Aile Hekimliği istihdam yaratıyor

Yurt genelinde hayata geçirilen aile hekimliği uygulaması, aynı zamanda önemli bir istihdam kapısı haline geldi. Aile hekimlerinin yanında görev almak üzere Türkiye genelinde 3 bin aile sağlığı elemanının işe alınacağını belirten Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, "Bu kapsamda Çerkezköy’de 6, Tekirdağ genelinde ise 75 aile sağlığı elemanı işe alınacaktır" dedi

Aile Hekimliği istihdam yaratıyor
15 Temmuz 2011 Cuma 00:00

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin yanında çalıştırılmak üzere 3 bin aile sağlığı elemanı alacak. Tekirdağ’da toplamada 75 aile sağlığı elemanı alınacağını söyleyen Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, "Çerkezköy’de de gerekli görülen aile hekimlerinin yanına 6 adet aile sağlığı elemanı alınacak" dedi.
ÇERKEZKÖY’DE 6 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Sağlık Bakanlığı’nın Kaymakamlık ve Valiliklerden gelen talepler doğrultusunda kontenjanları belirlediğini dile getiren Palak, "ihtiyaçlarımız doğrultusunda Çerkezköy’de, Kızılpınar Aile Sağlığı Merkezi’ne 3, Gazi Osman Paşa Aile Sağlığı Merkezi’ne 2 ve Veliköy Aile Sağlığı Merkezi’ne de 1 aile sağlığı elemanı olmak üzere toplamda 6 kişi istihdam edilecektir.
KİMLER BAŞVURABİLECEK?
Söz konusu pozisyonlara Türkiye’de mesleğini icra etmeye yetkili ve ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarının ebelik, hemşirelik, sağlık memuru, acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecek. Ayrıca vekil ebe, hemşire ve sağlık memuru olarak çalışan kişilerde başvuruda bulunabilecekler. Başvuru için Tekirdağ’da ikamet şartı aranmayacak. Aranan kriterlere uygun olan ebe, hemşire, acil tıp teknisyeni ve sağlık memurlarının 22 Temmuz Cuma akşamına kadar Tekirdağ il Sağlık Müdürlüğü’ne başvurularını yapabilecekler" ifadelerini kullandı.
KAMU GÖREVLİLERİ BAŞVURAMIYOR
Başvuruların Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’ne yapılacağını söyleyen Palak, "Sözleşmeli istihdam edilecek aile sağlığı elemanları, kamuda görev yapan benzer statüdeki personelle aynı maaşı alacak. Daha önce, aile sağlığı elemanları aile hekimleri gibi kurumlarından istifa ederek geçiş yapıyordu.
Aile hekimlerinin yanında görev alacak olan aile sağlığı elemanlarının başvurularından 6 ay öncesine kadar kamu görevlisi olmadıklarını belgelemeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.
BAŞVURULAR BİZZAT YAPILACAK
Başvuru dilekçesinin, bir dosya ile doğrudan aile sağlığı elemanı olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından il sağlık müdürlüklerine verilmesi gerektiğini de dile getiren Palak, " Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Dosyasında eksiklik bulunmadığı tespit edilenler, bağlı olduğu il sağlık müdürlüğünde 'aile sağlığı elemanı' sözleşmesi imzalayacak. Aile sağlığı elemanları göreve başladıktan sonra 30 saatlik uyum eğitimine tabi tutulacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.