz. Ancak Şırnak'a nasıl ürün göndereceğimizi bilmiyoruz. Ürünlerin yetişmesine yakın bu konu ile ilgili 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan yardım isteyeceğiz.

MEHMETÇİĞE FEDA OLSUN

Hali vakti yerinde olan ve vatana millete birşeyler yapmak isteyen her Türk vatandaşı gibi ben de birşeyler yapmak istedim. Yetişecek olan karpuz, kavun, domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, mısır ve fasulye ile elma, armut, şeftali, kayısı, incir, ceviz, nar ve erikin bir kısmını Mehmetçiğimize bağışlayarak onlara destek olmak istedim.

Son günlerde artan terör olaylarında Mehmetçiklerimiz ükenin birliği ve bütünü için canlarını dişlerine takarak vatan savunması yapıyorlar. Bizimde Mehmetçiğe bir faydamız olsun istedik, bu yüzden de yetişecek olan ürünün bir kısmını bizim Tugay'ımıza bir kısmını da doğudaki askerlerimize vermek istiyoruz.

Kurtuluş Savaşı yıllarında da sivil insanlar Mehmetçiğe aynı şekilde destek olmuşlardı. Biz de aynı ataların torunları olarak askerlerimize destek olmak istiyoruz. Mehmetçik bu ülke için kan akıtıyor, herşey Mehmetçiğe feda olsun" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.