AKP bu ülkeyi kötü günlere götürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, erken seçim ve ertelenen kongreleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

AKP bu ülkeyi kötü günlere götürüyor
27 Ağustos 2015 Perşembe 16:47

 BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın toplantı salonunda basın mensuplarıyla bi araya gelen Birol Öztürk’e yaptığı basın açıklamasında Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve İlçe Yönetiminden bazı isimler eşlik etti.

“AKP YÜZÜNDEN GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI”

Açıklamalarına 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan erken seçimle başlayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı irol Öztürk, “Bildiğiniz gibi 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra bir süreç yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi bu süreçte AKP ile tüm alt tabakalarına rağmen, karşı çıkmalara rağmen koalisyon görüşmelerini en uygun şekilde yapmak için çaba gösterdik. Fakat AKP’nin koalisyon kurmak istememesi, herhangi bir hükümet kanadını paylaşmak istememesi sonucu bu koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kaldı.” diye konuştu.

“HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”

Erken seçim kararıyla hazırlıklara başladıklarını belirten Öztürk, “Cumhurbaşkanı ve YSK’nın aldığı karar doğrultusunda bir seçim hükümeti ve 1 Kasım’da da genel seçimlerin yapılması konusunda bir karar çıktı. Bu karar doğrultusunda bizler de Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve İlçe Yönetimi olarak hazırlıklarımıza seri bir şekilde başladık.” ifadelerini kullandı.

CHP’DE ÖNSEÇİM İPTAL EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni bir önseçime gidilip gidilmeyeceği konusuna açıklık getiren Öztürk, “Bildiğiniz gibi tüzüğümüz gereği bir önseçim yapmamız gerekiyordu. Fakat zamanın çok kısa olması ve bu sürelerin parti üyelerinin ve örgütlerin seçime hazırlanmasında zaaf yaratacağı gerekçesiyle Genel Merkezimiz önseçimi MHK ve Parti Meclisi kararı ile iptal etmiştir. Bu konu YSK’ya da sorulmuştur. YSK da bunu uygun görmüştür ve Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yapılması gereken önseçim iptal edilmiştir.” şeklinde konuştu.

KONGRELER 2 KASIM’DA YENİDEN BAŞLAYACAK

Yaklaşık 1 buçuk aydır devam eden kongre süreçlerinin seçimden sonraya ertelendiğini belirten Öztürk, “Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 buçuk aydan beri kongre hazırlıklarına başlamıştık. Bu kongre hazırlıklarında delege seçimi bazı bölgelerde yapılırken Tekirdağ’ın hiçbir örgütünde yapılmadı. Bu delege seçimleri de iptal edilmiştir. Kongreler, hiçbir delege seçimi yapılmayan yerlerde 2 Kasım itibarıyla tekrar başlayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda delege seçimine o süreden sonra devam edeceğiz.” dedi.

 

“KAOSU ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim için Cumhuriyet Halk Partililere seslenen Öztürk, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday olacak, adaylığa niyetli olan tüm arkadaşlarımla 2 Kasım’dan sonra sahada hep beraber kol kola siyaset yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz Cumhuriyet halk Partisi üyeleri olarak bu seçimi en iyi şekilde atlatmak zorundayız. Bizler Türkiye’nin şu an yaşadığı kaosu bir an önce çözüme kavuşturmak zorundayız. Onun için de parti üyesi olan – olmayan tüm Cumhuriyet halk Partililer bu seçimlerde elini taşın altına koyup tüm mücadelesini göstermek zorunda. Bu konuda ben Cumhuriyet Halk Partililerin üzerlerine düşen görevi yapacağına inanıyorum.” ifadelerini kaydetti.

“İKTİDARA GELMEK ZORUNDAYIZ”

Açıklamalarına devam eden Öztürk, “Gördüğünüz gibi Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. Terör olayları içimizi acıtıyor. Türkiye’de her vatandaş bu seçimlerde AKP’nin dikta rejiminin nasıl olduğunu gördü. Herkes elinden geleni yapacak. Bu seçimlerden Cumhuriyet Halk Partisi’ni zaferle çıkarmak zorundayız. İktidara gelmek zorundayız.” diye konuştu.

“EKONOMİ BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ”

Bir hafta içerisinde ülke ekonomisinin büyük kayıplar verdiğini belirten Öztürk, “AKP bu ülkeyi kötü günlere götürüyor. Son bir haftada ekonominin nerelere gittiğini gördük. Bu konuda önceki akşam da Genel Başkan Yardımcımız Faik Bey bir TV kanalında kaybettiğimiz gelirler üzerine konuştu. Çok ciddi rakamlardan bahsetti. Bizim emekliye vereceğimiz 3 milyonu, bu AKP hükümeti çok görürken bir haftada 10 milyon kayıp yaşadık.” ifadelerini kullandı.

“BİZE KOALİSYON İÇİN GELİNMEDİ”

AKP’nin Türk Halkı’nı oyaladığını ve koalisyon kurmamak için oyunlar oynandığını dile getiren Öztürk, “Bu da halkın takdiridir. Bunları bu kadar açık ve net rakamlarla bilen AKP özellikle koalisyon yapmamak için her türlü oyunu yaptı. 40 gün bu halkı oyalamak için ‘Şunu görüşüyoruz, bunu görüşüyoruz’ dediler. Sonra öğrendik ki koalisyon bile teklif edilmemiş. Başbakan Davutoğlu ‘Ben koalisyon için uğraştım’ diye bir açıklama yapmış. Genel Merkezimiz bu konuda açık ve net beyanda bulundu. ‘Bize koalisyon için gelinmedi. Bize sadece 3 aylık seçim hükümeti için gelindi.’ denildi. O seçim hükümetine girip bu ülkede hiçbir şey yapamazsınız. Hiçbir radikal karar alamazsınız.” açıklamalarında bulundu.

“EKONOMİDE 2015’İ KAYBETTİK; 2016 SANCILI GEÇECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ekonomiyi içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçten çıkaracaklarını dile getiren Öztürk, “Türkiye çok hızlı büyüyen bir ülke. Bunun için kararları çok hızlı alıp işleme koymak zorundayız. Ekonomide 2015’i kaybettik; 2016 sancılı geçecek. Bugün hükümet kurulmuş olsaydı yatırımcı yatırımlarını ona göre yapmaya başlardı. Ama şu an yatırımcı korkuyor, ne yapacağını göremiyor. Dış yatırımcı ürkek, gelmiyor. Biz kendi iç dinamiklerimize kaldık. Bu konuda maalesef ekonomi anlamında biraz zayıfladık. İnşallah 1 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunları aşacağız. Ben, içinde Atatürk sevgisi olan, Cumhuriyet Halk Partisi sevgisi olan tüm vatandaşlarımızın bu seçimlerde elini taşın altına koymasını özellikle istiyorum.” diyerek partililerine çağrıda bulundu.

 

“ARTIK TOPLUM BUNLARI YEMEZ”

Kendisine yöneltilen “1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde oylarda değişiklik bekliyor musunuz?” sorusunu yanıtlayan Öztürk, “Halkımız şunu çok iyi gördü. Dün bu ülkede birilerine verilen tavizlerin, bugün bu ülkeyi ne hale getirdiğini halkımız gördü. Özellikle düne kadar HDP ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi ve MHP’ye hiçbir bilgi vermeyen AKP hükümeti, HDP ile yaptığı açılımın hepsini, bu süreç içerisinde elinin tersiyle itmeye başladı. Neden itti? Çünkü anladı ki oy kaybı yaşıyor. MHP’den oy alırım düşüncesiyle insanlara şirin görünmeye çalışıyor. Artık toplum bunları yemez. Sene 2015 ve ben tüm halkımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğini ve AKP’ye iyi bir tokat vuracağını düşünüyorum. Onun için de sadece Çerkezköy’de değil, Türkiye’de bir sürü bölgede de bu değişimin yaşanacağına inanıyorum. İnsanlarımız acılarla yaşıyor. Önceki gün bir Yarbayımızın isyanını hepiniz izlediniz. Bir evlat kolay yetişmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı bizim için önemlidir. Her vatandaşımız gerekli duyarlılığı göstermek zorundadır ve vatandaşlarımızın AKP’ye gereken cezayı vererek onları bu sandığın içine gömeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“4’ÜNCÜ MİLLETVEKİLİNİ ÇIKARACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Milletvekili aday listelerinde bir değişiklik bekleyip beklemediği konusunda sorulan bir soruya açıklık getiren Öztürk, “Yeni bir önseçimden çıktığımız için, özellikle de Tekirdağ’da önseçim yaptığımız için ben listelerde bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Diğer partiler olaya nasıl bakarlar bilmiyorum ama Cumhuriyet Halk Partisi geçen seçimlerde Tekirdağ genelinde 256 bin oy almıştı. Bu seçimlerde 275 bini geçerek 4’üncü milletvekilini çıkaracağımızı düşünüyorum. Milletvekili sayısında 4 – 5’e doğru gideceğimizi düşünüyorum. Çünkü geçen seçimlerde bazı bölgelerde belki kendimizi anlatamadık. Büyükşehir’in kurulması, Belediyeyle entegre olması biraz zaman aldı. Ama bu süreçte Çerkezköy Belediyesi’nin ve Büyükşehir’in yaptığı çalışmalar halkımıza yansımaya başladı. Ben bu süreçte bunların da halkımız nezdinde kabul göreceğine inanıyorum ve oyumuzda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİN HİZMETLERİ OLUMLU YANSIYACAK”

Bir basın mensubunun “Son dönemlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin basında olumsuz haberlerinin çıkması oy potansiyelini etkiler mi?” şeklindeki sorusuna cevap veren Öztürk, “Bazı konularda eksiklikler olabilir ama Büyükşehir şu an bir sürü alanda ciddi çalışmalar yapıyor. Hayrabolu’da bütün alanlara asfaltlamalar yapıldı. Çerkezköy’de Fatih, Bağlık, Yıldırım Beyazıt, İstasyon Mahallelerinde Belediyemizle ortaklaşa yapılan çalışmaları herkes gördü. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Kültür Merkezi ve Park projelerimizin hepsinin çalışmaları yavaş yavaş başladı. Yakın zamanda daha da hızlanacak bu çalışmalar. Biz sadece işimizi yapmaya uğraşıyoruz. İyi bir Belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Çerkezköy Belediyesi 76 milyon TL borçla alınmasına rağmen bu kadar çalışma yapılması bile büyük bir olaydır. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Belediye ve Genel Merkezimizin uygulayacağı projelerin bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’ni Tekirdağ’da iktidara taşıyacağına inanıyorum.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

GENÇLİK KOLLARI KONGRELERİ DE ERTELENDİ

Basın açıklamasında gençlik Kolları kongresi hakkında bilgiler veren CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, “Normal şartlar altında 17 Ağustos’ta kongre sürecimiz başlayacaktı. Maalesef ki AKP’nin koalisyona yanaşmayıp Türkiye’yi erken seçime götürmesinden dolayı bizim de kongrelerimiz ertelendi. Bizim kongrelerimiz de büyük ihtimalle seçimden sonra ilçe kongreleriyle aynı dönemde yapılacak.” dedi.

KADIN KOLLARI KONGRESİ CUMA GÜNÜ NETLEŞECEK

CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca da kongre süreçleriyle ilgili bilgilendirmede bulunurken, “Bizim kongre sürecimiz Cuma günü toplanacak olan MHK’dan sonra belli olacak. Daha kesin bir sonucumuz yok. Bizim kongre sürecimiz şu an devam ediyor gibi görünüyor ama bu seçim hazırlıklarında bunu yapmamız zor tabii ki. Onun için Cuma günü alınacak kesin bilgiyi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.