Vekillik için ilk resmi açıklama Demir’den geldi

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda ilk Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan isim Hasan Demir oldu. Parti binasında düzenlenen toplantıda İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Demir, çıkan bazı dedikodulara cevap verdikten sonra, “Siyasetin içinde üzerime düşeni bir CHP neferi olarak sürdürdüğüme inanıyorum. 2014 yerel seçimleri de dahil olmak üzere bu kararlı mücadeleme yılmaksızın devam ettim. Yerelde artık yeter dedik ve yeniden yollara düştük. Çalıştık, emek verdik. Üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bir ekibin neler yapabileceğini ispatladık. Çerkezköy’e CHP iktidarını Vahap Akay başkanlığında kazandırdık. Şimdi bu çalışmaların gelecekteki başarılarını görme sürecine girmiş bulunmaktayız. Partimize tekrar hayırlı olsun” dedi.

Vekillik için ilk resmi açıklama Demir’den geldi
27 Aralık 2014 Cumartesi 08:48

 KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir parti binasında düzenlediği toplantı ile görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Hasan Demir’in düzenlediği Aday Adaylığı açıklama toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP Eski İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

KİME İHTİYAÇ DUYULUYORSA O GELİR

Hasan Demir’in istifasını sunmasının ardından İlçe Başkanlığı görevine getirilen Birol Öztürk, Hasan Demir’e çıktığı yolda başarılar dileyerek, katılımcılara teşekkür etti. Birol Öztürk’ün ardından konuşan Hasan Demir ilk olarak kulağına bir takım dedikoduların geldiğini ifade ederek yaptığı açıklamada, “Bu dönemde üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Kulağıma gelen şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘Neden 2 aylık İlçe Başkanlığını tercih ettiniz, buna gerek var mıydı? gibi söylemler konuşuluyor. Şunu çok net bir şekilde söylüyorum, uzun yıllardır birbirimizi tanıyor ve Çerkezköy’de siyaset yapıyoruz. Siyaset yaparken de kendimize yakışan şekliyle, ayaklarımız yere basarcasına, yüreğimizle bu işi yapmaya çalıştık. Bunun beraberinde de CHP bu neferlerden hangisine ihtiyaç duyarsa onlar alana çıkmak zorundadırlar” dedi.

GEREKLİ KATKIYI SAĞLADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM

Belediye Başkanlığı konusunda da Vahap Akay’a ihtiyaç duyulduğunu ve bu yüzdende onun aday olarak çıkarıldığını sözlerine ekleyen Demir, “Eğer ondan sonraki süreçte Çerkezköy de Hasan Demir’e ihtiyaç varsa bana bu görevi verdiklerinde asla geri kaçmam sonuna kadar yaparım. Bana maliyeti olumlu ya da olumsuz olabilir buna bakmam. O gün geldiğinde benden dayanışma ve birleşme ruhunu, Çerkezköy’de kucaklama sorununun ortadan kaldırılması gerektiği ifade edildi ve bu ekibin başkanı olmanı istiyoruz dediler. İyi ki bu görevi kabul etmişim bundan son derece memnunum. CHP adına ne gerekiyorsa ve elimizi taşın altına koymamız gerekiyorsa da koymalıyız. Bunun için fedakarlık yapmamız gerekiyorsa da bu anlayıştayım. Ben katkı ve emek koyduğuma inanıyorum” açıklamasında bulundu.

TÜM ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM

Hasan Demir çıkan dedikodularla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmelerin ardından siyasi yaşamı hakkında da konuşarak, “Lise yıllarında başlayan siyasi aktivitem yaşamımın daima bir parçası oldu. 2004 Yerel Seçimlerinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak yerimi aldım. Sonraki yıllarda da hep CHP’de siyaset yaparak, çeşitli görevlerde bulunma onurunu yaşadım. Dolayısıyla 2009 yerel seçimlerinde Başkan Adayımız Metin Dönmez’e verdiğim destek ve partim adına çalışmalarım gerek üyelerimiz ve gerekse de parti yetkilileri tarafından bilinmektedir. Asla işin arkasını bırakmadık. 2011 genel seçimlerinde Milletvekili Aday Adaylığım oldu ve burada siyasetteki onur günüm olan ilçemde birinci olarak seçildim. Tekrar tüm üyelerimize teşekkürlerimi bir borç bilir ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

CHP İKTİDARINI VAHAP AKAY BAŞKANLIĞI’NDA KAZANDIRDIK

Demir şöyle devam etti; “Hiç tereddüt etmeden gerek seçim süreçlerinde gerekse de siyasetin içinde üzerime düşeni bir CHP neferi olarak sürdürdüğüme inanıyorum. 2014 yerel seçimleri de dahil olmak üzere bu kararlı mücadeleme yılmaksızın devam ettim. Yerelde artık yeter dedik ve yeniden yollara düştük. Çalıştık, emek verdik. Üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bir ekibin neler yapabileceğini ispatladık. Çerkezköy’e CHP iktidarını Vahap Akay başkanlığında kazandırdık. Şimdi bu çalışmaların gelecekteki başarılarını görme sürecine girmiş bulunmaktayız. Partimize tekrar hayırlı olsun. Belediye kazanımından sonra Haziran ayında Kayyum Heyeti Başkanı olarak göreve geldim. Bu görevi de şartların el verdiği ölçüde, partimin birliği ve bütünlüğü adına arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yürüttüğüme inanıyorum. Olağanüstü kongremizde delegelerimiz İlçe Başkanı olarak beni görevlendirdiler. Bende onların güvenini, Çerkezköy’de başta yerel yönetim ve üyelerimizle uyumlu çalışabilme, yönetimde bir ekip ruhu yaratma ve yaşatma fırsatını gerçeğe dönüştürdüm.”

GÜZEL DOSTLARIMIN YOLU AÇIK OLSUN

Parti Genel Merkezimizin aldığı bir karar gereği Milletvekili aday adayı olacak kişilerin 25 Aralık 2014 tarihine kadar partideki görevinden istifa etme zorunluluğu olduğunun altını çizen Hasan Demir, “Alınan bu karara istinaden şu ana kadar yapmakta olduğum CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda ki görevimden istifa ediyorum. Mevcut Yönetim Kurulu arkadaşlarımın bir ekip ruhu içinde bu görevi en güzel şekilde yürüteceklerinden ve büyük bir başarı örneği sergileyeceklerinden asla şüphem yoktur. Bu yolda hepsine başarılar diliyorum. İlçe başkanlığım süresince vermiş oldukları destek ve görev sorumluluğu bilinciyle yaptıkları her çalışma için de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzel dostlarımın yolları açık olsun. 2015 genel seçimlerinde CHP’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olacağım” dedi.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Demir konuşmasının sonunda ise, “Bu onurlu görevi kazanmam halinde, tanımış olduğunuz Hasan Demir’in sizden biri ve örgütün bir neferi olarak; birlik ve beraberliğimiz için çalışacağıma, Tekirdağ’ı en doğru şekilde temsil edeceğime, örgütlere, kadın kollarına, gençlik kollarına elimden gelen en güçlü desteği vereceğime, herkesi kayıtsız şartsız kucaklayacağıma, yerel iktidarımızla mutlak uyum içerisinde çalışacağıma, ötekileştirme anlayışında olmayacağıma, CHP ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağıma, yerel sorunları kendi sorunlarım gibi kabullenip çözüm odaklı ilişkiler sağlayacağıma, genel de genel siyaset, yerelde de yerel siyaseti halkımız adına en doğru şekilde yerine getireceğime, bunu birlik ve beraberlik içinde bir dayanışma ruhu yaratmak adına emek koyacağıma, benimle bu görevi paylaşacak arkadaşlarımla uyum içerisinde, Tekirdağ hepimizin ve bu kaleyi hep birlikte koruyup kollayacağız, hep beraber kucaklayacağız anlayışıyla çalışacağıma, yani bir vekil gibi olacağıma siz dostlarım önünde söz veriyor ve Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olduğumu açıklıyorum. Bu uğurda yolunuz yolumdur, yüreğiniz yüreğim, sevdanız sevdamdır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU ÖRGÜTÜN HASAN ABİSİ MİLLETVEKİLLİĞİNE SOYUNDU BAŞARILAR DİLİYORUM

Hasan Demir’in konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Bu örgütte uzun yıllar emek sarf eden birisi olarak bu örgüt seni ne zaman çağırdıysa geldin. Son dönemde de gel bakalım İlçe Başkanı ol dediler ve kabul ettin. Soruları kafana takmamanı ve bu örgütünde seni ne kadar yakından tanıdığını, emek sarf ettiğini bu örgütle beraber herkes de biliyor. Dolayısıyla çıkan dedikoduları bir kenara bırakmanı tavsiye ediyorum. Yerel seçimden sonra Çerkezköy yürekten bir ekip mücadelesiyle bir başarı kazandı. 2015 genel seçimlerinde de bu örgütün Hasan Abisi bu vazifeye soyundu ve şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

BU MÜCADELESİNDE YANINDA OLACAĞIZ

Tekirdağ ve Türkiye’nin ciddi bir genel seçim arefesinde olduğunu sözlerine ekleyen Akay, “Çerkezköy’ün CHP’den bir vekile ihtiyacı var. Çerkezköy bunu çıkartacak gücünü hala devam ettiriyor. Dolayısıyla ben çıkacak tüm adaylara partimizin adına mücadele edecek herkese başarılar diliyorum. Hasan Abimizle uzun bir zamandan buyana yan yana, omuz omuza mücadele ediyoruz. Şimdi de 2015 genel seçimleride umut ediyorum kendi gönlünce olur ve bizde bu mücadele de onun yanında oluruz. Başarılar diliyorum ve yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

CANI GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLEDİ

Toplantı sonunda son olarak konuşan isim isi yeni CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk oldu. Öztürk yaptığı açıklamada, “İnşallah 2015 iktidarında Hasan Abimiz umduğu yolda başarılı olur. Bu yolda hem kendisine hem de diğer aday adayı olacak olan arkadaşlarımıza canı gönülden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamil kafalı - 9 yıl önce
hasan demir nasıl bir hayal görüyor anlamadım genç başkan kazanırken nerede yönetimde idi anlıyamadım