17 özel insan terhis belgesini aldı

Bedensel, zihinsel ve fiziksel engelliler 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda bir günlükte olsa asker olmanın sevinci ve heyecanını yaşadılar. Gün boyunca askeri eğitimlerini tamamlayan Engelli Mehmetçikler yapılan törenle de yemin ettiler

17 özel insan terhis belgesini aldı
12 Mayıs 2015 Salı 17:11

 ENGELLİLER İÇİN YEMİN TÖRENİ DÜZENLENDİ

17 engelli Mehmetçik Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanlığında bir günlük askerliklerini yaptılar. Yapılan yemin törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda asker yakını katıldı.

EĞİTİM VE YEMİNİMİZ HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

Engelli askerlerin adına bir konuşma gerçekleştiren Ali İhsan Çöpoğlu, “Bizlere bir günlükte olsa asker olma fırsatını tanıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ediyoruz. Bir günlükte olsa asker olma şerefini yaşadık. Tüm arkadaşlarım ve ben yaşadıklarımızdan dolayı gururlu ve mutluyuz. Bizim için bugün onur günüdür. Eğitimimiz ve yeminiz hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

TERHİS BELGELERİ ASKERLİK ŞUBELERİNE DE GÖNDERİLECEK

Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay’da yaptığı konuşmada, “Engelli Mehmetçiklerin de diğer askerler gibi yemin etmeleri bu kutsal görevi kabullendiklerini göstermektedir. Çerkezköy’den, Saray’dan ve Kapaklı’dan gelen engelli Mehmetçiklerimizde diğer asker arkadaşları gibi temel askerlik eğitimleri bu sabah itibari ile tamamladılar. Eğitimlerini tamamlayan Mehmetçiklerimiz birazdan yeminlerini edecek ve ardından askerlik şubelerine terhis belgeleri gönderecek. Bu kutsal görevi yapan tüm engelli Mehmetçiklerimizi gözlerinden öpüyorum” dedi.

TERHİS BELGELERİNİ ALDILAR

Konuşmaların ardından terhis belgesi takdimine geçildi. Ümit Çoban, Barış Gül, Ergin Yılmaz ve Selçuk Karan’a terhis belgelerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim ederken, Cihat Halik Yılmaz, Adem Özün, İsa Durdu ve Ceyhun Ökmen’e terhis belgeleri Çerkezköy Kaymakamı Meitn Kubilay tarafından verildi. Bahadır Köse, Yalçın Ocak, Onur Öz ve Zafer Kolar’a ise terhis belgesi Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay tarafından takdim edildi. Ali İhsan Çöpoğlu, İbrahim Bucak, Barış Artemur ve Necati Bilgin ise terhis belgelerini TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan aldılar. Düzenlenen program geçit töreninin ardından sona erdi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.