94 yaşında hayata tutundu

Mehmet Ali Üsmarcı isimli 94 yaşındaki hasta, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun tarafından by-pass yapılarak hayata tutundu.

94 yaşında hayata tutundu
26 Nisan 2016 Salı 15:35

 9 ÇOCUĞU VE 39 TORUNU VAR

Ordu’da yaşayan ve çocuklarını görmek için Çerkezköy’e gelen 94 yaşında, 9 çocuk ve 39 torun sahibi Mehmet Ali Üsmarcı, kızının evinde aniden kalp krizi geçirdi. 12 Nisan Salı günü sabah saatlerinde gerçekleşen kalp krizinin ardından hemen Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne kaldırılan hasta gerekli tetkik ve kontrollerin yapılmasının ardından 15 Nisan Cuma günü ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuşan Mehmet Ali Üsmarcı, geçtiğimiz gün hastaneden taburcu edildi.

DR. COŞKUN, HASTA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Operasyonla ilgili bilgi veren Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, “Çok yaşlı hastalarımıza illa ki ‘ameliyat ol’ demiyoruz. Ama çok zorunlu durumlarda yapıyoruz. Hastamızın ameliyat endiksiyonu mevcuttu. Stent takılması mümkün olmayan hastamızın ana koronerinin başında darlık vardı ve ameliyat olması gerekiyordu. Ameliyat dememizin sebebi, stent veya başka bir tedavi uygulanamayacak durumda olduğu içindir.” dedi.

2 DAMARINA BY-PASS YAPILDI

Hastada kireçlenme de olduğunu ve damarlarının yırtılma ihtimalinin bulunduğuna değinen Dr. Coşkun, “Hastamıza durumu anlattık. Sadece iki seçeneği vardı: Ya ameliyat olacaktı ya da olmayacaktı. Hastamız ameliyat olmayı kabul etti ve yaklaşık 3 saat süren operasyonla hastamızın 2 damarına by-pass yapıldı.” ifadelerini kullandı.

HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Başta Dr. Coşkun Olmak üzere tüm Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi çalışanlarına teşekkürlerini ileten 94 yaşındaki Mehmet Ali Üsmarcı, “Allah sizden razı olsun. Sizleri başımızdan eksik etmesin.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.