75. Yıl İlköğretim Okulu’nda gerçeğini aratmayan

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Ekipleri bu kez 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdikleri yangın tatbikatıyla öğrencileri bilgilendirdi

75. Yıl İlköğretim Okulu’nda  gerçeğini aratmayan
31 Mart 2011 Perşembe 00:00

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarında gerçekleştirilen yangın tatbikatları 75. Yıl İlköğretim Okulu ile devam etti.
ÖĞRENCİLER KURTARILDI
Tatbikatın başında, okulun çatısındaki itfaiye erleri sis bombalarını patlatarak binada yangın ambiyansı oluşturdu. Bombaların patlamasının ardından okul bahçesine gelen itfaiye aracı hızlı bir şekilde çatıdaki temsili yangına müdahale ederek sınıfta mahsur kalan öğrencileri merdiven yardımı ile kurtardı. Aynı anda binanın içine giren itfaiye erleri, binanın içinde bulunan ve yangından etkilenen yaralıyı sedye yardımıyla dışarı çıkardı ve hastaneye nakledilmek üzere ambulansa teslim etti.
YANGINA MÜDAHALE ETTİLER
Binadan ip yardımıyla inen itfaiye erinin öğrenciler tarafından meraklı gözlerle izlendiği tatbikat okul bahçesinde çıkarılan temsili yangınla devam etti. İtfaiye erlerinin yangına müdahale edip söndürmesinin ardından tatbikat son buldu. İtfaiye ekipleri tatbikat boyunca öğrenciler tarafından alkış alırken, tatbikat hakkında konuşan Okul Müdürü Burhan Açıkgöz gerçekleştirilen tatbikatta öğrencilerin gerçekçi bir şekilde bilgilendirildiğine dikkat çekti. Açıkgöz ayrıca küçük önlemlerle büyük olayların önüne geçilebileceğini vurgularken, Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Ekiplerine de teşekkür etti.
ÖĞRENCİLER AÇISINDAN FAYDASI OLUYOR
Gerçekleştirilen tatbikat hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, okullarda yapılan yangın tatbikatlarının öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu vurgularken, öğrencilerin bu sayede yangını daha yakından tanıdıklarını ve bildiklerini dile getirdi. Hayrettin Sönmez ayrıca, tatbikatlarda olası bir yangın durumunda öğrencilerin nasıl davranması gerektiğinin anlatıldığını ve yangına nasıl müdahale edildiğinin uygulamalı bir şekilde gösterildiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.