Beklentilerin uzağında kaldı

Bölgesel Amatör Lig’de yeni sezona şampiyonluk parolası ile giren ancak yeni Teknik Direktör ve yenilenen kadrosuna rağmen beklenen performansın altında kalan Çerkezköyspor, ilk yarıda oynadığı karşılaşmalar sonunda taraftarlarını da hayal kırıklığına uğratan bir görüntü çizdi. Lige iki beraberlik ve bir mağlubiyetle başlamasına rağmen oynadığı oyunla gelecek haftalar için umut vadeden yeşil beyazlı ekip, yaşanan sakatlıklar ve maç içinde yaşadığı şanssızlıklar sonucu bir türlü istediği istikrarı yakalayamayınca, zirve yarışının da bir hayli gerisinde kaldı. Temsilcimiz, 11.haftada alınan 5-1’lik Tuzla mağlubiyetinin ardından Teknik Direktör Hüsamettin Balcı ile yollarını ayırırken, yerine Ergun Uncuoğullarından’ı getirdi ancak bu da çözüm olmadı. Kulüp, devre arasına girilmesiyle birlikte yaptığı açıklamada, Antrenör Ergun Uncuoğullarından’ın kendi isteği ile görevden ayrıldığını ve yerine daha önce de kendileri ile çalışan Mustafa Suat Akdereli’nin getirildiği duyurmuş ve bazı oyuncularda da yolların ayrıldığını kaydetmişti

Beklentilerin uzağında kaldı
10 Ocak 2013 Perşembe 08:35

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup’ta mücadele eden Çerkezköyspor, ilk yarı performansı ile beklentilerin uzağında kaldı. Yeşil beyazlı ekip, ilk yarıda oynadığı 13 karşılaşmada sadece 3 kez galip gelirken, 7 mağlubiyet ve 3 de beraberlik alarak sadece 12 puan toplayabildi ve devreyi 11. sırada kapattı.
İLK İKİ HAFTAYI BERABERLİKLE GEÇTİ
Sezona yeni bir teknik heyet ve hemen hemen yeni bir kadro ile başlayan Çerkezköyspor, lige şampiyonluk hedefi ile girmiş ancak ilerleyen haftalarda yaşanan şanssızlıkların da etkisiyle istediği sonuçları bir türlü alamamıştı.
Ligin ilk haftasında kendi evinde Kırklareli Sanayispor’u ağırlayan yeşil beyazlı ekip, karşılaşma boyunca üstün bir oyun ortaya koymasına rağmen aradığı golü bir türlü bulamamış ve maç 0-0 sona ermişti. Temsilcimiz ligin ikinci haftasında Hereke Yıldızspor ile yine kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştı. Yeşil beyazlı ekip, bu maçta da gol yollarında sıkıntı çekince gol bulmakta zorlanmış ve sahadan yine 0-0’lık beraberlikle ayrılmıştı. İlk iki haftada gelen iki beraberlik camianın beklentileri altında kalsa da oynanan oyun ilerisi için umut vermişti.
İLK DEPLASMAN İLK MAĞLUBİYET
Çerkezköyspor 3. haftada ilk dış saha maçına çıktı. Deplasmanda İncirlispor ile karşılaşan temsilcimiz, sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrılırken, bu sonuçla birlikte ilk yenilgisini de almış oldu.
İLK 3 PUAN DÖRDÜNCÜ HAFTADA GELDİ
Ligin ilk üç haftasını galibiyet yüzü görmeden kapatan yeşil beyazlı ekip, 4. haftaya gelindiğinde 2 puanla düşme potasının bir basamak üstünde yer alıyordu. 4 haftada kendi evinde Kocaeli temsilcisi Çenesuyu Plajyolu’u ağırlayan Çerkezköyspor, rakibini tek golle geçerek ilk galibiyetini de almış oldu.
LİDERE DİŞ GEÇİREMEDİ
Bu galibiyetle birlikte çıkış yakalamak isteyen Çerkezköyspor, bir hafta sonra lider Edirnespor Gençlik deplasmanına konuk oldu. Yaşanan sakatlıkların da kadroyu olumsuz etkilemeye başladığı haftalarda şanssızlık yaşamaya başlayan temsilcimiz, 5.hafta karşılaştığı Edirnespor Gençlik’e 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.
İKİNCİ GALİBİYET LÜLEBURGAZ KARŞISINDA GELDİ
İlk 5 hafta sonunda sadece 5 puan toplayabilen Çerkezköyspor’da Başkan ve Yönetim takıma olan inancını her seferinde yinelerken, yeşil beyazlı ekip 6.haftada Lüleburgazspor’la Çerkezköy’de karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan maçı 1-0 kazanan temsilcimiz, bu galibiyetle birlikte derin bir nefes alırken, puanını da 8’e yükseltmiş oldu.
İKİNCİ DEPLASMAN İKİNCİ MAĞLUBİYET
Geride kalan haftalarda, ligdeki gidişat yavaş yavaş şekillenirken, Çerkezköyspor da kaybettiği puanlar sonucunda zirveden uzaklaşmaya başladı. 7.haftada Bağcılar’la deplasmanda karşılaşan yeşil beyazlı ekip, çekişmeli mücadele sonucu rakibine 3-2 mağlup oldu ve ikinci yenilgisini aldı.
OLAYLI MAÇ ÇERKEZKÖYSPOR’UN
Temsilcimiz, 8.haftada ligin iddialı ekiplerinden Tekirdağspor’u ağırladı. Rakip taraftarların taşkınlığı sebebiyle istenmeyen olayların yaşandığı maçta gülen taraf 1-0’lık sonuçla Çerkezköyspor olurken, temsilcimiz bu galibiyetle puan cetvelinde bir anda 5.sıraya yükseldi.
ŞANSSIZLIĞI KIRMAK İSTEDİ AMA…
Geride kalan haftalarda ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Çerkezköyspor, 9.haftada ligin şampiyonluk adaylarından Sultangazi ile deplasmanda karşılaştı. Oynadığı deplasmanlarda bugüne kadar galibiyeti olmayan temsilcimiz, Sultangazi karşısında galip gelerek hem bu şanssızlığını kırmak hem de ligde yeniden iddialı duruma gelmek istiyordu ancak olmadı. Yeşil beyazlı ekip 90 dakika sonunda rakibine 2-1 mağlup oldu.
GOL SIKINTISI DEVAM ETTİ
Sakat oyuncuların fazlalığı ve maç içinde yaşanan şanssızlıklar sonucu istediği ivmeyi bir türlü yakalayamayan Çerkezköyspor, 10.haftada evinde karşılaşacağı Babaeskispor’u mağlup etmek için sahaya çıktı ancak bu maçta da gol sesi çıkmayınca temsilcimiz 3.golsüz beraberliğini alarak 1 puana razı oldu.
5-1’İN ARDINDAN BALCI İLE YOLLAR AYRILDI
10 hafta sonunda 12 puanla 8.sırada yer alan Çerkezköyspor, 11.haftada ligdeki en ağır yenilgisini yine bir deplasmanda aldı. Hafta sonu Tuzlaspor’la karşılaşan yeşil beyazlı ekip, sahadan 5-1 gibi ağır bir mağlubiyetle ayrılırken, Teknik Direktör Hüsamettin Balcı bu karşılaşmanın ardından yönetime istifasını verdi.  Yönetim de Balcı’nın istifasını kabul etti ve hafta için düzenlenen basın toplantısında takımın Ergun Uncuoğullarından’ a emanet edildiğini dile getirdi.
ANTRENÖR DEĞİŞİKLİĞİ DE ÇÖZÜM OLMADI
Ancak takımdaki kötü gidişata antrenör değişikliği de çare olmadı. Çerkezköyspor, ligin 12.haftasında evinde Suadiye Belediyespor’u konuk etti. Temsilcimiz, bu karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılırken, hem evindeki yenilmezlik unvanını kaybetti hem de önemli bir 3 puandan oldu. İlk yarının son karşılaşmasında ise Sultanbeyli deplasmanına çıkan yeşil beyazlı ekip, eksik bir kadroyla mücadele ettiği maçta rakibine 2-0’la boyun eğdi ve devreyi mağlubiyetle kapatmış oldu.
DEVRE ARASI İLE BİRLİKTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI
İlk yarıyı adeta hayal kırıklığıyla kapatan Çerkezköyspor’da, devrenin ardından basın toplantısı düzenleyen Başkan Ahmet Korkmaz, yaptığı açıklamada, Antrenör Ergun Uncuoğullarından’ın kendi isteği ile görevden ayrıldığını ve yerine daha önce de kendileri ile çalışan Mustafa Suat Akdereli’nin getirildiğini kaydetmişti. Açıklamasında, transfer sezonunun başlaması ile birlikte 2 santrafor, 1 ön libero ve 1 sol bek alacaklarını dile getiren Korkmaz, Emrah Pazar, Okan Çebi ve Gökhan Şensoy ile yolların ayrıldığını ifade etmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.