3 boyutlu yazıcıda Çerkezköy imzası

Dünya’da ‘Üçüncü Sanayi Devrimi’ olarak nitelendirilen ‘3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisi’ Türkiye’de ilk kez Çerkezköylü iki genç girişimci tarafından hayata geçirilmeye çok yakın. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldıkları destekle 3 boyutlu yazıcı üzerinde çalışmaya başlayan ve ürettikleri yazılımla ‘Prototip’ noktasına kadar gelen genç girişimciler, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve plastik enjeksiyon kalıplarının masraflarını sıfıra indiren çalışmaları için yatırımcılardan da destek bekliyor

3 boyutlu yazıcıda Çerkezköy imzası
07 Temmuz 2014 Pazartesi 07:23

Makine Yüksek Mühendisi Onur Öztürk (25) ve Mimar-Tasarımcı Sabit Köroğlu (28) tarafından bölgemizde ilk kez projelendirilen 3 boyutlu yazıcı Çerkezköy’den ülkeye yayılmaya çok yakın. Geliştirdikleri proje ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuran Sabit Köroğlu ve Onur Öztürk, projelerini hayata geçirmek için Bakanlıktan gereken desteği alırken, Çerkezköy’de kurdukları Tava Laboratuar firması adı altında aylardır 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin yazılımları üzerinde çalışıyor.
MASRAFLARI SIFIRA İNDİRİYOR
Laboratuar bünyesinde sürdürülen çalışmalar, birçok disiplini bir arada barındırırken, elektronik, yazılım ve makine konularında tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetleri bunların başında gelmekte. Genç girişimcilerin laboratuar bünyesinde meydana getirdikleri teknolojik ürünler, Türkiye endüstrisinde yerli sermaye ile üretilmiş ilk ürünlerden olma özelliğini taşıyor. 3 boyutlu yazıcı teknolojisi, plastik enjeksiyon kalıplarının masraflarını tamamen ortadan kaldırıyor.
SÜREÇ PROTOTİP ÜRETİMİNE KADAR GELMİŞ DURUMDA
Makine Yüksek Mühendisi olan Onur Öztürk, 3 boyutlu yazıcı konusundaki takipleri sonunda, bu teknolojinin çok iyi noktaya geleceğini düşünmesi ile başlayan süreç, şu an prototip üretimine kadar gelirken, girişimciler amaçlarının, bu teknolojiyi Türkiye’ye kazandırıp bu alanda daha da ilerlemek olduğunu dile getirdi.
FARKLI TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİLEBİLİR
Türkiye’de 3 boyutlu yazıcı alanında her hangi bir çalışma olmadığına dikkat çeken genç girişimciler, “Tava Laboratuarları, büyük bir sanayi üssü olan Çerkezköy'ün teknolojik ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve zaman içinde Çerkezköy'ü teknoloji odağı haline getirebilecek potansiyele sahip bir teknoloji laboratuarları girişimidir. Biz bu hamlemizle ülkeyi ve Çerkezköy’ü bu alanda ileriye taşımak istiyoruz. Çünkü bu büyük bir endüstri. Ürettiğimiz teknolojiye paralel olarak farklı teknolojiler de geliştirilebilir” açıklamasında bulundu.
BAKANLIKTAN DESTEK ALDILAR
Projenin başlangıcında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek alabilmek için öncelikle 3 farklı rapor sunduklarını, ardından da cihazla ilgili bir sunum yaptıklarını hatırlatan genç girişimciler, tüm bu aşamalardan sonra Bakanlığın projelerini onaylayıp destek verdiğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet uz - 10 yıl önce
gurur verici bir çalışma.genç arkadaşlarımı tebrik ediyor,çalışmalarında başarılar diliyorum.