6-3’lük yenilgi kulübü derinden etkiledi

6-3’lük Hereke Yıldız mağlubiyeti sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Çerkezköy Spor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Alınan mağlubiyetle birlikte hayal kırıklığına uğradıklarını dile getiren Korkmaz, “Ortada bir başarısızlık varsa bunu herkeste aramak lazım. Ben de artık kendimi sorguluyorum. Demek bizde de sıkıntı var ki şampiyonluk için kurulan takım düşme noktasına geldi” derken, Bu kulüpte kan değişikliğine ihtiyaç var. Sezon sonunda yönetimle görüşüp, önümüzde daha 1 yıl olmasına rağmen kongre kararı alabiliriz” cümleleriyle istifa sinyali verdi.

6-3’lük yenilgi kulübü derinden etkiledi
07 Şubat 2013 Perşembe 08:39

Korkmaz ayrıca, Voleybol Şubesi'nin kapatılmasını ‘Hata’ olarak nitelendirirken, “Futbol takımının bu kadar kötü sonuçlar alacağını bilseydik voleybola yüklenirdik. Bu konuda hata yaptığımızı düşünüyorum. Voleybolda sponsor arama çalışmalarımız sonuç vermeyince biz de bir yıl erteledik. Tabi voleybol şubesi kapanmadı. Yönetim değişir ya da değişmez fakat ben devam etmesinden yanayım” şeklinde konuştu. Korkmaz ayrıca, alınan mağlubiyetin ardından futbolculara 20 bin TL para cezası kesildiğini de kaydetti.

Çerkezköy Spor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, Antrenör Mustafa Suat Akdereli ve Kulüp Müdürü Ergun Uncuoğullarından ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu alınan 6-3’lük Hereke Yıldızspor mağlubiyetini değerlendirirken, kulübün geleceği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
BAMBAŞKA BİR TAKIMLA BAŞLAMAK İSTEMİŞTİK
Sezonun ilk yarısını istedikleri gibi kapatamadıklarını ve 2.yarıya iyi başlamak için Antalya kampına gittiklerini hatırlatan Korkmaz, ihtiyaç duydukları noktalara da transfer yaptıklarını belirterek, “Ligin 2.yarısına bambaşka bir takımla başlamak istemiştik” dedi. Ligin 2.devresine Kırklareli Sanayispor maçıyla başlayacaklarını ancak hava muhalefeti sebebiyle karşılaşmanın iptal olduğunu dile getiren Korkmaz, ardından 15.haftada oynadıkları Hereke Yıldızspor maçının değerlendirmesini yaptı. Korkmaz, takımın bu maça çok iyi hazırlandığını kaydederek, “Maça iyi de başladık. Fırat’ın kendi çabasıyla ceza sahası dışından attığı güzel golle 1-0 öne geçtik ancak bu üstünlüğü koruyamadık ve skor 1-1’e geldi. İlk yarının son dakikalarına doğru yediğimiz golle de devreyi 2-1 geride kapattık. İkinci yarıda Mesut’un golüyle eşitliği yakalamamıza rağmen hemen ardından golü yedik ve yeniden geriye düştük. 4-2, 4-3 derken, ardı ardına gelen gollerle 6-3 mağlup olduk” diye konuştu.
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK
Görev süresi boyunca takımın ilk kez 6 gol yediğini ve bunun kendisini çok üzdüğünü ifade eden Ahmet Korkmaz, “Takımın gerek Antalya kampındaki, gerek burada yaptığı antrenmanlardaki performansı sahaya yansımadı. Sanki bambaşka bir takım izledik. Takım olarak çok kötü oynadık. Güvendiğimiz isimler bizi hayal kırıklığına uğrattı. Sonuçta ezici bir mağlubiyet yaşadık” ifadelerine yer verdi. Korkmaz, konuşmasının devamında, sezon başından beri takım için şartlar ne olursa olsun destek olduklarına dikkat çekti ve “Fakat son maçtaki mücadele, oyun bizi sarstı. Yönetim olarak yaptığımız fedakarlıklar, gösterdiğimiz çabalar sahada tamamen silinme noktasına geldi. Gereken konuşmayı da toplantıda yaptık" şeklinde konuştu.
DEMEK Kİ BİZDE DE SIKINTI VAR
Sonuç ne olursa olsun, sezonu bu takımla tamamlayacaklarını vurgulayan Korkmaz, “Önümüzde 12 hafta var. Bu saatten sonra yapılacak bir müdahale de yok. Ortada bir başarısızlık varsa bunu herkeste aramak lazım. Ben de artık kendimi sorguluyorum. Demek bizde de sıkıntı var ki şampiyonluk için kurulan takım düşme noktasına geldi” dedi.
KORKMAZ’DAN İSTİFA SİNYALLERİ
Korkmaz, ardından istifa sinyalleri verirken, “Takıma sahip çıkacak birileri olduğunu bilsem bugün itibariyle istifa ederdim. Ama bu takıma verdiğim bir söz var. Sezon başında yaşadığım olay sonrası 2 ay görevimin başında değildim. O zaman takım arkamda durdu. İhanet etmedi. Ben de çıktıktan sonra, sonuç ne olursa olsun sezon sonuna kadar yanlarında olacağımı, takımı sonuna kadar destekleyeceğimin sözünü verdim. Bu kulüpte kan değişikliğine ihtiyaç var. Sezon sonunda yönetimle görüşüp, önümüzde daha 1 yıl olmasına rağmen kongre kararı alabiliriz” cümlelerine yer verdi.
3. LİGE ÇIKARAMADIK AMA BAL’DA DA TUTACAĞIZ
Evlerinde oynayacakları İncirli maçıyla birlikte toplayabilecekleri kadar puan toplamak istediklerini dile getiren Korkmaz, ligi Tekirdağspor’un altında bitirmeleri halinde Süper Amatör Lig’i lider tamamlayan takımla play-off oynayacaklarını hatırlatırken, Tekirdağspor’un şampiyon olması halinde ise bu ihtimalin ortadan kalkacağını kaydederek, “Biz bu takımı 3.lige çıkaramadık ama şartlar ne olursa olsun BAL’da tutacağız” dedi.
VOLEYBOL ŞUBESİ KONUSUNDA HATA YAPTIK
Korkmaz’dan bir diğer önemli açıklaması ise voleybolla ilgili olarak geldi. “Futbol takımının bu kadar kötü sonuçlar alacağını bilseydik voleybola yüklenirdik” itirafında bulunan Korkmaz, “Bu konuda hata yaptığımızı düşünüyorum. Voleybolda sponsor arama çalışmalarımız sonuç vermeyince biz de bir yıl erteledik. Tabi voleybol şubesi kapanmadı. Önümüzdeki yıl 3.ligden devam edebilecek. Tabi şartlara göre 2.ligden devam etme şansı da var. Yönetim değişir ya da değişmez fakat ben devam etmesinden yanayım” şeklinde konuştu.
EN BÜYÜK SEBEP TESİSİN OLMAYIŞI
Futbolda istedikleri yere gelememedeki en büyük sebebin tesis konusu olduğunu da savunan Ahmet Korkmaz, “Başarı olması için tesis şart. Umarım Belediye Başkanı Ali Ertem’in 2013 programına aldığı stat projesi gerçekleşir” dedi.

OYUNCULARIN HİÇBİR BAHANELERİ OLAMAZ
Elde ettikleri sonuçlarda, maddi ya da manevi bir problemden kaynaklanmadığına da dikkat çeken Korkmaz, kulübün oyunculara her türlü imkanı sağladığına vurgu yaparak, “Oyuncuların bu konuda hiçbir bahanesi olamaz. Her imkan sağlanıyor. Biz üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Vicdanımız rahat. Hiçbir oyuncu paramı alamıyorum diyemez” ifadelerine yer verdi.
20 BİN TL CEZA KESİLDİ
Korkmaz ayrıca, alınan 6-3’lük mağlubiyetin ardından futbolculara 20 bin TL para cezası kesildiğini belirterek, “Futbolcular galibiyetten sonra prim istiyorlarsa böyle mağlubiyetlerin cezasını da ödeyecekler” dedi.
KARŞILIĞINI SAHADA VERECEĞİZ

Toplantı esnasında açıklamalarda bulunan Anrenör Mustafa Suat Akdereli de Başkan Ahmet Korkmaz’ın söylediklerine katıldığını dile getirirken, “Başkan’a inanıyorum. Hiçbir futbolcunun yönetimden şikayeti yok. Her zaman arkamızda oldular. Bunun karşılığını da sahada vereceğiz. Çerkezköy layık olduğu yere doğru gidecek” dedi.
GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK
Özellikle son maçta, takımdaki ağabey pozisyonunda olan oyuncuların konsantrasyon eksikliği yaşadığını ve bunun da diğer oyunculara yansıdığını dile getiren Akdereli, 6-3’lük Hereke maçını ‘Kaza’ olarak nitelendirdi ve “Takımımız bu değil. Kendi hatalarımızla kaybettik. Gerekli konsantrasyonu sağlayamadık. Bunun suçlusu da benim. Maçtan sonra gereken tedbirleri aldık, oyuncularımızı uyardık. Maçın maçtan önce kazanılacağını oyuncularıma söyledim. İncirli’yi mağlup ederek düzlüğe çıkacağız” diye konuştu. Deplasmanda 3 gol atıp mağlup olan takımın ofansif anlamda değil, defansif anlamda sorunu olduğunu söyleyen Akdereli, bu arızayı da gidereceklerini ifade etti.
GEREKEN ÖZENDEN DAHA FAZLASI GÖSTERİLİYOR
Akdereli, ayrıca, ligde sondan 3.olan bir takıma gösterilen özenden daha fazlasının takıma gösterildiğine de vurgu yaparak, “Maddi manevi hiçbir eksik yok” derken, futbolcular için de Bir şeyleri ortaya koymadan bir şey kazanılmaz” ifadesini kullandı.
KORKMAZ’DAN TEŞEKKÜR VE TEBRİK
Korkmaz, toplantı esnasında, kendilerini deplasmanda dahi destekleyen isimlere teşekkürlerini iletirken, kendi grubunu lider tamamlayarak İl Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan U-17 Futbol Takımı’nı ve zor şartlara rağmen takımı bu noktaya getiren Antrenör Vedat Çolak’ı da tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.