Akay ‘Kusura bakmayın’ dedi; tek tek anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri, İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin Kızılpınar Mahallesi’yle ilgili; İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in ise Başkan Akay’a seslenerek, Akay’ın Funda Serfiçe’den istifasını istemesi çağrısına cevap verdi. Başkan Akay, “Kimse kusura bakmasın” diyerek başladığı açıklamalarında Ak Partililere tek tek cevap verdi. Kızılpınar’a hizmet yapılmadığı konusunda yapılan açıklamalara “Bu toplantı yaptığınız binayı bile FETÖ’cülere vermiştiniz. Biz o binayı mahallenin kadınlarına, çocuklarına eğitim alanı olarak açtık” diyerek; Funda Serfiçe’nin istifasının istenmesine “Türkiye’de bir seçim sistemi var ve bu sisteme göre insanlar seçilip göreve başlıyor. 30 Mart 2014’te seçilmiş bir meclis üyesi var. Ona kimse ‘İstifa et’ diyemez. Ben de söyleyemem.”; son olarak da termik santral hakkında kafasındaki soru işaretlerini kamuoyuyla paylaşarak “Çerkezköy’e 1 futbol sahasını yapmayı beceremeyenler; Çerkezköy’e yaklaşık 450-500 futbol sahası büyüklüğünde kömür ve kül stok sahasının yapılması için mücadele veriyorlar” diyerek cevap verdi.

Akay ‘Kusura bakmayın’ dedi; tek tek anlattı
13 Aralık 2017 Çarşamba 16:46

İKİ KONUYLA İLGİLİ KONUŞTU
“Hafta sonu bize çağrı yapan Ak Parti İl ve İlçe Başkanımıza cevaben iki konuyla ilgili görüşlerimizi dile getireceğiz. Bunların ilki Kızılpınar’da yapılan çalışmalar; ikincisi de termik santralle ilgili sanal bir gündemle Çerkezköy’ü meşgul eden mesele.
NEYSE Kİ MİLLET GÖRÜYOR
Geçtiğimiz hafta Ak Parti İl ve İlçe Başkanıyla milletvekillerimiz Kızılpınar Mahallemizde biraz atıp tutmuşlar. Onlar biraz atıp tuttuktan sonra ben de Twitter’dan mizahi bir yaklaşımla paylaşımda bulundum. ‘Kızılpınar’a gelmişsiniz. Burada kanalizasyon ve yağmur suyu hattıyla caddelerde ve sokaklarda beton, asfalt ve kaldırımlar yapıldı, yapılıyor. Bunları görmemişsiniz. Toplandığınız binayı siz kimlere vermiştiniz? Biz mahallenin kadınlarına ve çocuklarına açtık. Bari binanın ne hale geldiğini görseydiniz.’ dedim. İkinci tweette de ‘Neyse ki millet görüyor ve millet hiçbir ayrım yapmadan hizmet ettiğimizi de görüyor.’ yazdım. Sonra ‘Az kaldı. Altyapı da bitiyor. Yapılmadık hiçbir sokak da kalmayacak. Kızılpınar’a tekrar bekleriz’ dedim.
YALAN!
Ayrı ayrı neler söylenmiş, neler anlatılmış meselesine girmeyeceğim. İl ve İlçe Başkanlarımız ile milletvekillerimiz konuşuş. Temelde tarif etmek istedikleri Kızılpınar’da oy vermeyen mahallelerde ayrımcılık yaptığımızı ifade etmişler. Bu çok tehlikeli ve altı boş bir ifade. “Göz boyamak için 3 tane sokak yaptınız. Caddenin kaldırımını yaptınız. İnsanlara ayrım yapmayın. Bir okul yaptınız, rezalet.” Bu söylenenleri aklım almıyor. Kızılpınar’ın diğer mahallelere nazaran aynı hizmeti alamadığını söylemişler. Yalan. Tekirdağ’da Türkiye’nin en pahalı suyunu kullananların bizler olduğunu söylemişler. O da yalan. Çerkezköy’de suyun metreküp parası 2,38 TL. Çıkarılan Büyükşehir Yasası gereği, zorunlu olarak alınması gereken 1,19’luk atıksu bedeli var. Suyun KDV dahil toplam değeri Çerkezköy’de 3,86 TL.
HABERİ YOK HERHALDE
Tekirdağ Milletvekili Faik Bey’in de bu konuda katkısı vardır. Çıkarılan yasal bir düzenlemeyle, Kızılpınar ve Veliköy de dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm kapanan belde belediyelerinde yüzde 50 indirime gidildi. Kızılpınar’daki vatandaşlarımız toplamda 2,58 TL su parası veriyorlar. Arkadaşların bundan haberi yok herhalde ama ben onlara haber vereyim. İskanlı meskenlerin fiyat tarifesi bu. Bu bir yıldır böyle.
OKULA ‘REZALET’ DENMESİ AYIPTIR
‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı okula baktık, rezalet’ diyorlar. Ayıptır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Çerkezköy’ün hangi mahallesine okul yapalım?’ derken, yoğun bir nüfus artışı olduğu için benim cevabım Kızılpınar Mahallesi oldu. Birileri rezalet arıyorsa, Kızılpınar’ın diğer okullarına gidip baksınlar. Öğrencilerimizin hangi şartlarda okumaya çalıştıklarını gidip kendi gözleriyle görsünler. Ben bütün gün Kızılpınar’dayım. Her günün belli bir bölümünü orada geçiriyorum.
55-60 KİŞİLİK SINIF MEVCUTLARININ SEBEBİ SİZSİNİZ
Yeri gelmişken konuşalım. Bugün, Kızılpınar ve Çerkezköy’deki 55-60 kişilik sınıf mevcutlarının sebebi sizsiniz. Burası 10 yıl Ak Parti’yle yönetildi. Aynı şekilde Kızılpınar da öyle. Okul alanlarının tamamına yakınını sorunlu hale getirdiniz. Mülkiyet sorunu olan alanlar haline getirdiniz. Biz bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Rezalet arıyorsanız bunlara bakacaksınız. Kızılpınar’daki futbol sahasının okul alanı olduğundan haberleri yoktu. Orayı spor alanına dönüştüren kendileri ama düzelten yine biz olduk. Bugüne kadar buralara yatırım yapmak için de yaptırmak için de kimse parmağını kıpırdatmadı. Hiç kimse kusura bakmasın.
HÜSEYİN ERDOĞAN’A ‘BECERİKSİZ’ GÖNDERMESİ
Siz bu çerçevede nelerle ilgilendiniz? Sizin yakınınız İlçe Milli Eğitim Müdürü olsun. ‘Beceriksiz, Çerkezköy’e bir şey vermedi ama biz onu gidelim İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapalım’, ‘Hangi öğretmen kimdir, necidir?’ hep bunlarla uğraştınız. Bunlara bakmaktan Çerkezköy’ün esas Milli Eğitim sorununu göremediniz. Sınıf mevcutlarına bakmadınız, görmediniz. Çerkezköy 3’lü eğitime doğru gidiyordu. Bunların hiçbirine bakmadınız ve baktırmadınız. Belediye’yle irtibata geçilmeye çalışılmasından da rahatsız oldunuz.
BU BİRLİKTELİKTEN KİMSE RAHATSIZ OLMASIN
Son bir yılda bir ivme var. Bunun bir parçası olmaktan da ben mutluluk duyuyorum. Çünkü Çerkezköy’deki çocuklarımız, evlatlarımız bu sınıflarda okuyor. Bugün buna çözüm arıyoruz. Belediye, Milli Eğitim ihtiyaçlarına yer açıyor, yer teslim ediyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi okul yapmış, hayırseverler okullar yapmaya çalışıyor, Belediye ve Kaymakamlık buna öncülük ediyor. Herkes buna destek olsun. Bu birliktelikten kimse rahatsız olmasın. Bu birliktelik Çerkezköy adına bir birliktelik. Geçmişe dönük bakmaya başlarsanız, bu sorunlu alanların sahibinin kendiniz olduğunu göreceksiniz.
TEK TEK BEN SİZE ANLATACAĞIM
Devamında demişler ki ‘Göz boyamak için 2-3 tane caddenin kaldırımı yapılmış’. Çıkacaksınız Kızılpınar’a beraber gezeceğiz. Göz mü boyamışız, iş mi yapmışız tek tek ben size anlatacağım. Oy çıkmayan mahallelere hizmet etmeyip ayrımcılık yaptığımızı söylemişsiniz. Bunlar çok tehlikeli ve altı boş kelimeler. Neden boş olduğunu söyleyeyim. Bugün Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ölçüde yatırım yaptığı mahallesi Kızılpınar. TESKİ 77 bin 500 km’lik kanalizasyon inşaatına çıkmış. 4 bin metrelik de kolektör hattı. Bu ikisinin maliyeti yaklaşık 26 milyon TL.
DÜNYADAN HABERLERİ YOK
Kızılpınar’da yağmur suyu hattı yoktu. ‘O boruyu söküp bu boruyu takıyorsunuz’ diyorlar da dünyadan haberleri yok. Projeyi biz yapmadık, İller Bankası yaptı. Devletin bir kurumu projelendirdi bunu; Belediye projelendirmedi. Hangi borunun takılacağına İller Bankası karar verdi. Bu müteahhitlik bir iş değil. Bu kadar yüzeysel yaklaşımlarla eleştiri yapmak doğru değil. Yağmur suyu hattı yapılmış Kızılpınar’da. 3,1 kilometrelik ve yaklaşık maliyeti 1 milyon 200 bin TL. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı okulun maliyeti 3 milyon 500 bin TL. Yine bu alanlarda yapılan 44 ayrı sokakta beton-asfalt yol çalışması olmuş, olmaya da devam ediyor. Bu ay içerisinde inşallah 15 sokağı daha tamamlayacağız. Şubat ayı içerisinde 120’ye doğru ilerleyecek. Aydınlatma, park-bahçe çalışmaları, istinat duvarı çalışmaları derken yapılan çalışmaların 45 milyon TL’yi buluyor.
TOPLANTI YAPTIĞINIZ BİNAYI BİLE FETÖ’CÜLERE VERMİŞTİNİZ
Kızılpınar’ın altını üstüne getirmişiz. Kızılpınar’ı 10 yıldır siz yönettiniz. İçme suyu hattı yapılmış. Yapanlardan Allah razı olsun. Yapılmış, yapılmıştır. Ancak 50 kilometre hattın üstü çukur olarak bırakıldı. Fiziksel teslimiz bu 40 tane de haciz dosyası teslim aldık. Darmadağın ettiğiniz bir Kızılpınar teslim aldık. Toplantı yaptığınız binayı bile FETÖ’cülere vermiştiniz. Biz o binayı mahallenin kadınlarına, çocuklarına eğitim alanı olarak açtık. Bari bunu görseydiniz. Ama bunu da göremezsiniz. Siz okul alanına ‘rezalet’ dersiniz. ‘Bu kadar çalışmayı biz neden beceremedik?’ anlayışıyla ciddi bir rahatsızlığını var. Bunu kapatma çabası içindesiniz ama çabanız yersiz. Bütün bunlar yapılırken, biz bunları burada yaşayan insanlarla birlikte yapıyoruz. Ak Parti’ye gönül verenler ve inanlar da bu söylemlerinizin boş olduğunun farkındalar. Kızılpınar’da yaşayan herkesin de malumu.
BURADAN SİZE SİYASET MALZEMESİ ÇIKMAZ
Çok hummalı bir çalışma var ve bu çalışmalar son bulacak. Kızılpınar da rahatlayacak. İnşallah siz de rahatlarsınız. Çünkü biz önümüzdeki süreçte park ve bahçelere de başlıyoruz. Sevgili Vekilimiz Metin Akgün’ün de oy çıkmayan yerlere hizmet yapmadığımızı söylemesi hakkında da soru işaretlerim var. Buradan size siyaset malzemesi çıkmaz. Ayrımcı bir siyaset anlayışının Türkiye’de faydası yok. Biz yerel yöneticiyiz. Göreve geldiğimiz gün rozetimizi bir kenara bıraktık. Çerkezköy’e hizmet edeceğimizi söyledik. Anlayışımız ve düsturumuz bu. Herkesin de böyle olsun. 70-80 kilometre kanalizasyon ihalesi yapıp ‘bir yerden geçir; bir yerden geçirme’ mi diyeceğiz? Yapılan işlerden rahatsız olmasınlar. Biz Çerkezköy’deki tüm hemşerilerimize eşit şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.
NASIL OLUYOR DA BİR GAZETECİLİK BAŞARISI OLUYOR?
Ak Parti İl Başkanımızla yapılan röportajı izledim. Röportaj şöyle başlıyor: ‘Gazetecilik başarısı olarak tarif edilen’. Kent Konseyi Başkanı Meclis Üyesi Funda Serfiçe üzerinden konuşulan bir röportajdan bahsediliyor. Ben şunu merak ediyorum. Hepiniz gazetecisiniz. Benim bugüne kadar basın mensuplarıyla polemiğe girmediğime hepiniz şahitsinizdir. Yapılan bir röportajın bu şekilde sunulması nasıl oluyor da bir gazetecilik başarısı oluyor? Bir röportaj vardır. Tamamını yayınlarsınız. Vatandaş izleyerek anlayacağını anlar. Ben buna böyle bakarım. Aynı gazete (Çerkezköy Bakış Gazetesi) haftasonu yapılan Ak Parti Mahalle Toplantısı’nı 10-12’şer dakikalık parçalar halinde tamamını yayınlamış. Funda Hanım kaç dakika konuştuysa onu da verin. 5 dakikayı geçmemiştir herhalde o röportaj. Yayınlarsınız onu. Sonra vatandaş değerlendirir. Montajla kesip kesip yayınlama ihtiyacı durulmasını ben anlamıyorum. Bu ihtiyacın sebebinin farkındayım ama buna neden bu yöntemin uygulandığını anlamakta güçlük çekiyorum.
ONA KİMSE ‘İSTİFA ET’ DİYEMEZ
Meclis üyesinin istifasını istemişler. Bunu istemek, onun bir yeri temsil edip edemediğine kadar vermek kimsenin işi değil. O Meclis üyesi oraya atamayla falan gelmedi. Görevden al, istifa et, sen git, sen at… Bu nasıl anlayıştır? Mart 2014’te seçim oldu. Türkiye’de bir seçim sistemi var ve bu sisteme göre insanlar seçilip göreve başlıyor. 30 Mart 2014’te seçilmiş bir meclis üyesi var. Ona kimse ‘İstifa et’ diyemez. Ben de söyleyemem. Ben Belediye Başkanıyım. Ben de aynı pusuladan seçilmişim. Vatandaş bana ayrı, meclis üyelerine ayrı oy kullanmış. Seçilmiş ve meclisi temsil ediyor. Kent Konseyi için de aynı şey geçerli. Kent Konseyi’nin bir genel kurulu var ve o kurul Başkanı seçiyor. Bunun ‘istifa etsin etmesin’ gibi sanal gündemle kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Termik santral konusunda bu söylemleri bırakacağız. Esasa geleceğiz.
‘İTHAL KÖMÜR KULLANILMASI KESİNLİKLE YASAKTIR’ DİYE BİR MADDE BELİRTECEK MİSİNİZ?
Esas nedir? Yapılması planlanan termik santral. Ortalığı bulandırmak isteyenler bunları bıraksınlar. 2 kilometre ötemize termik santral yapılıyor. Biz bunun kentimize ne getirip ne götüreceğini tartışmalıyız. Yapılması planlanan termik santralde, amaç yerli kömür kullanmaksa; hazırlanan ÇED raporunda ‘İthal kömür kullanılması kesinlikle yasaktır’ diye bir madde belirtecek misiniz? Soru bu. Yoksa Ergene’deki ÇED raporundaki gibi ‘İthal kömür kullanılabilir’ mi yazacaksınız?
MADEM SAĞLIĞA ZARARLI, BUGÜN KAPATIN
5 yıldızlı tesis de yapacak olsanız; bu tesis eskidiğinde ne olacak? Bugünün Yatağan ve Afşin’i olacak. Kapanacağını söylüyorsunuz. O zaman bugün kapatın da görelim. 2 sene sonra kapatacaklarmış. Böyle bir şey yok. Madem sağlığa zararlı, bugün kapatın.
1 FUTBOL SAHASI YAPMAYI BECEREMEDİLER
5 yıldızlı tesis de yapsanız 150 hektarlık alana kül stok sahası yapmayı planlıyorsunuz. 200 bin metrekareye de kömür stok sahası planlıyorsunuz. Futbol üzerinden konuşalım. 50 futbol sahası büyüklüğünde kömür; yaklaşık 400 futbol sahası büyüklüğünde bir alana da kül depolayacaksınız. Çerkezköy’e 1 futbol sahasını yapmayı beceremeyenler; Çerkezköy’e yaklaşık 450-500 futbol sahası büyüklüğünde kömür ve kül stok sahasının yapılması için mücadele veriyorlar.
ANKARA’DAN ‘ÇERKEZKÖY’E TERMİK SANTRAL YAPILSIN’ DEMEK KOLAY
Yatağan’da sadece kömür ve kül yatağanın etrafını mahvetmiş. Burada da 300 bin nüfusu etkisi altına alacak. Bu tesiste hangi suyu kullanacaklarını soruyoruz. Yeraltından çekeceklerini söylüyorlar. Çekilecek su, bugün Kapaklı ve Çerkezköy’ün günlük kullanımın 1,5 katı. 150 metredeki su 250 metreye inecek. Açık alanda bir suyumuz yok. Tarım alanlarının ortasına yapmaya çalışılıyor. Tarım alanları da gidecek. Bu santral Çerkezköy’ün büyümesine de engel olacak. Soru: Termik santrali olan bir yerde yaşamak ister misin? Ankara’dan ‘Çerkezköy’e termik santral yapılsın’ demek kolay. 600 kilometre öteden konuşmak kolay. Çerkezköy’de yaşayanlar ne yapacak? Maalesef ki bunu düşünen yok.
AK PARTİLİLER TALİMATLA SAVUNMA MÜCADELESİNE GİRDİLER
Termik santralin alanı Silivri-Çerkezköy sınırındayken Ak Parti İlçe Başkanı, Ak Partili Milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partililer, Milliyetçi Hareket Partililer, bütün partililer hep bir ağızdan ‘Termik Santral Yapılmasın’ diye haykırdılar. Helal olsun. Kendi şehrinde iktidar partisinin Milletvekili ‘Ben istemiyorum arkadaş’ diyebildi. Bu iradeyi gösterebildi. Burada ne oldu? Siyasi ikbal hesabıyla 2 bin metre mesafeye termik santral yapılmasını buradaki İl ve İlçe Başkanlarımız, üzülerek söylüyorum ki milletvekillerimiz talimatla bunu savunma mücadelesi içine girdiler.
ANKET SONUÇLARI ORTADA
Çerkezköy’de yaklaşık 2 bin 200 kişiye Ocak 2017’de sorduk: Çerkezköy’e termik santral yapılmasını istiyor musunuz? Yüzde 77,3 ‘Yapılmasın’ demiş; yüzde 22,7 ‘Yapılsın’ demiş. Aynı soruyu Kasım’da sorduk. ‘Yapılsın’ diyenlerin oranı yüzde 13,8’e düştü. ‘Yapılmasın’ diyenlerin oranı yüzde 86, 2’ye ulaştı. 6 ay sonra soralım eminim ki ‘Yapılmasın’ diyenlerin oranı yüzde 95’e çıkacak. Bu konuyu siyasete malzeme edilmesini kabul edemiyorum. Bu Çerkezköy’ün ve Kapaklı’nın meselesi. Siyasi anlayıştan uzak, hep birlikte istemediğimizi haykıralım. Ben böyle söyledikçe kısır tartışmalarla, anlamsız boyuta getirmeye çalışılıyor. Burada yaşayan neredeyse 10 kişinin 9’u kendi bahçelerinde kömürlü termik santral istemiyor.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.