18 Mart Şehitliği 30 Ağustos’a yetişecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kent Konseyi Binası önünde yapımına başlanan ’18 Mart Şehitliği’ hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan şehitlik anıtının 30 Ağustos tarihine yetiştirileceğini ifade eden Başkan Akay, “Şehitliğimizin dört tarafında da asker heykelleri olacak. Anıtımızda Çanakkale de şehit olan 33 askerimizin isimleri yer alacak” dedi

18 Mart Şehitliği 30 Ağustos’a yetişecek
21 Temmuz 2015 Salı 17:38

 DÖRT TARAFA BAKAN ASKER HEYKELLERİ OLACAK

 

Çerkezköy Kent Konseyi binası önünde kısa bir süre içinde yapımına başlanan 18 Mart Şehitliği hakkında Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamalarda bulundu. Şehitlikte bulunacak olan Atatürk heykelinin etrafında dört tane asker olacağını ifade eden Başkan Akay, “Anıtın etrafında dört tarafa bakan asker heykelleri yer alacak. Şehitlik anıtında 7 tane bayrak olacaktı ama bu sayıyı dörde düşürdük. Sayıyı dörde düşürmemizde ki amaçta Türkiye’nin dört bir yanından anlamını oluşturmayı düşündük” açıklamasında bulundu.

 

33 ÇANAKKALE ŞEHİDİMİZİN ADI YER ALACAK

 

18 Mart Şehitliğinin 30 Ağustos tarihine yetiştirilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Vahap Akay, “Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehitliğimizde Çanakkale Savaşı’nda şehadet şerbeti içen 33 Çerkezköylü şehidimizin isimleri yer alacak. Şehitlik anıtının tamamlanmasının ardından da anıt önünde geniş bir alan yapacağız. Törenleri de bu alan da yapmayı planlıyoruz. Eylül Ekim gibi de şehitlik yanında giden yolda genişletme çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

 

KÜLTÜR MERKEZİNİN İHALESİ AĞUSTOS AYINDA YAPILIR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, diğer yandan Kültür Merkezi ve Pazar yerinde yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Önümüzdeki ay kültür merkezi projesini teslim ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi de Ağustos içinde büyük ihtimalle ihalesini yapacak. Esas işimiz Kültür merkezi ve Pazar yeri. Kültür merkezi başladığı zaman şu anda pazar yerinin 5’te ikisi aşağı yukarı gidiyor. Arkasından da Pazar yerini projelendirdik, muhtemelen bu ayın sonu yada Ağustosun başında teslim edilir. Kültür merkezi yapılırken biraz Pazar yerinde sıkıntı yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.