Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Gülseren Kuru Alkan, organ nakli bekleyen binlerce hasta için vatandaşlara bağış çağrısında bulundu.
Organ bağışı işlemlerinin e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabildiğini belirten Alkan, vatandaşların hastaneye gitmeden de bağış işlemlerini gerçekleştirebildiğini söyledi.
Sistemde organ nakli bekleyen yaklaşık 35 bin hasta bulunduğunu ifade eden Alkan, bu kişilerin arasında çocuklar, gençler ve kadınların da yer aldığını belirtti.
Organ nakli bekleyen her hastanın arkasında umutla bekleyen bir ailesinin bulunduğunu vurgulayan Alkan, organ bağışının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Alkan, “35 bin kişi” denildiğinde yalnızca bir sayıdan söz edilmediğini belirterek, her hastanın ailesi ve sevdikleri bulunduğunu, herkesin bir gün benzer bir sürecin içerisinde yer alabileceğini ifade etti ve vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti.
Organ Bağışı ve Nakli Haftası kapsamında Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi başta olmak üzere kentin farklı noktalarında bilgilendirme stantları kurduklarını aktaran Alkan, vatandaşlara organ bağışının önemi hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.
Stantta bilgi alan vatandaşlardan Yavuz Çelik de bağışlanan her organın başka bir insanın hayata tutunmasına vesile olabileceğini belirterek vatandaşlara organ bağışı konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.





