670 YTL'ye kitap sattılar

Çerkezköy'de geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders müfredatı içerisinde yer alan kitapların sahtesini basan kalpazanlar kitapları bir aileye 670 YTL'den sattılar.

670 YTL'ye kitap sattılar
26 Temmuz 2007 Perşembe 07:59

Kapaklı Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi'nde ikamet eden Dursiye İskan isimli kişinin eşine, kendilerinin Milli Eğitim tarafından görevlendirildiğini söyleyen dolandırıcılar 670 YTL'lik senet karşılığı kitapları satarak ortadan kayboldular.

Eşine 670 YTL'lik senet imzalattırılan Dursiye İskan, "Kendilerinin Milli Eğitim tarafından gönderilen görevliler olarak tanıtan kişiler, kitap satmaya geldiklerini ve öğrenciye hoca tarafından 2 saat ders verileceğini söyleyerek, eşime kitapları satmışlar ve 670 YTL karşılığı senet imzalatmışlar. Mİlli Eğitim Bakanlığı'ndan geldiklerini ellerindeki kitapların Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu ve bu kitaplarla lise sona kadar öğrencilerinin okuyabileceğini söyleyerek kandırmışlar ve ellerindeki kitapları 670 YTL'ye satıp eşime 670 YTL'lik bir senet imzalatıp hiçbir belge bırakmadan gitmişler" dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI

Bu konularda okullar ve velilerin bilgilendirilmesi için yazıların gönderildiğini, geçen sene de buna benzer bir olayın yaşandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, "Geçtiğimiz senede bu tip olaylar olmuştu. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullara bu konularda yazılar göndermiştik. Biz Milli Eğitim olarak kitap satması için kimseyi görevlendirmedik. Zaten bu konu ile ilgili velilerin bilgilendirilmesi için sık sık uyarılarda bulunuyoruz.

Buradan tekrar söylüyorum, biz kitap satması için hiçkimseyi görevlendirmedik, böyle bir görevlendirme yapılamaz. Buna hakkımız yok. Veliler, bu kişilere karşı biraz daha dikkatli olsunlar" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.