ADD Genel Kurulu’nda sert eleştiriler vardı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Çerkezköy Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu'nu düzenledi. Yer yer sert eleştirilerin dile getirildiği genel kurulda, bir önceki yönetimin çalışmaları ve mali bilançosu 3 ret oyuna karşın, 18 kabul oyu ile ibra edildi.

ADD Genel Kurulu’nda sert eleştiriler vardı
29 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

6. Olağan Genel Kurulu’nu düzenleyen ADD Çerkezköy Şubesi’nin yeni yönetimi seçildi. ADD Çerkezköy Şubesi Üyelerinden Necati Velidedeoğlu’nun, derneğin çalışmaları ve ekonomik bilançosu açısından yaptığı sert eleştiriler kurulda soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak Başkanlık Divanı oluşturuldu. Başkanlık Divanı’na başkan olarak Esat Elçiseven seçilirken, yazmanlıklara ise Sertay Yayla ve Ali Kemal Güngör seçildi. Divan’ın seçilmesinin ardından gündem üyelere okunarak oylamaya sunuldu ve kabul edildi.
EMPERYALİZM VE GERİCİLİK YAŞAM ALANIMIZ DARALTIYOR
Gündem’in okunmasından sonra kısa bir açılış konuşması yapan Divan Başkanı Esat Elçiseven, “Emperyalizm ve gericilik yaşam alanımızı hızla geriletiyor ve Atatürk Cumhuriyeti’ni var gücü ile yıkmak istiyor. Bugünlerde Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere daha büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz öncülüğünde baskıya, zulme ve yıkım politikalarına karşı mücadele ederek, gericiliği ve emperyalizmi durdurmak zorundayız” dedi.
180 ÜYEMİZ VAR, 30 KİŞİYLE GENEL KURUL YAPIYORUZ
Divan Başkanı’nın konuşmasının ardından yönetim adına ilk konuşmayı ADD Çerkezköy Şube Başkanı Ali Çevikyiğit gerçekleştirdi. Konuşmasına sitemkar bir şekilde başlayan Çevikyiğit, Çerkezköy ADD Çerkezköy Şubesi’nin 180 üyesi olduğunu, buna karşın 30 kişiyle genel kurul toplayabildiklerini ve bu durumun gelecek için kaygı verici olduğunu söyledi.
DERNEĞİMİZ ADINA YANLIŞ YAPMA HAKKIMIZ YOK
Konuşmasının devamında derneğin kendi döneminde yapmış olduğu çalışmaları anlatan Çevikyiğit, “Bizler ADD üyeleri kendi şahsımız adına yanlış yapabiliriz ama derneğimiz adına yanlış yapma hakkına sahip değiliz. İsminde Atatürk bulunan bir dernekte, hiçbir üyemiz dernek adına yanlış bir tutum ve davranış içinde yer alamaz” şeklinde konuştu.
ADD HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR
ADD’nin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını da söyleyen Çevikyiğit, “Bizi kurtaracak, ileriye taşıyacak olan hat Mustafa Kemal’in ekonomide ve devlet işlerinden benimsediği tam bağımsızlık hattıdır” ifadelerini kullandı.
ADD HİÇBİR ZAMAN KİRLİ İLİŞKİLER İÇİNDE OLMAMIŞTIR
Rüşvet alan birinin iğfal edilmeyi kabul etmiş olacağını söyleyen Çevikyiğit, “Bugün bazı Sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partiler AB’den, dış kaynaklı fonlardan para alarak, onlara muhtaç duruma gelmişler ve iğfal edilmeyi kabul etmişlerdir. ADD böyle kirli ilişkiler içinde olmadan üyelerinin kendi çabaları ile ayakta durmakta ve yoluna devam etmektedir” dedi.
VELİDEDEOĞLU’NDAN SERT ELEŞTİRİLER
Çevikyiğit’in konuşmasının ardından Yönetim ve Denetim Kurulu raporları okundu. Okunan bu raporlara itirazı olduğunu belirten Necati Velidedeoğlu divandan söz aldı ve elindeki belgelere dayanarak konuşmasını gerçekleştirdi. Derneğin sosyal ve ekonomik faaliyetlerinin onaylanmaması gerektiğini dile getiren Velidedeoğlu, Tüzük maddelerinin mükerrerce ihlal edildiğini, Gençlik Kolları’nın ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin dernekten uzaklaştırıldığını ve dernek bütçesinde usulsüzlüklerin olduğunu söyledi.

GERÇEKÇİ OLMAYAN ELEŞTİRLER DERNEĞE ZARAR VERİYOR
Velidedeoğlu’nun salonda soğuk duş etkisi yaratan bu konuşmasından sonra söz alan Çevikyiğit, “Bu dernek üyelerinin gönüllük esasına göre çalışmaktadır. Derneğimizde büyük paralar dönmüyor. Bunun ispatı da bütçemizdir. Aktif olan üyelerimiz çoğu zaman cebinden karşılamak suretiyle derneğin çalışmalarını yerine getiriyorlar. Böyle bir ortamda çıkıp gerçekçi olmayan eleştirileri dile getirmek, derneğimize zarar vermekten başka bir işe yaramaz” dedi.
YÖNETİM VE DENETİM KURULU RAPORLAR İBRA EDİLDİ
Çevikyiğit’in konuşmasının ardından ADD’nin Yönetim ve Denetim Kurulu raporları aklanmak üzere üyelerin oylarına sunuldu. Raporlar 3 aklanmasın oyuna karşı, 18 aklasın oyu ile ibra edildi.
Raporların ibra edilmesinin ardından yeni Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Delegesi seçimine geçildi.
YENİ YÖNETİM KİMLERDEN OLUŞTU?
Yapılan açık oylama sonucunda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Turan Akay, Müslüm Alataş, Gülnur Kocaçınar, Şaban Kardeş, Hülya İğdeli, Metin Dönmez ve İbrahim Odyakmaz seçilirken, yedek üyeliklere ise, Sertay Yayla, Ali Kemal Güngör, Ali Çevikyiğit, Kemal Engin, Serkan Yılmaz, Ebru Taş ve Dündar Orhan seçildi.
Denetleme Kurulunun asil üyeliklerine Muammer Soyak, Ali Çalışkan ve Serkan Buldu, yedek üyeliklerine ise Celal Taş, Hakan Yeşilova ve Halit Tokuş seçildi.  
Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine Yıldırım Karaoğlu, Sinan Aksüzek ve Fevzi Özbay, Yedek Üyeliklerine ise Seçkin Tarık, İlhan Temur ve Vahdettin Tan seçildi.
Genel Kurulda son olarak Genel Merkez Delegesi seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucu Ali Çevikyiğit, Turan Akay ve Dündar Orhan Genel Merkez Delegesi seçildiler.
Yönetim Kurulu seçilen 7 asil üye önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, ADD Çerkezköy Şubesi’nin bu dönemki başkanını seçecekler.
ADD Çerkezköy Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu dilek ve temennilerin iletilmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.