16 bin liralık yardım

Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Çerkezköy Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak Küme Evleri üzerinde bulunan ve Belediyece tahliye edilen yapılarda ikamet eden vatandaşlara, Kaymakamlığımıza başvuruda bulunan 16 haneye, hane başı bin TL olmak üzere toplam 16 bin TL nakdi yardım yapıldı.

16 bin liralık yardım
23 Kasım 2016 Çarşamba 09:01

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Yapılan yardımların Vakfın kendi imkânları ile yapıldığını söyleyen Kaymakam Metin Kubilay “Devletimiz Sosyal bir Hukuk Devletidir. Sosyal Devlet olma anlayışı, vatandaşlarımızın sosyal durumlarını iyileştirmeyi, onları sosyal güvenliğe kavuşturmayı kendine ödev bilen devlet anlayışıdır.Bizde bu anlayışla her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. İlk etapta 16 haneye yapılan yardımların 42 haneye kadar yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

775 Sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesi gereğince tahliye edilen vatandaşlar için “Şefkat Eli Projesi” hazırladıklarını söyleyen Kubilay “Şefkat Eli Projesi ile bu vatandaşlarımızın 1 yıllık kira giderlerini karşılamayı planladık. Projemizi hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderdik. Projemizin onaylanması ve talep edilen ödeneğin gönderilmesi ile birlikte gerekli çalışmalar vakfımızca ivedilikle yapılacaktır. Söz konusu projenin hazırlanmasında destek ve katkılarını gördüğümüz başta Valimiz Sayın Mehmet Ceylan'a, Tekirdağ Milletvekili Sayın Ayşe Doğan'a, Başbakanlık Başdanışmanı Sayın Metin Özçeri'ye ve Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyetine teşekkür ediyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.