Periler Türkiye finallerinde

Çerkezköy’ü Karaman’da düzenlenen Anadolu şampiyonasında temsil eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı Hatay Büyükşehir Belediyesini mağlup ederek ilk 16’ya kalarak Türkiye şampiyonası finallerine katılma hakkını elde etti.

Periler Türkiye finallerinde
09 Mayıs 2019 Perşembe 12:25

10 YIL SONRA GELEN BAŞARI
Kadın Voleybol takımı ile 10 yıl önce Türkiye 2.Liginde mücadele eden Çerkezköy, 10 yıl sonra yeniden salon sporlarında büyük bir başarıya imza attı. Çerkezköy’ün genç voleybolcu kızlarının başarısına rağmen kulübü lav eden yöneticilere inat Çerkezköy’ün çocukları yeniden salon sporlarında başarı elde etti. Karaman’da düzenlenen U-18 Anadolu şampiyonasında grupta oynadığı iki karşılaşmayı kazanarak finale çıkan Çerkezköy’ün basketbolcu genç kızları, Hatay Büyükşehir Belediyesini mağlup ederek ilk 16’ya kalıp Türkiye şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.
İLK MAÇ RAHAT GEÇTİ
Türkiye Basketbol Federasyonunun alt yapı organizasyonlarından biri olan U-18 Genç Kızlar Bölge Şampiyonası, Karaman ve Hatay’da oynanan grup müsabakaları ile start aldı. 8 grupta 24 takımın mücadele verdiği şampiyonada Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı ilk maçında Kahramankazan Belediye ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı karşılaşmadan 51-40 galip ayrıldı.
İKİNCİ MAÇTA 51 SAYI ÜSTÜNLÜK YAKALANDI
İlk maçını galip bitiren temsilcimiz, ikinci maçında Batman Özel İdare Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı ilk devreyi 35-15 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı karşılaşmadan da 82-31’lik üstünlük ile ayrılarak grubunu lider olarak tamamladı.
İLK 16 ARASINA KALDILAR
İlk iki maçını kazanan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı grup final maçında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ilk periyodu 19-13 önde tamamladı. İkinci periyotta oyunda hakimiyeti eline alan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı bu periyodu da 36-20 önde tamamladı. Üçüncü ve dördüncü periyotta etkinliğini kaybetse de maçı bırakmayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımı, karşılaşmadan 53-48 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyetin ardından Karaman grubunu şampiyon olarak tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ilk 16 takım arasına kalarak adını Türkiye finallerine yazdırdı.
AKAY KIZLARI TEBRİK ETTİ
Ercan Çete ve Çiğdem Göroğlu’nun antrenörlüğünü; Arif Karaavcı’nın da takım menajerliğini yaptığı; İclal Duranoğlu, Ahsen Erbay, Ecenur Kurtbaş, Dilşat Ilgın Soykan, Sueda Zehra Kıroğlu, Yağmur Gizem Anıl, Buse Başak, Melisa Yamur, Özge Mutlu, Ceren Tekin, Burcu Ender, Dilara Yılmaz ve Sena Eren’den oluşan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol takımını tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Karaman'da düzenlelen U-18 Genç Kızlar Türkiye yarı finallerinde son 16'ya kalarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kız Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.