Vali Salihoğlu: “Bu ayıp, bizim ayıbımızdır”

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen okuma – yazma seferberliğinin sertifika töreni Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonunda düzenlendi

Vali Salihoğlu: “Bu ayıp, bizim ayıbımızdır”
11 Şubat 2016 Perşembe 18:04

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ’da ve ülke çapında okuma – yazma bilmeyen vatandaşların istatistiki bilgilerini paylaşarak, “Bu ayıp, bizim ayıbımızdır.” ifadelerini kullandı.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Çerkezköy Rehberlik ve araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Abdullah Nayır, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Uzmanı Ayşe Akgün, Muhtarlar, Okum Müdürleri, Öğretmenler, Kursiyerler ve aileleri katıldı.

“ALİMİN UYKUSU, CAHİLİN İBADETİNDEN HAYIRLIDIR”

Program başlamadan önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Türkiye’de kız çocuklarının yıllarca okula gönderilmeyerek büyük yanlış yapıldığını dile getirdi. Eğitimin öneminden bahseden İşler, “Alimin uykusu, cahilin ibadetinden hayırlıdır.” dedi. Devlet olarak vatandaşların yanlarında olduklarını belirten İşler, “Siz emredin, bizler yapalım. Biz hizmet eden tarafız; sizler de hizmet alacak olan tarafsınız.” ifadelerini kullandı.

“HALK EĞİTİM, DEVLETLE VATANDAŞ ARASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜDÜR”

Yoğun katılımın yaşandığı sertifika töreni 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Çerkezköy Halk Eğitim Kampanyası’nın istatistiki verilerini paylaşan Kubilay, kursların açılıp sürdürülmesinde emeği olanlara ve kurslara katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Kaymakam Kubilay, “Halk Eğitim devletle vatandaş arasında önemli bir köprüdür.” dedi.

HALA 829 VATANDAŞ OKUMA – YAZMA BİLMİYOR

2015 Haziran ayı itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini paylaşan Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’de 20- 65 yaş arası 1221 vatandaşımızın okuma – yazma bilmediğini öğrendik. Kurslarımıza olan yoğun katılımla bu sayıyı en aza indirip okuma – yazma bilme oranımızı yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. TÜİK’in şimdiki verilerine göre hala 829 vatandaşımız okuma – yazma bilmiyor.” ifadelerini kullandı.

SLAYT SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, sözlerini “Belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kurslarda emeği geçen tüm eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum.” İfadeleriyle sonlandırmasının ardından Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların okuma – yazma durumu hakkında kısa bir slayt sunumu gerçekleştirildi.

SERTİFİKALAR TAKDİM EDİLDİ

Sunumun ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

VALİ SALİHOĞLU’NDAN ÖZELEŞTİRİ

Sertifikaların dağıtımı sırasında konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu kurslarımız vesilesiyle okuma – yazma bilmeyen sayımızı en aza indiririz. Kurslarımıza gönüllü olarak katılan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, okuma – yazma bilmeyen diğer vatandaşlarımızın da kurslarımıza katılmalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı. Tekirdağ’da ve ülke çapında okuma – yazma bilmeyen vatandaşların istatistiki bilgilerini de paylaşan Vali Salihoğlu, “Bu ayıp, bizim ayıbımızdır.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.