Çerkezköy Kırklareli’ye patladı 5-1

Uzun bir süredir ligde galibiyet yüzü göremeyen Çerkezköyspor, erteleme maçında Kırklareli Sanayispor’la deplasmanda karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar üstün bir futbol sergileyen yeşil beyazlı ekip, mücadeleden 5-1 galip ayrılırken, temsilcimize galibiyeti getiren golleri Fırat (3) ve Zülküf (2) kaydetti.

Çerkezköy Kırklareli’ye patladı 5-1
08 Şubat 2013 Cuma 08:30

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11.Grup’ta mücadele eden Çerkezköyspor, erteleme maçında karşılaştığı Kırklareli Sanayispor’u deplasmanda 5-1 mağlup ederek uzun bir aradan sonra galip geldi. Özellikle ikinci yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyan yeşil beyazlı ekipte, Fırat attığı 3 golle yıldızlaşırken, yeni transferlerden Zülküf de rakip fileleri 2 kez havalandırarak beklentileri boşa çıkarmayacağını göstermiş oldu.
Çarşamba günü Kırklareli Atatürk Stadyumunda saat 13.30’da başlayan karşılaşmaya; Ersin, Oğuz, Atalay, Mesut Salmaz, Cihan, Gökhan Doğan, Bekir, Hakan, Emrah Çilingir, Fırat ve Zülküf onbiri ile başladı.
ZÜLKÜF’LE ÖNE GEÇTİK
Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde her iki takım da dengeli bir oyun sergilerken, ilerleyen dakikalarda baskısını arttıran Çerkezköyspor  aradığı golü 23.dakikada buldu. Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Atalay pasını Zülküf’e gönderdi. Takımın yeni gol ayaklarından Zülküf şık bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren isim oldu.
İLK YARI 1-1 TAMAMLANDI
Ev sahibi ekip golün ardından beraberlik için Çerkezköyspor kalesine yüklenirken, temsilcimiz de rakibinin defanstaki hatalarını değerlendirerek ikinci golü bulmaya çalıştı. Kendi evinde oynamanın da avantajıyla baskısını arttıran Kırklareli temsilcisi, ilk yarının bitimine az bir süre kala beraberlik golünü Hasan Hüseyin Çilli ile buldu ve ilk 45 dakika 1-1 tamamlandı.
ZÜLKÜF’TEN BİR GOL DAHA
İkinci yarının başlama düdüğü ile birlikte Çerkezköyspor galibiyet golü için rakip kaleye yüklenirken, 57.dakikada sahneye çıkan Zülküf takımını yeniden öne geçirdi. Hakan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen golcü oyuncu, kaleciyi de ekarte ederek topu ağlara gönderdi ve takımını yeniden öne geçirdi.
FIRAT FARKI 2’YE ÇIKARDI
Bu golden sonra oyun kontrolü tamamen Çerkezköyspor’un eline geçerken, yeşil beyazlı ekip 66.dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atak sonrası ceza alanı dışında topla bulaşan Fırat rakibini geçtikten sonra düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi (3-1).
GOLLER ARDI ARDINA GELDİ
İki farkla öne geçmenin verdiği moralle çok iyi bir futbol ortaya koymaya başlayan Çerkezköyspor, 70.dakikada bir gol daha buldu. Gökhan Küçük’ün başlattığı atak sonrası, sakatlıktan yeni kurtulan Emrah Çilingir topla buluştu. Emrah’ın yaptığı orta sonrası defansın müdahalesi yetersiz kalınca top Fırat’ın önünde kaldı. Fırat harika bir vuruşla topu ağlara göndererek, kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti (4-1).
PUANINI 15’E YÜKSELTTİ
Rakibi karşısında baskılı oyununu devam ettiren temsilcimiz, 75.dakikada Fırat’ın attığı golle farkı dörde çıkarırken, başarılı oyuncu bu golle hat-trick yapmış oldu. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Çerkezköyspor’un 5-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı.  Bu galibiyetle birlikte puanını 15’e yükselten temsilcimiz, ilk deplasman galibiyetine de imza atmış oldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.