Adres değişikliğinde son gün 10 Eylül

1 Kasım’da yapılacak seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların, dün mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyordu. Bu tarihi kaçıran seçmenlerin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilan ettiği takvime göre, seçmen listelerinin askıya çıkarılacağı 2-10 Eylül tarihleri arasında ilçe seçim kurullarına itirazları mümkün olacak. Askı süresi içinde seçmenlerin adres ve kayıtlardaki değişikliği onay yetkisi ilçe seçim kurullarının elinde olacak. Kurulların onayı ile bu vatandaşlar askı süresi içinde seçmen yazılıp istedikleri yerde oy kullanabilecekler

Adres değişikliğinde son gün 10 Eylül
31 Ağustos 2015 Pazartesi 18:34

 2-10 EYLÜL ARASI MÜMKÜN

7 Haziran seçimlerinden sonra adres değişikliği yapan binlerce kişinin adres bildiriminde bulunmadığını belirlediklerini kaydeden YSK yetkilileri, bu kişilerin ilgili kurumlara başvurarak gerekli adres değişikliği işlemlerini yapmaya çağırmışlardı. Ancak, nüfus müdürlüğüne Cuma günü mesai saati sonuna kadar gitmeyen vatandaşların 2 Eylül-10 Eylül arasındaki askı süresi içinde ilçe seçim kurullarına başvurularının mümkün olduğu uyarısı yapıldı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde oy kullanacakların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri 2 Eylül’de güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve 10 Eylül’e kadar askıda kalacak. Bu süre içerisinde listelerde ismi olmayan, seçmen bilgileri yanlış yazılan ya da adres değişikliği yapanlar, nüfus müdürlüklerine başvurarak gerekli düzeltmeleri yaptırabilecek. Askı süresi içinde ismi seçmen listesinde olmayanların da ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğüne giderek adres kaydını yaptırması gerekiyor. İkametini taşıyanlar ise yeni adreslerinde oy kullanabilmek için adlarına kayıtlı, elektrik, su, doğalgaz faturalarından herhangi biriyle seçmen kaydını yaptırabiliyorlar. Kiracı seçmen ise noter tasdikli kira sözleşmesiyle ilçe nüfus müdürlüğüne adres beyanında bulunabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.