2014 yılında 919 sigara denetimi yapıldı

Kapalı alanlarda sigara yasağının ihlal edilip edilmediğini denetlemek üzere, Çerkezköy'de işyerlerini denetleyen Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Tütün Kontrol Kurulu, 2014 yılı içerisinde 919 denetim gerçekleştirirken, işletme bazında da 30 adet cezai işlem uyguladı.

2014 yılında 919 sigara denetimi yapıldı
21 Aralık 2014 Pazar 18:06

 KAPALI ALANLARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

19 Mayıs 2008 tarihinde başlayan kapalı alanda sigara içme yasağının uygulanıp uygulanmadığına ilişkin denetimler aralıksız devam ediyor. Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Tütün Kontrol Kurulu nezaretinde yapılan denetimlerde Çerkezköy’de faaliyet gösteren lokanta, kıraathane ve cafe gibi kapalı mekanları denetleniyor.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri ve bazı kurum yetkililerinde katıldığı denetimlerde işyerlerinin sigara yasağına uyup uymadıkları kontrol ediliyor. Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmaya başladığı andan itibaren denetimlerin devam ettiğini ifade eden yetkililer, denetimler içinde ekip sayısının artırıldığını ifade ettiler.

İŞLETME KAPATMAYA KADAR CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Büyük bir sıklıkla yapılan denetimlerde uyarı yapılmadığını belirten yetkililer, cezai işlemlerin ağır olduğunu ve işletme kapatmaya kadar cezaların bulunduğunu ifade ettiler. Ceza kesilmesi halinde sigara cezalarının tahsiliyle görevli olan Çerkezköy İlçe Mal Müdürlüğü, kurum amirleri ya da belediyelerin ilgili birimlerince kesilen cezaların 15 gün içerisinde ödenmemesi halinde 6183 sayılı yasa gereği söz konusu cezanın cebri tahsil usulleri uygulanmak üzere Vergi Dairesi'ne göndererek buradan takibatı yapılıp, tahsil edilmesini sağlıyor. 

FARKLI GÜN VE ZAMAN DİLİMLERİNDE KONTROLLER YAPILIYOR

2014 Yılı içerisinde ilçede 919 denetim gerçekleşirken, işletme bazında da 30 adet ceza işlemin uygulandığı belirtildi. Yetkililer ayrıca denetimlerin haftanın yedi günü ve yirmi dört saat üzerinden ikişer aylık olarak farklı gün ve zaman dilimlerinde planlandığını ifade ettiler.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.