73 yaşında ama emekli olamıyor

Çerkezköy’de yaşayan 1941 doğumlu Ahmet Güzel isimli vatandaş, emeklilik yaşını çoktan doldurmasına rağmen 27 bin 361 TL’lik SGK borcunu ödeyemediği için emekli olamıyor. 73 yaşındaki Ahmet Güzel isimli vatandaş, bankaların yaşı dolayısı ile kredi vermedikleri için emekli olamadığını ifade etti

73 yaşında ama emekli olamıyor
01 Kasım 2014 Cumartesi 07:55

 Çeşitli tarihlerde SSK’lı işlerde çalıştığını ve uzun süredir ise işsiz olduğunu belirterek, “Yaş haddinden emekli olmak istedim ve Sosyal Güvenlik Kurulu’na müracaat ettim. SSK askerlik borçlanması hariç 27 bin 361 TL borç çıkardı. Askerlik borçlanması olarak ise 4 bin 350 TL çıkarıldı. Eş ve dostun yaptığı yardımlar ile askerlik borçlanmasını ödedim fakat geriye kalan 27 bin 361 TL’yi ödeyemediğim için emekli olamıyorum” dedi.

BANKALAR KREDİ VERMİYOR

SSK borcunu ödemek için bankalara kredi müracaatında bulunduğunu ifade eden Ahmet Güzel, “Ne devlet bankaları ne de özel bankalar bana kredi vermedi. Kredi vermeme gerekçeleri ise 73 yaşında olmam. Hangi kapıya gittiysek yüzüme kapandı. Kredi alamayınca da SSK borcunu ödeyemedim ve emekli olamadım” ifadelerini kullandı.

YARDIM BEKLİYORUM

Eşinin bir temizlik firmasında çalıştığını ve onun adına da kredi müracaatında bulunduklarını ve olumsuz cevap aldıklarını belirten Ahmet Güzel, “Oturduğumuz ev kira. 15 yaşında bir oğlum var okula gidiyor. Kış geldi çattı. Yakacak, ısınma, yiyecek, içecek derken eşimin aldığı para ancak karnımızı zar zor doyurmaya yetiyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden emekli olabilmek için yardım bekliyorum” diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞIMLA BORCUMU ÖDEYECEĞİM

Üç çocuğu bulunduğunu ve büyük kızını 20 yıldır görmediğini ve kızının Almanya’da yaşadığını, bir kızının ise evden kaçtığını belirten Ahmet Güzel, “Bankalardan ve hayırseverlerden ricam emekli olabilmem için gerekli meblağı vermeleri ve emekli olmamı sağlamaları. Emekli olmam için gerekli para verilirse, emekli maaşımdan yapılacak olan kesinti ile borcumu ödeyeceğim. İnşallah duyarlı birileri çıkar ve emekli olabilirim” diyerek, sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.