Akay çalışmaları yerinde inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akay çalışmaları yerinde inceledi
08 Temmuz 2014 Salı 07:33

GENÇLERİMİZ İÇİN BASKET SAHASI YAPACAĞIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Devlet Hastanesi yolu üzerinde bulunan spor tesislerini inceleyen Başkan Vahap, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “İlk olarak bu alanı kendine getireceğiz. Güzelim ağaçlar otlar sayesinde görünmez hale gelmiş. Bu alandaki otları temizledikten sonra güzel bir yeşil alan oluşturarak futbol sahasına ek olarak bir tane de gençlerimiz için basket sahası yapacağız” diye konuştu.
ALANI BELEDİYE ÇALIŞTIRACAK
İstasyon Mahallesi’nde bulunan gençlerin de rahatlıkla kullanabilecekleri bir alan oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Akay, “Yapılan temizlik çalışmalarının ardından tesisin yanında bulunan binada da restorasyon yaparak halkımızın rahat bir şekilde kullanabileceği bir alan haline getireceğiz. Sonuçta burası şehre yakın ve etrafı evlerle kaplı bir bölge. Bu yüzden çalışmalarımızı tamamladıktan sonra yapacağımız park ve koyacağımız banklarla halkımıza güzel bir mekan kazandıracağız. Bu alanı Belediye olarak biz çalıştıracağız ve ihaleye çıkarmayı düşünmüyoruz” dedi.
PARA OLDUĞU TAKTİRDE SAHA ZEMİNLERİ DEĞİŞECEK
Belediye Başkanı Akay, konuşmasının sonunda ise, “Bu alandaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra son olarak paramız olduğu taktirde de iki futbol sahasının da saha zeminini değiştirerek elden geçireceğiz. Tesisin çevresi gerçekten rezil durumda ve çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettirerek biran önce hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” diyerek, tesisin çevresinde yapılması planlanan çalışmaları Kemal Gümüş ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu.
IŞIKLANDIRMALARLA FARKLI BİR GÖRÜNÜM KAZANACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra Hükümet Konağı önünde yapımına başlanan park alanına geçerek burada devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Parkta devam eden çalışmalar hakkında Akay’a bilgi veren Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Park alanını bir aksilik çıkmadığı taktirde Ramazan Bayramına kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Şu an itibariyle Atatürk Viyadüğü’nün yan kısmından itibaren kaldırım çalışmaları devam ediyor. Kaldırım kenarı biraz aşağı doğru meyilli olacak ve üzeri değişik çiçek türleriyle süslenerek farklı bir görünüm kazandırılacak. Yürüyüş yolu tamamlandıktan sonra banklar konularak çeşitli ışıklandırmalarla süslenecek” ifadelerini kullandı.
İÇME SUYU İÇİN ÇEŞMELER OLACAK
Yağmur suyu hattı yapıldıktan sonra tesfiye çalışmalarının yapılacağını ifade eden Gümüş, “Devam eden çalışmalar kapsamında elektrik hatları da çekilerek birkaç noktaya da içme suyu için çeşmeler konulacak. Bazı lokal kazıların ardından da yolların alt betonlaması yapılacak. İlk etapta bu alanda çalışmalarımızı yapacağız ve ardından da Atatürk büstünün çevresi ve Hükümet Caddesi boyunca çalışmalarımız olacak” dedi.
ÇALIŞMALARIMIZ HÜKÜMET CADDESİ BOYUNCA DEVAM EDECEK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da parkın Bayrama kadar yetiştirmeye çalışacaklarını ifade ederek, “Viyadüğün yanından itibaren yapılacak olan kaldırım çalışmasının ardından alan biraz yükselecek ve etrafına oturma grupları olacak. Çalışmalarımıza Hükümet Caddesi boyunca devam edeceğiz. Çerkezköy halkı için çok güzel bir park alanı oluşturacağız” açıklamasında bulundu.
ASKERİ LOJMANLARI ALARAK YENİ PROJELERİMİZE DAHİL EDECEĞİZ
Başkan Akay, eski otogarın yanında bulunan Askeri Lojmanlar hakkında da konuşarak, ”Lojman konusunda talebimiz hala devam ediyor. 6,5 dönümlük bir alan ve orayı mutlaka almamız gerekiyor. Çerkezköy’ün ortasında kalmış ve kullanılmıyor. Binalarda bitmiş ve yerde hazine yeri talebimiz devam edecek. Tugay Komutanı ile yaptığımız görüşmelerde de bizlere karşı çok olumsuz değildi. O alanı alarak yapmayı planladığımız projelerimize dahil edeceğiz. Şehrin bu bölümleri nefes aldığı yer” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eski chp li - 10 yıl önce
önce şu yaya kaldırımlarını işgalden kurtar da sözüne inanalım.