AK PARTİ’YE TEBRİK VE TALEP

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk-İş Yönetim Kurulu’nun aldığı karar üzerine düzenlediği bir basın toplantısı ile seçimlerden zaferle çıkan Ak Parti’yi tebrik etti ve işçiler olarak taleplerini dile getirdi.

AK PARTİ’YE TEBRİK VE TALEP
16 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Koçak, "Hükümetin ilk adımlarından biri alın terinin hakkını vermek olmalıdır" dedi.
HAYIRLI OLSUN
Başkan Koçak basın toplantısında şöyle dedi: "12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde oyların yüzde 50’ye varan bölümünü mevcut iktidar partisi almış ve yeniden tek başına Hükümet olma fırsatı elde etmiştir. Halkımız, CHP ve MHP’ye muhalefet görevini uygun görmüş, bağımsız adaylar ise sayılarını artırarak Meclis’e girme hakkı elde etmiştir. Seçimlere katılım oranının yüzde 90’lara ulaşması ve kadın milletvekili oranındaki artış, demokrasimiz açısından önemli bir gelişme olmuştur. TÜRK-İŞ, halkımızın demokratik tercihine saygı duymakta, seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını dilemektedir."
TÜRK-İŞ’İN TALEBİ
Seçim dönemiyle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Koçak,"TÜRK-İŞ, liderlerin seçim meydanlarında sergiledikleri sert ve kırıcı üslubun geride bırakılmasını istemekte, TBMM’de grup kuracak olan siyasi partilerin ülkemizin temel sorunları etrafında diyalog kültürünü öne çıkararak bir araya gelmelerini zaruri bulmaktadır. TÜRK-İŞ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarının alınmasından sonra yaptığı konuşmayı önemli bulmakta, başta Anayasa değişikliği olmak üzere Hükümetin atacağı adımların bu konuşmanın içeriğine uygun olarak gerçekleştirilmesini beklemektedir" diye konuştu.
DAHA ÇOK ÖRGÜTLENME VE DEMOKRATİKLEŞME
İşçilerin önümüzdeki dönem hükümetten beklentilerini dile getiren Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: "TÜRK-İŞ, yeni parlamento ile 61’nci Cumhuriyet Hükümeti’den emeğin en yüce değer olduğu gerçeğinden hareketle insan onuruna yakışır iş ve yaşam yaklaşımının atılacak her adımda gözetilmesini; çalışanların hak ve çıkarlarını koruyarak geliştirilmesini; insan odaklı politikalara ağırlık verilmesini; işsizlik ve yoksulluk sorununun çözümünde katedilecek mesafelerin, Türkiye’nin sosyal sorunlarının çözümünde temel oluşturduğunun bilinmesini ve varolan temel sorunların çözümünün daha çok örgütlenme ve demokratikleşmeden geçtiğinin fark edilmesini istemektedir."
İLK İCRAAT ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI VERMEK OLMALI
Başkan Koçak açıklamasını şöyle tamamladı: "TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye 230 bin işçi ve ailesi kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinin sonuçlanmasını beklemektedir. TÜRK-İŞ, düşük ücretlerin iyileştirilmesi, ücretlerin enflasyona yenik düşürülmemesi,  refahtan pay alınması ve vergi kayıplarının giderilmesi yönündeki taleplerinin daha fazla geciktirilmeden ivedilikle gündeme alınmasını istemektedir.
TÜRK-İŞ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında yer alan ‘Sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde çok daha fazla karşılık üreteceğiz’ şeklindeki sözlerini hatırlatmakta ve  Hükümeti, yeni dönemin ilk icraatlarından biri olarak kamu işçilerinin alın terinin karşılığını vermeye çağırmaktadır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.