Saygı minnetle ve rahmetle anıyoruz

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yılında Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ve Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı

Saygı minnetle ve rahmetle anıyoruz
10 Kasım 2016 Perşembe 12:25

ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİ
Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümü anma programı saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri Atatürk heykelinin önüne karanfil bıraktılar.
HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Çelenk sunma töreninin ardından saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde Atatürk’ü anma etkinlikleri düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Demir’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti. Demir, hazırlamış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:
GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE İLİŞKİN KONUŞMA YAPILDI
“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümünde burada toplanmış bulunmaktayız. Kimdir Mustafa Kemal? 1881’de Selanik’te doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi olan, 1921’deki Sakarya Meydan Muharebesi’nde Gazi ünvanını ve Mareşallik rütbesini alan, vefatına kadar 4 kez Cumhurbaşkanlığına seçilen 20. yüzyılın dehasıdır.
MUSTAFA KEMAL KİMDİR?
Değişik vephelerde ön saflarda savaşan, 2. İnönü Savaşı’nda ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, aynı zamanda milletin makus tarihini yendiniz.’ sözünü ifade eden; Sakarya Meydan Muharebesi’nde ‘Hatt-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça asla terk olunamaz’ sözünü ifade eden; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ sözünü söyleyen; Kurtuluş Savaşı’nın parolasını ‘Ya istiklal ya ölüm’ olarak belirleyen Başkomutandır Mustafa Kemal. Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi kesin olarak reddeden; kanına bağımsızlık ruhu işlemiş Yüce Türktür Mustafa Kemal.
BAŞÖĞRETMENDİR MUSTAFA KEMAL
‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünü söyleyen, mecbur kalınmadığı sürece savaşı cinayet olarka kabul eden barışsever bir liderdir Mustafa Kemal. ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır ya da bir milleti esarete ve sefalete sevk eder’ diyen ileri görüşlü Başöğretmendir Mustafa Kemal. Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük medeniyetlere sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ sözünü söyleyen Osmanlı çocuğudur Mustafa Kemal.
DEVLET ADAMIDIR MUSTAFA KEMAL
‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü söyleyen bir sanatseverdir Mustafa Kemal. ‘Bizim dinimiz en makul ve en tabii dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin tabii olması için akla fenne, ilme ve mantığa uyması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur’ diyen devlet adamıdır Mustafa Kemal.
VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR
Mustafa Kemal gençlere önem vermiştir. Sizleri geleceğin yıldızı olarak görmüştür. Bu milleti aydınlığa boğacak sizlersiniz sevgili gençler. ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ der Mustafa Kemal. Peki gençler, sizler görevinizi layıkıyla yapıyor musunuz? O İstiklal Harbi’nde geceleri mum ışığında savaş planları yapıyordu hür ve bağımsız yaşayalım diye. Sizler ne kadar sahip çıkıyorsunuz bu ülkeye? Unutmayın, Mehmet Akif der ki: ‘Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.’
MUSTAFA KEMAL ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR
Mustafa Kemal özgürlük demektir, aydınlık demektir, vatanseverlik demektir, medeniyet demektir, hürriyet demektir, gelecek demektir, dinimize ve kültürümüze sahip çıkmak demektir, bayrak demektir, vatan demektir, sorumluluk demektir.
RAHMET, ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.”
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Demir’in günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştirdiği konuşmanın ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni münasebetiyle, Çerkezköy ilçe çağında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ
Kompozisyon dalında dereceye giren Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden 1. Neslihan Bektaş, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden 2. Büşra Koçyiğit ve Özel Gülerçin Anadolu Lisesi’nden 3. Yasemin Kasnak’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; şiir dalında dereceye giren Özel Gülerçin Ortaokulu’ndan 1. Tuana Ballıkaya, Mevlana Ortaokulu’ndan 2. Berna Ocakçı ve 125. Yıl Ortaokulu’ndan 3. Buse Yılmaz’a Çerkezköy Garnizon Komutanı Tank Albay Engin Candaş; resim dalında dereceye giren anaokulu öğrencileri Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu’ndan 1. Zeynep Duru Demirbağ, Gülerçin Anaokulu’ndan 2. Almira Ece Kartal ve Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan 3. Elif Ece Yıldız’a Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; resim dalında dereceye giren ilkokul öğrencileri Atatürk İlkokulu’ndan 1. Eren Göl, Tepe İlkokulu’ndan 2. Ece Naz Türk ve Özel Gülerçin İlkokulu’ndan 3. Yade Tokmak’a Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal hediyelerini takdim etti.
ORATORYO GÖSTERİSİ İLE SONLANDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü Anma Programı, Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösteri ile son buldu.
YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda okul idarecisi, öğretmen ve öğrenci katıldı.
Haber: Uğur Kılıç  
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sena - 7 yıl önce
Erkan Demir, şu anda Kızılpınar Anadolu Lisesi müdürüdür.