1 dakika 43 saniyede boşaltıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi, İtfaiyecilik Haftası nedeniyle Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nde eğitim tatbikatı düzenledi. Düzenlenen tatbikatta Okul öğrencileri ile öğretmenlere, tehlike anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılırken bina 1 dakika 43 saniyede boşaltıldı

1 dakika 43 saniyede boşaltıldı
29 Eylül 2014 Pazartesi 08:36

180 ÖĞRENCİ İLE 22 PERSONEL KATILDI
Özel Çerkezköy Organize Sanayi Anadolu Teknik Lisesi’nde eğitim tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen eğitim tatbikatına okulda eğitim gören 180 öğrenci ile 22 personel katıldı. Çalan sirenin ardından okul iki tahliye yerinden 1 dakika 43 saniye gibi kısa bir süre içerisinde boşaltılırken, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri tahliye bölgesinde toplandı.

TEHLİKE ANINDA YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATTI
Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Caner Baysal, tehlike anında tahliye alanına binadan uzak bir şekilde ulaşılması gerektiğini ifade etti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu ise öğrenci ve öğretmenlere tehlike anında yapılması gerekenleri anlattı.

BİNAYI NE HIZLI NE DE YAVAŞ ADIMLARLA BOŞLATMALISINIZ
Her hangi bir tehlike anında okul binasının en kısa sürede boşaltılması gerektiğini ifade eden Terzioğlu “Öğretmenlerinizin talimatlarına göre hareket edin. Tehlike anında gürültü çıkarmadan ne hızlı ne de yavaş adımlarla binayı boşaltmalısınız. Unuttuğunuz eşyaları geride dönüp almayın. Arkadaşınızla birlikte tahliye alanına ulaşmalısınız” açıklamasında bulundu.

YANGIN ESNASINDA RÜZGARI ARKAMIZA ALARAK MÜDAHALE ETMELİYİZ
Tahliye alanında yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler ile öğretmenler toplanma bölgesine ulaştı. ÇOSB İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu burada yangına müdahaleyi uygulamalı anlattı. Yangın esnasında rüzgar yönünün önemli olduğunu kaydeden Terzioğlu, “Yangına müdahale esnasında rüzgarı arkamıza alarak yangına müdahalede bulunmalıyız. Müdahale esnasında boşalan yangın tüplerinin yere yatırılması gerekiyor. Aksi halde dolu yangın tüpleriyle boş yangın tüpleri karışabilir. Kapı önleri ve koridor içerisinde yangın tüplerini bırakmamalıyız. Tahliye esnasında yangın tüplerini fark edemeyenler olabilir” dedi.

4 KEZ TATBİKAT DÜZENLEDİK
Kemal Terzioğlu’nun yaptığı bilgilendirmenin ardından temsili bir yangın çıkarıldı. Öğrenciler itfaiye erleri ile birlikte yangına müdahalede bulundular. Eğitim tatbikatı çekilen toplu fotoğrafın ardından tamamlandı. Her yıl belli periyotlar içerisinde eğitim tatbikatları düzenlendiklerini söyleyen Kemal Terzioğlu, “Şimdiye kadar Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi’nde 4 kez tatbikat düzenledik ve 2014 yılının ilk tatbikatını bugün gerçekleştirdik” diye konuştu.

NASIL DAVRANMALARI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENİYORLAR
Eğitim tatbikatında öğrencilere tehlike anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattıklarını ifade eden Terzioğlu “Öğrencilere ilk olarak uygulamalı eğitim tatbikatı düzenliyoruz. Sonrasında ise haber vermeksizin tatbikat düzenliyoruz. Bu şekilde öğrenciler, olası bir tehlike anında nasıl davranması gerektiğini öğreniyor” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.