Ak Parti İlçe Teşkilatı’ndan açıklama bekliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, ofisinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında bir dizi açıklamada bulundu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası hakkında yaptığı açıklamalardan bazı kişilerin rahatsız olduğunu ancak ÇTSO’nun kurucularından ve şimdiki üyelerinden olduğu için bu açıklamaları yapmasının gayet doğal olduğunu ifade eden Ordu ayrıca, Çerkezköy Belediyesi’nin 2005 yılında yaptığı minibüs hattı satışlarından elde edilen gelirin de nerede olduğunu sordu. Ordu son olarak Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin kardeşi Murat Öğe’nin sahibi olduğu bir yerel gazete hakkında da bazı ifadeler kullandı

Ak Parti İlçe Teşkilatı’ndan açıklama bekliyor
08 Kasım 2016 Salı 17:49

RAHATSIZ OLANLAR OLUYOR
Ofisinde basın mensuplarıyla gelen Mustafa Ordu, “Son zamanlarda Çerkezköy için gündeme getirdiğimiz bazı konularda, azınlık da olsa rahatsız olanlar oluyor. Ama bizim bahsettiklerimiz, Çerkezköy’ün genelinde yaşayanların menfaatlerine olacağı için açıklama yapmamız gerekiyor. Tabi ki bu açıklamaları yaparken her şeye de maydanoz olmayacağız.” diyerek açıklamalarına başladı.
TOPLUMU AYDINLATMAMIZ GEREKİYOR
Belediye’ye yönelttiği açıklama ve soruların da nedenini belirten Ordu, “Belediye’ye vergi verdiğimiz için Belediye’nin hizmet ve imkanlarından tüm vatandaşların eşit olarak faydalanması gerekir. Ama verdiğimiz vergiler başka yerlerde kullanılıyorsa buna da müdahale etmemiz, toplumu aydınlatmamız gerekiyor.” diye konuştu.
BENİM VERDİĞİM AİDATLA YURTDIŞINDA NERELERE GİDİYORLAR?
Çerkezköy’de sivil toplum kuruluşlarının var olduğunu dile getiren Ordu, “Geçenlerde ÇTSO hakkında yaptığımız açıklamalar var ve bu açıklamalar birilerini rahatsız etti. Çerkezköy’de Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler cemiyeti var. Benim şu ana kadar bunlarla ilgili konuştuğumu duyan var mı? Yok. Neden konuşmuyorum? Çünkü oralara üye değilim, aidat vermiyorum ve bu odaların kurucusu değilim. Eğer bir yanlış tutumları varsa açıklamaları üyelerin ve kurucuların yapmaları lazım. Ancak ÇTSO öyle değil. ÇTSO’nun kurucusuyum, aidat veriyorum ve üyesiyim. Benim verdiğim aidatla yurtdışında nerelere gidiyorlar? Bunu açıklasınlar. Beni açıklamaya mecbur etmesinler. Bundan dolayı kimse rahatsız olmasın.” dedi.
22 TRİLYONU BELEDİYE’NİN KASASINA KOYUN
“Belediye’nin 2005’te sattığı minibüs hatları var.” diyen Ordu, “5 buçuk trilyona yakın bir fiyata satıldı. Bugünkü parayla dolara göre de hesaplasan altına göre de hesaplasan 22 trilyon yapıyor. Bu para nerede? Bu soruyu sormamdan rahatsız olanlar var. Neden rahatsız oluyorsunuz? Bunda rahatsız olunacak herhangi bir durum yok ki. İki kelimeyle ‘Biz parayı aldık. Şu kalemle Belediye’nin kasasına girdik’ deyin. Bunu ispatlayamıyorsanız getirin ve 22 trilyonu Belediye’nin kasasına koyun. O parayla da bu vatandaşlara hizmet yapılsın.” ifadelerini kullandı.
NEDEN YAZMIYORSUNUZ?
“Ben bu durumlar hakkında açıklamalarda bulunuyorum ama ne hikmetse iktidar partisinin İlçe Başkanı’nın gazetesi ne FETÖ’cü olup da ülkeyi bölmeye gidenler hakkında bir şey yazıyor ne de bazı oyunları gündeme getiriyor.” diyerek açıklamalarına devam eden Mustafa Ordu, “Belediye’de ‘2009’da rapor hazırlayan müfettişi görevden aldılar’ diye yazıyor ama Kapaklı Kaymakamı’nın hakkında yazı yazmıyor. Onu da görevden aldılar. Neden yazmıyorsunuz? Milli Eğitim Müdürü için neden yazmıyorsunuz? Malum gazeteye soruyorum. Ak Parti İlçe Başkanı’na soruyorum. Sizin söylediğiniz mi doğru yoksa Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği mi doğru? Ben bunun cevabını Ak Parti İlçe Başkanı’ndan bekliyorum. Kapaklı Kaymakamı hakkında yazmayacaksanız, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası hakkında yazmayacaksanız bize bir yol gösterin o zaman. Doğru neyse onu söyleyin de bizi de birileriyle karşı karşıya getirmeyin.” şeklinde konuştu.
AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI’NDAN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUM
“Mustafa Ordu ne konuştu? Ben Çerkezköy’e üniversite getirelim dedim. Buraya üniversite gelmesi suç mu? İstemiyorsanız çıkın,’Biz üniversite istemiyoruz’ deyin. Bölgeye tam teşekküllü kanser araştırma hastanesi gelsin dedik. Bunlar toplumun faydalanacağı şeyler. Çıkıp ‘istemiyoruz’ deyin. Saray – Çerkezköy yolu 10 sene oldu hala yapılmadı diyorum. Bununla ilgili de bir açıklama yapamıyorsunuz. Yiğidi öldür hakkını yeme. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaş’tan Saray’a gelen ve 5-6 köyden geçen 35 kilometrelik yolu 7 ayda yaptı. Saray – Çerkezköy yolu yaklaşık 15 kilometre ama hala yapılamadı. Ben buradan İlçe Teşkilatına sesleniyorum. Hiç yüzünüz kızarmıyor mu? Kapaklı’dan Saraya’a kadar olan 15 kilometrelik yolun yapımı için Genel Merkezinize dahi rica etseniz bu yol yapılırdı. Bir tane projeniz yok ama iş savunmaya geldiği zaman makamları ve kişileri savunuyorsunuz. Ben Ak Parti İlçe Teşkilatı’ndan bir açıklama bekliyorum.”
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 - 7 yıl önce
Onların karalama kampanyasından zaman bulup açıklama yapmaya fırsatlarımı olacakki böyle bir beklenti var ne yaptılarda neyi açıklayacaklar syn Ordu