30. yılında Hocalı katliamını andılar

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi Hocalı Soykırımının 30. Yılı münasebetiyle bir basın açıklamasında bulundu.

30. yılında Hocalı katliamını andılar
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Şubat 2022 Pazar 16:20

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş imzalı basın açıklamasında ,Türk Milletine, 30. Yılında Hocalı’nın Aziz Şehitlerine hitaben şunlar söylendi:

“Rus destekli Ermeni katiller tarafından 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasına gerçekleştirilen soykırımın üzerinden 30 yıl geçti. Ermeniler, Anadolu ve yakın coğrafyamızda 20. yy. başlarında yaklaşık 1.200.000 Türk ve Müslümana uyguladıkları soykırım ve katliam geleneğini 1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat’a bağlayan gecede bir kez daha tekrarlayarak, Rusya ordusunun da desteği ile Hocalı kasabasına saldırmışlardır.

Hiçbir gerekçe sunmadan, aniden saldırıda bulunan ve insanlıktan nasibini almamış caniler, kasabanın giriş ve çıkış yollarını kapatarak, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 Türk evladını şehit etmiştir. Bu hain saldırıda 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişinin ise kayıp olduğu belirtilmiştir. Asker sivil ayrımı yapılmadan, kadın, çocuk ve yaşlıların birçoğu yakılmış, işkence ile gözleri oyulmuş, kafaları kesilmiş, hamile kadınlar ise diri halde karınları yarılmış ve ceninleri karınlarından çıkarılarak vahşice öldürülmüştür.

2020 yılındaki Büyük Karabağ Zaferi’ne rağmen ne yazık ki Türk yurdu Hocalı’daki soykırımın gerçek anlamda hesabı sorulmuş değildir. Hocalı, Azerbaycan toprağı olup, 2020’de Ermeni işgalinden kurtarılmakla birlikte, en azından işgal zamanı bölgeden göçmek zorunda kalan Azerbaycan Türk’ü soydaşlarımız, eski yerlerine dönebilecek ve bölgede Ermenilerle birlikte yaşamaya devam edeceklerdir. Ancak Hocalı soykırımını gerçekleştiren gözünü kan bürümüş Rus destekli Ermeni katillerden hiçbiri bu soykırım suçunun cezasını çekmemiştir.

Rusya bugün de bölgede aynı kışkırtıcı ve saldırgan tavrı ile Ukrayna’da Kırım’dan başlattığı işgali, Donetsk, Luhansk’ta özerk yönetimleri tanıyarak ve diğer şehirleri de işgal etmeye devam ederek sürdürmektedir. Bundan sonraki süreçte Karadeniz’in kuzeyi, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu çevresinde bu tavrın yansımalarını göreceğiz. Umarız bu saldırgan ve işgalci tavır, bölgedeki bağımsız ve özerk Türk devletlerine de el uzatacak cesareti göstermez!  Bölgedeki Kırım Türkleri ve tüm mağdur Ukrayna halkının yaşadığı acılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle endişeliyiz. Tüm dünyada kalıcı bir barışın sağlanması için dünya devletlerini bu süreçte kararlı davranmaya davet ediyoruz.

Bu vesile ile Hocalı şehitlerimizi de soykırımın 30. yılında rahmetle anıyor, bir daha bu acıları yaşanmamasını diliyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.