Akgün: Engeller birlikte aşılır

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akgün: Engeller birlikte aşılır
02 Aralık 2017 Cumartesi 12:11

TOPLUMSAL DUYARLILIĞIN OLUŞTURULMASIYLA MÜMKÜN
"Engelli insanların yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

1992 yılında Birleşmiş Milletler, insan haklarının daha adil ve eşit olarak yaşanması ve engelliler adına pozitif ayrımcılık yapılmasını sağlamak amacıyla 3 Aralık gününü Dünya Engelliler Günü ilan etmiştir. AK Parti Hükümetlerimiz tüm samimiyetiyle, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla engelli vatandaşlarımızın eğitim, rehabilitasyon, sağlık, hukuk, yönetim ve istihdam gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle, mümkün olduğunca kendi kendine yetebilen bireyler olarak yaşamalarını sürdürmeleri için önemli düzenlemeler imza atmıştır. Son zamanlarda engellilerimizin sosyal, kültürel ve iş alanında artık kendilerini daha çok ifade edebildiklerini görmekteyiz.

Engellerin birlikte ve beraber aşılacağı ve hepimizin bir engelli adayı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyor, fedakâr aileleri ile onlara hizmet eden tüm kuruluşlara da şükranlarımı sunuyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.