Akay'dan Yel'e; “Destek verecek misiniz vermeyecek misiniz?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; partisinin hafta sonu Kapaklı’da gerçekleştirdiği AKP Kapaklı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in yapmış olduğu açıklamalarla ilgili konuştu

Akay'dan Yel'e; “Destek verecek misiniz vermeyecek misiniz?
17 Ağustos 2015 Pazartesi 18:31

 VAHAP AKAY NET KONUŞTU

Mustafa Yel’in kendisine ‘Dar Ufuklu’ demesine aldırmayan Vahap Akay, "Kendi partililerinin içerisinde, bir parti danışma kurulu toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı’na ‘dar ufuklu’ demek, sayın vekilime 5 - 10 saniyelik bir alkış kazandırabilir. Bunlara da takılmıyorum. Sayın vekilimiz destek verecek mi, vermeyecek mi? Bana bu lazım" dedi.

ÇEMYO’YA BİZ DE DESTEK OLDUK

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun gelişimiyle açıklamalarına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 'Ben geçen konuşmamızın sonunda bir şey söyledim. Dedim ki,  ‘Derdimiz siyaset yapmak değil'. Özetlemek gerekirse Namık Kemal Üniversitesi 20 yıldan beri bin metrekare alanda hizmet veriyor. Geçmiş dönem Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve daha sonra Ali Başkan’ın da destekleriyle Veliköy’de Belediye tarafından kampus alanı inşa edildi. Taşıma görevi de bize kaldı. Alanın tamamlanması, eksiklerin giderilmesi gibi durumlarda biz de destek olduk. 10-11 tane bölüm şu anda yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda Namık Kemal Üniversitesi’nin Meslek Yüksek Okulu hizmet veriyor ve arkada da 75 dönümlük bir alan var" ifadelerini kullandı.

“‘DAR UFUKLU’ DEMEK VEKİLİME 5-10 SANİYE ALKIŞ KAZANDIRIR”

Kendisine Mustafa Yel tarafından ‘dar ufuklu’ yakıştırmasının yapılmasının Çerkezköy’ hiçbir şey kazandırmayacağına değinen Başkan Vahap Akay, “Sayın Vekile samimiyetle bir şey söyledim ben. Dedim ki, ‘Arkada 75 dönümlük bir alan var.’ Ben bunu bir seneden beri söylüyorum. Sayın Rektörümüzle de konuşuyorum, o da olumlu bakıyor. Hazır yeri de gelmişken siyasi destek anlamında bunu söyledim. Tabi kendi partililerinin içerisinde, bir parti danışma kurulu toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı’na ‘dar ufuklu’ demek, Sayın Vekilime 5- 10 saniyelik bir alkış kazandırabilir ama Çerkezköy’e bir şey kazandırmaz. Ben Sayın Vekilime tekrar söylüyorum. Destek istiyorum. 75 dönümlük alana Çerkezköy’ün, Veliköy’ün ve bölgenin de kalkınması adına fakülte istiyorum. Alanı devretmeye hazırız.” diyerek söz konusu alanı devretmeye hazır olduklarını ve Çerkezköy’e bir fakülte kazandırmak için desteklerini beklediklerini yineledi.

“75 DÖNÜMLÜK ALAN YETER DE ARTAR”

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun arkasında bulunan 75 dönümlük alana NKÜ’ye ait bir fakültenin de öğrenci yurdunun da sığacağını belirten Akay, “Namık Kemal Üniversitesi’nin bu kalite ve seviyeye gelmesi en az 15 – 20 sene sürmüştür. Ben yakın vade için bir şey öneriyorum. Orada 75 dönümlük bir alan var. Bu alana fakülte binası ve Namık Kemal Üniversitesi’nin Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun eksikliklerini ortadan kaldıracak bir şey istiyorum. Öğrenci yurdu Karaağaç’ta, okul Veliköy’de. Servis var mı? Yok. Nasıl geliyorlar, nasıl gidiyorlar? Ortada ciddi bir sorun var. Dolayısıyla bu sorunu ortadan kaldıracak o alanı bir fakülte binasıyla güçlendirilirse, 4 yıllık bir fakülte Çerkezköy’e gelirse 75 dönümlük alan yeter de artar. Kimse kusura bakmasın.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

“ÇERKEZKÖY’E BİR ŞEY KAZANDIRILSIN İSTİYORUM”

Çerkezköy için bir şeyler yapılması istediğini ve bunun kimin yaptığının önemli olmadığını belirten Akay, “Evet, 2 bin dönümlük bir alanda üniversite hayali olabilir. Başarılar diliyoruz. İnşallah bunu da başarırlar ve bölgeye kazandırırlar. Ama ben daha somut, daha yakın vadede, siyaseti de işin içine katmadan samimiyetle bir şey söyledim. Polemiğe girmek adına da anlatmıyorum bunları. Çerkezköy’e bir şey kazandırılsın istiyorum. Bir çivi çakılsın istiyorum. Bu çiviyi de ben çakmışım, o çakmış, A partisi çakmış, B partisi çakmış, Belediye çakmış falan zerre kadar umurumda değil. Ben bu bölgeye birilerinin bir şey yapmasını istiyorum.” cümleleriyle ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganına paralel açıklamalarda bulundu.  

“BUNUN O GÜN İÇİN BİR REYTİNGİ OLABİLİR”

Mustafa Yel’in açıklamalarına tekrar değinen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bunu da samimiyetle anlattım. 75 dönüm alan hala var. Gelin hep beraber, Sayın Vekillerimizin de destekleriyle bu alanı Çerkezköy’e kazandıralım. Siyaseti işin içine kattığımız an polemik üzerinden hareket etmiş gibi oluyoruz. Bunun o gün için belki bir reytingi olabilir ama sürece baktığımız zaman talepleri somutlaştırmak lazım.” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÖĞRENCİSİ ARTSIN”

Çerkezköy ve bölgenin gelişimi için 75 dönümlük araziye NKÜ’ye bağlı bir fakülte istediğini sık sık Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşekle paylaştığını belirten Akay, “Bunu her fırsatta Sayın Rektörümüze de ifade ettim. ‘Buraya 4 yıllık bir fakülte binasını bir protokolle devredelim, siz de bunu buraya kazandırın. Çerkezköy’ün biraz daha nüfusu ve öğrencisi artsın. Veliköy’ün gelişimine katkı sağlasın. Sosyal tesisleri olsun.’ diye konuştum.” İfadelerini kullandı.

“BANA SONUÇ LAZIM”

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in yapmış olduğu açıklamadaki ‘dar ufuklu’ tabirine takılmadığını belirten Vahap Akay, “Burada böyle bir alan var. Alan somut. Benim talebim de somut. Ben bunu sulandırmadan anlatıyorum. Bir polemiğe girmek için de söylemiyorum. Bunu samimiyetle söylüyorum. Ama Sayın Vekilimiz o siyasi ortamda böyle bir şey söylemiş. Bunlara da takılmıyorum. Bana sonuç lazım. Bu konuda Sayın Vekilimiz destek verecek mi, vermeyecek mi? Bana bu lazım. Başka bir şey lazım değil.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.