1028 dilekçe: Santral alanı orman alanına dönüştürülsün!

TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan, Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santralin 8 Mayıs’ta gerçekleştirilecek bilirkişi keşfi öncesinde sahanın Trakya Çevre Düzeni Planı’nda tekrar orman alanına dönüştürülmesi için toplanan 1028 dilekçeyi Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti

1028 dilekçe: Santral alanı orman alanına dönüştürülsün!
07 Mayıs 2019 Salı 16:47

DAVALAR DEVAM EDİYOR
Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisinde projelendirilen kömürlü termik santral projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci 4 Şubat 2019 itibariyle sonlandırılmasına rağmen termik santralin izin işlemlerine dair davalar devam ediyor. Trakya Çevre Düzeni Planı’nda Tekirdağ Kapaklı-Çerkezköy ve Kırklareli Vize’de kömürlü termik santrale imkan veren plan değişikliğinin iptali için sivil toplum örgütleri, belediyeler ve yerel STK’lar tarafından açılan davanın bilirkişi keşfi 8 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

DİLEKÇELER ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ
Bölgede farkındalık çalışmaları yürüten ve çevre düzeni planında yapılan değişikliğe pek çok kuruluşla birlikte dava açan TEMA Vakfı, bilirkişi keşfi öncesi bir dilekçe kampanyası başlattı. TEMA Vakfı Çerkezköy ve Kapaklı gönüllüleri, plan değişikliğinin iptali için topladıkları 1028 dilekçeyi Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti. TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan, “Şubat ayında projenin çevresel etkilerinin değerlendirildiği ÇED süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Şimdi de yöre halkı olarak plan değişikliğinin iptal edilmesini ve sahanın Trakya Çevre Düzeni Planı’nda tekrar orman alanına dönüştürülmesini talep ediyoruz” dedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.