Abban: Okulların temellerini belediyemizin imkanları ile attık

2018 – 2019 eğitim – öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla Çerkezköy İlkokulu’nda program düzenlendi. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Ben, Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Çerkezköy’de okul yapmak isteyen hayırseverlere yer bulma konusunda yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Gerektiğinde okulların temelini dahi belediyemizin imkanları ile attık.” ifadelerini kullandı

Abban: Okulların temellerini belediyemizin imkanları ile attık
20 Eylül 2018 Perşembe 16:50

Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve velirler katıldı.

İLK KONUŞMA YALÇIN MEMİŞ’TEN
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş yaptı. Memiş, “Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.” dedi.

AMACIMIZ BİLGİYİ AKTARMAK DEĞİL
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasına devam eden Yalçın Memiş, “Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Anne - çocuk, dede - torun arasında kuşak çatışmaları yaşanırken; biz çocukları gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yolarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ÇOK ÇALIŞIN, ASLA YILGINLIĞA DÜŞMEYİN
Ülkenin geleceği, geleceğin güvencesi öğrencilere seslenen Memiş, “Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, yetmiş kişilik sınıflardan bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bugüne geldi. Sizler okulumuzda tek kişilik sıralarda çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmanız, asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİNİZE İLGİLİ OLUNUZ
Konuşmalarının sonunda öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Yalçın Memiş, “Saygıdeğer veliler, devletimizin bizim ve sizin ortak amacımız öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinize ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil davranış yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız” dedi.

OKULLARIMIZ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZLE ANLAM KAZANDI
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş’in ardından kürsüye çıkan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Mekanlar içerdekilerle anlam ve değer kazanır. Siz eğitim neferleri öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle okullarımız daha da bir anlam kazandı. Hep birlikte yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının hepimize yeni ve güzel  başlangıçları getirmesini  diliyorum. Üç gün gibi kısa bir sürede 250 bin ücretsiz ders kitabı ilçemizde okul idarecileri ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile sıraların üzerinde öğrencilerimize hazır hale getirilmiştir.

BİR MİLLETİ YÜCELTEN VE İLERLETEN EĞİTİMDEKİ BAŞARISIDIR
Her bir çocuğun gözlerindeki ışıltı, bizlere rehber olacak. Öğretmenlerimiz ilhamı vicdanlarından almaktadırlar. Bir milleti yücelten ve ilerleten eğitimdeki başarısıdır. Yeni Türkiye’yi inşa etmek için özgüveni yüksek, kendi medeniyet değerleriyle barışık, eleştirel düşünebilen,  demokratik kültürü benimsemiş, potansiyelin farkında bir nesil yetiştirmek zorundayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada en kıymetli sermayemiz, bugünün çocukları ve genç kuşaklarıdır. Nurettin Topçu’nun ‘Düşünerek girilen kapı yalnız sınıf kapısıdır. Şuna inanınız ki dünyada hiçbir fetih – kaderin sırrına vakıf olanlar için – sınıf kapısını açmak kadar şerefli değildir.’ Bu bilinçle açılan her kapının istiklale ümit ve aydınlığa açılacaktır.

35 BİN 122 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Çerkezköy eğitim şantiyesi haline geldi. Onarımlar AB ve TÜBİTAK projeleri, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yaz boyunca okullarımızı öğrencilerimizin daha iyi imkanlarda eğitim görmeleri için hazır hala getirdik. Bugün ilçemizde resmi özel anaokulları bin 871 öğrenci, 15 ilkokulu 11 bin 653 öğrenci, 16 ortaokul, 11 bin 517 öğrenci, 14 lise, 8 bin 527 öğrenci, özel okullarda bin 554 öğrenci olmak üzere toplam 35 bin 122 öğrenci eğitim görmektedir.

2019 SONUNDA TEKLİ EĞİTİME GEÇİŞ SÜRECİ TAMAMLANACAK
Şuan ilkokullarda ikili eğitim yüzde 57, ortaokullarda yüzde 29. Ancak önümüzdeki 10 gün içinde Kızılpınar Mahallesi 21 derslikli okulun açılması ile Kızılpınar İlkokulu, yine önümüzdeki süreçte Şehit Dinçer Ersoy  İlkokulu ek binası ve Nurullah Narin Ortaokulu ek binasının açılmasıyla her iki okulumuz tekli eğitime dönecek; yüzde 76 ile başlayan ikili eğitim serüveni İlkokullarda  yüzde 35, ortaokullarda yüzde 15’e düşecektir.  İlçemiz hükümetimizin de hedefi doğrultusunda 2019 yılı sonunda tamamen tekli eğitime dönecektir.”

CUMHURİYET MEZUNU VAHAP AKAY DA KONUŞTU
Gümüş’ün ardından kısa bir konuşma da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Başkan Akay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başarılı ve mutlu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bugün Cumhuriyet İlkokulu’nun bahçesinde İlköğretim Haftası’nın açılışını yapıyor olmanın benim için ayrı bir önemi var. Yıllar önce Cumhuriyet İlkokulu’ndan mezun oldum.

BU NOKTAYI HAYAL BİLE EDEMİYORDUK
Ben, Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim öğretim gördüğüm yıllarda aynı sırada 3 kişinin oturuyordu. Bugün Çerkezköy eğitim öğretimde çok önemli yerlere geldi. Fakat daha 1,5 yıl öncesine kadar Çerkezköy’de yine sıralarda 3 öğrenci oturuyor, sınıf mevcutları 60’ları buluyordu. Çerkezköy ikili öğretimden üçlü öğretime geçme planları yapıyordu. Çerkezköy’de Kaymakam Atilla Selami Abban’ın göreve başlamasının ardından hayırseverler, vatandaşlar ve kurumların birlikte çalışmasıyla birlikte eğitim - öğretim alanında önemli gelişmeler yaşandı. 1,5 yıl öncesine kadar Çerkezköy’de eğitim öğretimin geldiği bu noktayı hayal bile edemiyorduk. Bu vesile ile kentimizde eğitim öğretimin iyileştirilmesinde büyük paya sahip olan Kaymakamımız A. Selami Abban’a teşekkürlerimi borç biliyorum.

ATATÜRK’ÜN İZİNDE BAŞARILI BİR YIL TEMENNİSİ
2018 – 2019 eğitim öğretim döneminde Çerkezköy’de 35 bin 122 öğrencimiz ders başı yaptı. Eğitim alanında böylesine gelişen, fiziki imkanları artan kentimizde öğrenci kardeşlerimizin vatanına milletine faydalı birer fert olarak yetişmelerini ümit ediyorum. Öğretmenlerimizin de Atatürk’ün izinde başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamlayacaklarına yürekten inanıyor başarılar diliyorum.”

KAYMAKAM ABBAN’DAN BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR
Törenin son konuşmasını, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban yaptı: “Varlıkların en yücesi insanın eğitimidir. Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi müreffeh bir ülke olmak istiyorsak, çocuklarımızın eğitimine o derece önem vermek zorundayız. Çerkezköy’e göreve geldiğim günden bu yana  ilçedeki okulların  fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çok çalıştım. Özellikle fiziki ihtiyaçların karşılanması için çok çaba sarf ettim. 13 hayırseverimiz okul yapımına başladı. 15 okulumuzu devlet yatırım programına aldık. Diğer ilçelerden en fazla yatırım alan ilçeyiz. Aşağı yukarı 28 okul programladık. Bakanlığımızın tekli eğitim hedefine önümüzdeki yıl ulaşacağız. Ben, Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Çerkezköy’de okul yapmak isteyen hayırseverlere yer bulma konusunda yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Gerektiğinde okulların temelini dahi belediyemizin imkanları ile attık.” 

GÖSTERİLER SUNULDU
Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler okudu. Okul korosunun seslendirdiği şarkıların ardından halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Tören, protokol mensuplarının günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.