30 bin YTL bursa devam

Çerkezköy Belediye Meclisi'nden öğrencilere sevindirici haber. Çerkezköy Belediyesi geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde olduğu gibi önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilere her ay 30 bin YTL burs verecek.

30 bin YTL bursa devam
04 Temmuz 2007 Çarşamba 08:37

BURS DEVAM EDECEK

Çerkezköy Belediye Meclisi, Belediye tarafından öğrencilere burs verilmesinin devmı yönünde oy birliği ile karar alarak, öğrencileri sevindirdi. Gelecek eğitim ve öğretim döneminde de öğrencilere her ay 30 bin YTL burs verileceğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Geçtiğimiz yıl da her ay bu kadar bütçe ayırmıştık ve bunu 360 civarında öğrencimize her ay 80 YTL veriyorduk. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde de yine her ay 30 bin YTL burs vereceğiz. Belki bu sefer sayıyı azaltabilir ve 300'e çekebiliriz. Böylece her öğrenci 100 YTL gibi aylık bursu Belediyemizden almış olur" dedi.

KİMLER ALABİLECEK?

Çerkezköy Belediyesi tarafından verilecek olan burstan devlet üniversitelerinde okuyan, Çerkezköy Belediyesi mücavir alanı içerisinde ikamet eden, öğrenci olduğunu belgeleyen ve alttan 3'ten fazla dersi olmayan öğrencilerin yararlanabileceğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, burs almak için yapılan müracaatların fazla olması durumunda, müracaatların detaylı bir şekilde değerlendirileceği ve ihtiyaç sahibi öğrencilere bursun verilmesinin sağlanacağını ifade etti.

BAYAN ENCÜMEN ÜYESİ

Ayrıca önceki gün toplanan Çerkezköy Belediye Meclisi'nde Encümen Üyeliği Ağustos başında dolacak olan M. Salih Yüzbaş'ın yerine Encümen Üyeliği'ne Selda Yeşil seçilirken, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin 14.06.2007 gün ve bila sayılı yer tahsisi hakkındaki dilekçesi de görüşülerek, olumlu yönde görüş bildirildi.

KAMYONCULARA YER VERİLİYOR

S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Namık Kemal Bulvarı Yolu üzerinde ve BSH'nın yıkılan lojmanların yanında bulunan ve Belediye'ye ait olan 8874 metrekarelik bir yeşil alanının geçici süre ile tahsis istediği Belediye Meclisi'nde olumlu karşılanarak, söz konusu yerin 7 yıllığına ihaleye çıkarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Ertem'in Başkanlığı'nda Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis toplantısına Meclis Üyeleri Bayram Keleş, Osman Taşkın ve Ozan Genç mazeretleri dolayısı ile katılamadı.

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısında daha sonra gündemin 2. maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 26.06.2007 gün ve M.59.6.ÇER.013/70 sayılı Belediye hissesi hakkındaki müzakeresinin görüşülmesi ile devam etti. Söz konusu hisse satışlarının Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin üçüncü maddesinde yer alan Ardından Pazarcılar Derneği'nin 21.06.2007 gün ve bila sayılı Kapalı Halk Pazarı'nda yeniden fiyat tespitinin yapılması hakkındaki dilekçesinin görüşülmesine geçildi.

PAZARDA FİYAT AYARLAMASI

Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, Pazar Yeri'nde kira tespiti belirlerken, bazı yerlerde adil dağıtımın yapılmadığı fikrinin kendilerinde hasıl olduğunu belirterek, "Pazar Yeri'nde yaptığım ziyaretlerde bu izlenim bende oluştu. Özellikle sarı ve bayaz alan olarak tabir ettiğimiz yerlerde bir düzenleme yapılması ve bazı yerlerin eş değer olması gerekiyor. Konunun Bütçe Komisyonu'nda ayrıntılı şekilde görüşülmesinde fayda var" dedi. Başkanın konuşmasının ardından söz konusu talep oy birliği ile Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

YEŞİL ENCÜMEN ÜYESİ OLDU

Ardından Encümen Üyesi seçiminin müzakeresinin görüşülmesine geçildi. belediye Encümeni M. Salih Yüzbaşı'nın süresinin Ağustos ayında dolacağını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bizim de Ağustos ayı tatil ayı olduğu için yeni Encümen Üyesi arkadaşımızı bu ay seçeceğiz" dedi. Daha sonra yapılan gizli oylamada Belediye Meclisi'nin tek kadın üyesi olan Selda Yeşil, Encümen Üyeliği'ne oy birliği ile seçildi.

KAMYONCULAR YER TALEP ETTİ

Encümen Üyesi seçiminin ardından S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin 14.06.2007 gün ve bila sayılı yer tahsisi hakkındaki dilekçesinin görüşülmesine geçildi. S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yer sıkıntısının herkesin malumu olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin kendilerinden Namık Kemal Bulvarı Yolu üzerinde ve BSH'nın yıkılan lojmanların yanında bulunan ve Belediye'ye ait 8874 metrekarelik bir yeşil alanının geçici süre ile tahsisini istediğini belirterek, bu talebi tartışmaya açtı.

7 YILLIĞINA İHALEYE ÇIKACAK

Bunun üzerine söz alan Meclis Üyeleri söz konusu yerin yeşil alan olduğu için farklı bir amaç ile zaten kullanılamayacağını belirterek, söz konusu alanan 7 yıllığına ihale ile verilmesinde bir sakıncanın olmadığını belirttiler. Yapılan açıklamaların ardından 141 ada 30 parselde bulunan 8874 metrekarelik alanın ihale yolu ile 7 seneliğine kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

Bu gündem maddesinin tamamlanmasının ardından İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün 25.06.2007 gün M.59.6.ÇER.0.71/353 sayılı Norm Kadro hakkındaki müzakeresinin görüşülmesine geçildi ve söz konusu madde de oy birliği ile kabul edildi.

BURSA DEVAM

Daha sonra gündemin 7. maddesinde yer alan öğrencilere burs verilmesinin müzakeresinin görüşülmesine geçildi. İki dönemdir ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında da bu uygulamayı sürdürmek istediklerini belirterek, Meclis Üyelerinin konuyla ilgili görüşlerini sordu.

YİNE 30 BİN YTL VERİLECEK

Meclis Üyelerinin burs verilmesi yönünde olumlu görüş bildirmeleri üzerine Belediye Başkanı Ali Ertem, bursun yine her ay toplam 30 bin YTL olması yönünde bir öneri getirerek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl da her ay bu kadar bütçe ayırmıştık ve bunu 360 civarında öğrencimize her ay 80 YTL veriyorduk. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde de yine her ay 30 bin YTL burs vereceğiz. Belki bu sefer sayıyı azaltabilir ve 300'e çekebiliriz. Böylece her öğrenci 100 YTL gibi aylık bursu Belediyemizden almış olur."

Başkanın konuşmasının ardından öğrencilere burs verilmesinin devam ettirilmesi Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Bu gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından Meclis toplantısı Hesap İşleri Müdürlüğü'nün 25.06.2007 gün ve M. 59.6.ÇER.0.12/319 sayılı 8 ada 2 parseldeki tarlaların satışı hakkındaki müzaresinin görüşülmesi ile devam etti. Söz konusu yerin Bağlık'ın kuzeyinde bir yerde olduğu ve toplam 534 metrekare olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye olarak buranın ihale ile satılmasında bir sakınca görmediklerini ifade etti. Bunun üzerine yapılan oylamada söz konusu parselin satışı oy birliği ile kabul edildi.

NOTLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Daha sonra gündeme sonradan oy birliği ile ilave edilen plan notlarında değişiklik yapılmasının müzakeresi görüşüldü. GOP Mahallesi'nde yeni yaptırdıkları parkın önüne yapılan dükkanlara tapu verilebilmesi için plan notlarında değişiklik yapılması gerektiğinin açıklanmasının ardından söz konusu gündem maddesi de detaylı bir şekilde görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.