91. Yılı da aynı coşku ile kutladık

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıldönümü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü dün düzenlenen törenler ile kutlandı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen kutlamalara vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

91. Yılı da aynı coşku ile kutladık
30 Ekim 2014 Perşembe 08:17

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. Yıldönümü kutlamaları dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Kutlamalar daha sonra Belediye Meydanı’nda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tören birliklerinin, öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ve halkı selamlamaları ile devam etti.
 
ÇERKEZKÖY İÇİN TARİHİ GÜNLERDEN BİRİ
Protokolün yerini almasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Sözlerine “Bugün hem ülkemiz, hem de Çerkezköy’ümüz için tarihi günlerinden birini yaşıyor” diye başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “91 yıl önce kurulan Cumhuriyetimiz ve 92 yıl önce düşman işgalinden kurtulan Çerkezköyümüzün yıldönümü bugün. Bundan 92 yıl önce burada, bu topraklarda Bulgar ve Yunan işgali altında kalan Çerkezköyümüz için mücadele veren atalarımıza minnet ve şükran sunuyorum” dedi.
 HİZMET EDENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ün bugün dünyanın ve ülkemizin önemli sanayi kentlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gelişim sürecini hızla sürdüren kentimizde geçmişten bugüne Çerkezköy’ümüze hizmet eden herkese bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyorum ki Çerkezköy’ümüz gelecek yıllarımızda sizlerle beraber daha da güzelleşecek. Bizlerde gelecek nesillere daha güzel bir Çerkezköy bırakmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:
 MİLLİ MÜCADELENİN ADI
“Bugünün diğer adı Cumhuriyet. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken elinde bu milletin manevi gücünden başka hiçbir şeyi olmayan, sadece bu güce inanarak başlattığı milli mücadelenin adı. Kadını-erkeği, genci-yaşlısı ile yokluk içerisinde bir milletin eşi benzeri olmayan bağımsızlık mücadelesinin adı Cumhuriyet.
 
ÇİZİLEN HARİTALARI YIRTIP ATTI
 Ve o Cumhuriyet’in kurucusu, vatanı, bayrağı ve ülkesinin bağımsızlığı uğruna dünyayı dize getiren, küllenmiş, parçalanmış bir imparatorluğun hasta denilen bir milletin şahlanarak ayağa kalkmasını sağlayan bir lider. Kendi topraklarında yabancı devletlerce çizilmiş haritaları yırtıp atan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık benim karakterim diyen, ulusal kurtuluş mücadelesinin lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet bugün 92 yaşında.
 
BUGÜN DEĞERİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ
 Ve Cumhuriyetimizin bütün nesilleri, çocuklarından gencine, gencinden yaşlısına, kadını erkeği ile el ele kol kola, yan yana, omuz omuza burada, bu meydanda birlik, kardeşlik ve barış içerisinde Cumhuriyeti’ne sahip çıkıyor. Ve bugün komşularımız da yaşananları gördükten sonra, büyük emeklerle, kanımızı ve canımızı ile kazandığımız Cumhuriyetimizin değerini bir kez daha anlıyoruz. Tıpkı gerekmedikçe savaş bir cinayettir diyen, ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyen atamızın istediği gibi. Ve bugün en büyük esirimdir dediği Cumhuriyet’in yıldönümü. Hep birlikte barış içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
MİNNET VE ŞÜKRAN İLE ANIYORUZ
Bu duygu ve düşünceler ile ben yeniden tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Hoşgörü ve sevgi içerisinde nice yıllarda Cumhuriyetimizin aynı coşku ve heyecanla kutlanmak dileğiyle. Bugünlerimize bizi kavuşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
ERMENEK FACİASI İLE KONUŞMASINA BAŞLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’ın ardından Kaymakam Metin Kubilay günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sözlerine Ermenek’te yaşanan maden faciası ile başlayan ve göçük altında kalan işçilerin sağ salim kurtulması temennisinde bulunan Kaymakam Metin Kubilay konuşmasında şunları söyledi:
 
“Öncelikle hepinizi en içten dileklerimle selamlar, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı ve Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
EN BÜYÜK MİRAS
Milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetimizin 91. Yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet iradesidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.
 
TARİHİN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ
Cumhuriyet milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin yurdumuzun her köşesini sulayan kanlarının bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür. Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.
Cumhuriyet birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemiz her alanda önemli atılımlar gerçekleştirerek, dünyada saygın bir devlet konumuna gelmiştir.
 
CUMHURİYETİ AYAKTA TUTAN KUVVET MİLLETİN TA KENDİSİ
Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin ta kendisidir. Milletimiz, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.
Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılık sayesinde, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir.
 
SONSUZA DEK YAŞAYACAK
Bizlere düşen görev, Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza yaşatmaktır. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin 91. Yılını bir kez daha kutluyor, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”
 
ÖDÜLLER VERİLDİ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri  Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.
 
CHP KARANFİL BIRAKTI
Ödül töreninin ardından yapılması planlanan folklor gösterisi maden faciası nedeni ile iptal edilirken, program öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve yapılan geçit töreni ile sona erdi. Kutlamaların ardından CHP İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Hasan Demir öncülüğünde Atatürk Anıtı önünde toplanarak anıta karanfil koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli öğretmen - 9 yıl önce
Belediye başkanı için “daha çocuk” diyenler ,çocuklarımıza haksızlık yapmış.4.sınıfı geçen hangi çocuğumuza sorsanız kurtuluş savaşında Bulgar askeri işgalinin söz konusu olmadığını,1922 yılında Çerkezköy ün yunan askerlerinin işgalinden kurtarıldığını bilir.olmadı vahap bey hiç yakışmadı.kendi tarihini bilmeyen bir belediye başkanımız olacağını düşünemiyorum.bu durum bize bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağını bir kez daha göstermiş oldu.
Avatar
veysel şanlı - 9 yıl önce
kılıçdaroğlu nun yeni chp sinin belediye başkanı.siz daha ne bekliyorsunuz?adam balkan savaşı ile kurtuluş savaşını karıştırmış,hepsi bu
Avatar
yönetici - 9 yıl önce
her şeyin başı ( eğitim ) değil mi?
Avatar
tarihçi - 9 yıl önce
hazır başlamışken;alparslan ve malazgirt e uzansaydın.
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
az zekalı yorumcunun 4 tane klon yorumu :) bşka ne yazabilirdiki. adam oturmuş açmış haritayı aaa bulgaristanla yunanistan başka ülkeydi demiş. be tarih küpü zeka fukarası birde söz konusu savaş döneminde bulgarın yunanın haritasına bunların yönetim şekillerine hiyerarşilerine bakana. kim yönetiyormuş bulgar komitacıları.