Akay’ı bekleyen projelerin maliyeti hesaplanıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi miting alanlarında verdiği birtakım vaat ve projeler için belediye birimleri titiz bir çalışma ile stratejik plan hazırlığı içerisine girdi. 1 ay içerisinde bitmesi beklenen planlama daha sonra Çerkezköy Belediye Meclisi’nde oylamaya sunularak kabul edilmesi bekleniyor.

Akay’ı bekleyen projelerin maliyeti hesaplanıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Temmuz 2019 Perşembe 13:06

İŞTE O PROJELER
Yerel seçim döneminde Akay, 73 proje ve devam edecek 12 hizmetin bulunduğu kitapçığı vatandaşlarla dağıtmıştı. Hatırlamak gerekirse Akay’ın 73 projesi ve devam edecek 12 hizmeti ise; meydan düzenlemesi, Atatürk Viyadüğü yaya yolu genişletilmesi, Altıyol Kavşağı dal-çık, meydan altı otoparkı, Atatürk ve Öztrak Caddeleri düzenlemeleri, Kültür Merkezi-Otogar-Kenpark arası üst geçit, Amfi Park, Bağlık Viyadüğü, Cumhuriyet Mahallesine çok amaçlı salon, aşevi sosyal yardımlaşma merkezi, bilim merkezi ve gezegen evi, Tepe kavşak çalışması, engelsiz kitap kafe, Güneş enerji santrali, Kızılpınar futbol sahası, Bağlık kapalı spor salonu, mahalle evleri, ÇERBİS, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Düğün Salonu, Kızılpınar Düğün Salonu, Ambardere Regülatörü, TESKİ İçme suyu çalışmaları, yeni küçük sanayi sitesi, parklarda güvenlik kameraları, hayvan bakım rehabilitasyon merkezi, hava kalitesi izleme istasyonu, Veliköy kent meydanı, umumi tuvalet ve bebek bakım odaları, Tepe 2. Etap piknik alanı yapay gölet, Veliköy macera parkı, kreş ve gündüz bakım evi, Tepe macera parkı, Kavakdere yeşil alan, Kızılpınar park düzenlemeleri, işçi durakları, modern taksi durakları, ÇEKOMER, gençlik eğitim merkezi, mezbaha kavşağı viyadüğü, katlı otopark, hamam, trap atış alanı, prestij caddeler, Veliköyyolu aydınlatma, cadde aydınlatmaları, Pınarça dere kenarı rekreasyonu, modern otopark, katlı otopark, ikram çeşmesi, hızlı internet, muhtarlık binaları, iş makineleri parkuru,TIR garajı, Ücretsiz WİFİ, Veliköy semt pazarı, Bağlık semt pazarı, halk kart, Veliköy düğün aşevi, öğretmenevi, nostaljik sokak, yerli tarım, Cumhuriyet Mahallesi alt yapı…
STRATELİK PLAN 1 AY İÇİNDE BİTECEK
Seçim öncesi ilçe sakinlerine miting meydanlarından vaatlerde bulunan Akay’ın tekrar Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından yapacağı ilk icraat ise merakla bekleniyor. Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan 5 yıllık stratejik planın 1 ay içerisinde tamamlanarak meclise sunulması beklenirken hangi projelere öncelik tanınacağı ise merak konusu oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılması planlanan birçok proje ise büyükşehirden gelecek bütçe onayının ardından netlik kazanacak. Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin ise birçok projeyi sekteye uğrattı ise bir gerçek.
ÖNCELİK VERİLMESİ BEKLENEN PROJELER
Çerkezköy Belediye meclisinde oylamaya sunulacak olan stratejik planda öncelik verilmesi beklenen projeler ise, Bağlık viyadüğü, Altıyol Kavşağı dal-çık, kültür merkezini aktif hale getirmek için üst geçit, nüfusunun yüksek kemsini işçilerin oluşturduğu Çerkezköy’de temel ihtiyaç haline gelen kreş, Ambardere regülatörü ve TIR garajı olarak göze çarpıyor.
MALİYET HESAPLAMALARI YAPILIYOR
Söz konusu projeler için maliyet hesapları da bir taraftan yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü yaptıkları çalışmada söz konusu projelerin ne kadara mal olacağı hakkında meclise detaylı bilgi sunabilmek için yoğun çalışıyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.