KIZILPINAR MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kızılpınar revizyon imar planına bir aylık askı süresi içerisinde yapılan itirazlar olağanüstü meclis toplantısında görüşüldü. 516-517 ve 518 No'lu adalarda ticaret ile konut alanlarının yer değiştirildiği şeklindeki itirazlar, İmar Komisyonu'nun tavsiye raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, hak sahiplerinin her hangi bir mağduriyetlerinin olmadığını söyleyerek,"Vatandaşlarımızın arsaları yerinde duruyor. Her hangi bir şekilde hak kaybı yaşanmadı, değişiklik de olmadı. İtirazlar yanlış anlaşılmadan dolayı yapıldı."diye konuştu

KIZILPINAR MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
12 Temmuz 2013 Cuma 08:04

Kızılpınar Belediye Meclisi, Temmuz ayında ikinci kez olağanüstü toplandı.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında saat 17.00' da gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısına Celal Yeşilyurt, Nevzat Teker, Yavuz Kütük, Ali Kaya Bektaş ile Cevdet Öztürk katılmadı. Tek gündemle toplanan Kızılpınar Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda, bir önceki olağanüstü meclis toplantısında görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edilen 'Askı Süresi' dolan revizyon imar planına yapılan itirazlar görüşülerek, karara bağlandı.

KAT ARTIŞI KABUL EDİLMEDİ

Kızılpınar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem'in okuduğu İmar Komisyonu tavsiye raporunda Vatan Caddesi'nin Terzi Caddesi ile 155.Sokak arasında kalan kısmında lejant hatası yapıldığı, 7 kat olması gereken parsellerin 6 kat olarak yapıldığı ifade edilerek mevcut yerde 7 kat yapılar bulunduğundan lejantın 7 kat olarak düzeltilmesine karar verildi. 22 Mayıs 2013 ile 22 Haziran 2013 tarihleri arasında askıya çıkan revizyon imar planına çeşitli ada ve parsellerde mevcut katların yükseltilmesi ile ilgili yapılan itirazlar, planın bütünlüğünü bozacağından kabul edilmedi. Karar Meclis Üyesi İbrahim Eren'in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile alındı.

HAK KAYBI YOK

İtirazların yoğunlaştığı 516-517 ve 518 No'lu adalarda oy birliği ile karar alındı. Ticaret ile konut alanlarının yer değiştirildiği şeklindeki itirazlar sonrası İmar Komisyonu'nun tavsiye raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlanan adalarla ilgili Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, hak sahiplerinin her hangi bir mağduriyetlerinin olmadığını söyledi. Korkmaz,  "Burada hiçbir sorun yok, vatandaşlarımızın arsaları yerinde duruyor. Her hangi bir şekilde hak kaybı yaşanmadı. İtirazlar yanlış anlaşılmadan dolayı yapıldı. İmar Lejantı ticaret (+) konuttur."dedi.


MAHKEME KARARINA UYULACAK

İmar komisyonunun 817 ada ve 819 adalarda imar lejantı ile ilgili yapılmış itiraz oy ise birliği ile karara bağlandı. Meclis İmar Komisyonu'nun tavsiye kararı doğrultusunda ada sahiplerinin istemiş olduğu inşaat yoğunluğunun 3.5''a çıkarılmasının yanı sıra ticaret (+) konut imarına turizmin de eklenmesi talebi imar plan bütünlüğüne aykırı olacağı gerekçesiyle reddedildi. 203 Nolu Parselin 1/1000''lik imar uygulama planı içerisine alınma talebi reddedilirken, 577 ada 2 nolu parselle ile ilgili parselin mevcut akaryakıt istasyonu olmasından dolayı her hangi bir değişiklik yapılmasının uygun görülmediğine karar verildi. Revizyon imar planına 301 ada ve 306 ada ile ilgili yapılan itiraz plan bütünlüğünü bozar gerekçesiyle reddedilirken, Çerkezköy Petrol 1310 parsel ile ilgili Mahkeme kararına uyulmasına karar verildi. 1063 nolu parsel malikinin yapmış olduğu itiraz, imar komisyonunun tavsiye kararı doğrultusunda reddedildi. Revizyon İmar Planı'na yapılan itirazların karara bağlanması sonucu Kızılpınar Belediyesi Temmuz ayı ikinci olağanüstü meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.