Şanlı Zaferimizin 107. Yıl Dönümü Kapaklı’da Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da bir dizi programla kutlandı.

Şanlı Zaferimizin 107. Yıl Dönümü Kapaklı’da Kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Mart 2022 Cumartesi 15:33

Kutlama programı Atatürk Anıtı’na Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Çelenk sunumunun ardından Fatih Mahallesi’nde bulunan şehitlikte şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi. Burada şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldıktan sonra dualar edildi.

VİDEO GÖSTERİMİ YAPILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kutlama programı Atatürk Kültür Merkezi’nde Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programla devam etti. Çanakkale Zaferi konulu video gösteriminin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. İlkokullar arasında yapılan resim yarışmasında birinci olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Azra Hava Atuş’a, ikinci olan Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Şevval Çaşır’a, üçüncü olan Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Türşer Ceviz’e ödülleri Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır tarafından verildi.

Ortaokullar arasında şiir yarışmasında birinci olan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Hasan Umut Uğurlu’ya, ikinci olan Pınarça Ortaokulu öğrencisi İrem Baykut’a, üçüncü olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Sacide Nur Güdücü’ye ödülleri Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Rahman Kayalar’a, ikinci olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Nur Araz’a, üçüncü olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Buse Peksay’a ödüllerini Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz verdi.

KINALI KUZULAR FOTOĞRAF SERGİSİ İLE SONA ERDİ

Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Çanakkale Geçilmez’ oratoryosu beğeni ile izlenirken, program Çanakkale şehitleri Kınalı Kuzular konulu fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü programlarına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.