Krizlerle dolu bir seçim olacak

Vatan Partisi İl Başkanı Hasan Hayri Çaktı, partisinin Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda parti kadrolarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Çatkı, “PKK, bir Kürt hareketi değil, Amerikan emperyalizminin ülkeyi bölme, parçalama ve bir Kürt koridoru kurma operasyonun bir aracı bir piyonudur.” dedi

Krizlerle dolu bir seçim olacak
15 Eylül 2015 Salı 16:39

BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda siyasi gündem ve son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Hayri Çatkı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“BU SİSTEM TIKANMIŞTIR”

“Türkiye şu anda sistem olarak aşmaz ve çıkmazların esiri durumunda. Dikkat ederseniz 7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’nin tartıştığı şey yeni bir erken seçim takvimi belirlemek ve bununla ilgili çeşitli tiyatrolar çeşitli sahnelenmiş ayak oyunları, tuzaklar. Hepsi bu sistemin ne tür bir aşmaz ve çıkmazların içersinde olduğunun göstergesidir. Bu sistem tıkanmıştır. Bu sistem değişmeden, bu sistemin yerine halkçı, kamucu, bağımsızlık ve egemenliğini güvence altına almış bir toplum kurmadan başka bir şansımız yoktur.”

“CHP İLE SEÇİM İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR”

“Yapılacak erken seçim halkçı bir hükümet kurmak için olmayacaktır. Gene krizlerle dolu bir seçim olacaktır. Ama biz buna rağmen Vatan Partisi olarak halkı aydınlatmak, bilinçlendirmek, halkın bu aşmaz ve çıkmazlardan nasıl kurtulacağına yol ve yöntemlerle anlatacağız. Seçime gireceğiz. Bütün hazırlıklarımız aşağı yukarı tamamladık. Ama diğer yandan da Cumhuriyet Halk Partisi ile bir seçim işbirliği konusunda görüşmelerde devam ediyor. Bu görüşmeler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bu bir süreçtir. Türk milleti hem teröre karşı hem de bizi bölmeye çalışan emperyalist güç odaklarına karşı birlikteliği sağlamaya yönelik süreç olarak görüyoruz. Sadece seçim öncesi ve seçim için bir birliktelik değil.”

“TERÖR, KÖKÜ KURUYUNCAYA KADAR DEVAM EDECEKTİR”

“Teröre karşı mücadele çok kısa bir süreçte bitecek gibi görünmüyor. Türkiye terörün kökünü kazıyıncaya kadar yeni baştan birliğini, bütünlüğünü sağlayıncaya kadar devam edecektir. Buna bir Kürt hareketi, Kürtlerin devlete karşı başkaldırma hareketi olarak bakmamak lazım. Böyle bakarsak çok yanılırız. Çok kötü sonuçlara varırız. PKK, bir Kürt hareketi değil, Amerikan emperyalizminin ülkeyi bölme, parçalama ve bir Kürt koridoru kurma operasyonun bir aracı bir piyonudur.”

“BU TEHLİKEYİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

“HDP İlçe binalarına ve bazı esnafa yönelik saldırıları kınıyoruz. Bu PKK’nın ve bizi bölmeye çalışan kuvvetlerin değirmenine su taşımaktır. Türk halkının ve Kürt halkının arasına nifak ve fitne tohumları serpilmesine hizmet etmektir. Kesinlikle binalara saldırmayı, Kürt vatandaşlarımıza yönelik taciz olaylarını parti olarak kınıyoruz. Bir daha bunların olmaması için elimizden gelen her şeyi ve bütün partilerle de görüşerek bu tehlikeyi ortadan kaldırmaya çalışacağız.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.