Ak Partiden öğretmenler günü ziyareti

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilçe teşkilatı ile birlikte Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı ziyaret etti

Ak Partiden öğretmenler günü ziyareti
25 Kasım 2015 Çarşamba 16:12

TEKİRDAĞ’IN EN ÇOK GÖZ ALAN İLÇESİYİZ

Çerkezköy’deki tüm öğretmenlerin ilçedeki var olan eğitim sorununu çözmek için çaba sarf ettiklerini gördüğünü ifade eden Abdullah Öğe, “Çerkezköy’de yoğun nüfus artışı sebebiyle her geçen gün okul ihtiyacının oluşurken, öğrenci sayısı ,da her yıl 3 bin civarında artıyor. Nüfus artışı olan bir bölgedeyiz ve derslik ihtiyacı var, bu normal bir şey. Türkiye’de Tekirdağ en büyük göç alan ikinci il ve Çerkezköy de Tekirdağ’ın en çok göç alan ilçesi. Biz Çerkezköy’de sizin emeğiniz ve katkılarınızla var olan eksikliklerin en az seviyede hissedildiğini görüyoruz” diye konuştu.

NÜFUSA ORANLA DERSLİK ARTMIYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ziyaretten dolayı Ak Parti heyetine teşekkür ederek, “eğitim sorunu sadece Milli Eğitim’in sorunu olmadığını herkes biliyor. Bunun da sizlerin tarafından paylaşılmış olması bizim biraz daha yükümüzü hafifletmiş oluyor. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak bu sorunun farkında olup bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Çerkezköy’ü zorunlu hizmet bölgesi yaptı. Çerkezköy bu yüzden çok fazla personel ihtiyacı çekmiyor. Donanım olarak da bir sıkıntı yaşamıyoruz. Tek sıkıntı, nüfusa oranla derslik sayısının artmamasıdır” dedi.

ORTALAMA 17 OKULA İHTİYACIMIZ VAR

Kampüs Projesi’ndeki destekle derslik ihtiyacının tamamıyla olmasa da kısmen çözüleceğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Çerkezköy,  eğitimci sayısıyla öğrenci sayısı oranına bakıldığında en çok destekleme kursu verilen ilçemiz. Yani eğitim kalitemiz iyi durumda. Şu anda en azından ortalama 17 okula daha ihtiyacımız var. Gün gelecek o bile yetmeyecek hale gelecek. Derslik sorunlarımız hafiflediğinde eğitim kalitemiz daha da artacak” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.