AKP'Lİ GENÇLER'DEN MISIR PROTESTOSU

Mısır'ın darbe yönetimi tarafından idamlarına karar verdiği 529 kişi için Çerkezköy'de Ak Parti Gençlik Kolları eylem yaptı. Kurdukları darağacı önünde kefen giyen Ak Partililer, ellerindeki döviz ve pankartlarla da idam kararını protesto etti. Rabia selamı veren Ak Partililer, eylemlerini Çağrı Derneği Başkanı Murat Meral'in yaptığı dua ile sona erdirdi

AKP'Lİ GENÇLER'DEN MISIR PROTESTOSU
14 Nisan 2014 Pazartesi 07:57

Ak Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Gençlik Kolları Mısır'da haklarında idam kararı verilen Mursi yanlısı 529 kişi için eylem yaptı. Cuma namazı çıkışı Osmanlı Camii önünde toplanan Ak Partililer'e Saadet Partisi'nden ve vatandaşlardan da destek geldi. Kurdukları darağacı önünde kefen giyen Ak Partili gençler, rabia selamı yapıp sloganlarla idam kararını protesto etti.
TEK MÜSLÜMAN KALINCAYA KADAR DİRENİŞE DEVAM
Ak Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen eylemde konuşan Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral, "Mısır'da direnişe devam etmek için son bir Müslüman kalana kadar Mısır'a selam direnişe devam."dedi. Sık sık tekbir getirip rabia selamı veren Ak Partililer'e çevreden geçen vatandaşlarda destek verdi. Yaklaşık yarım saat süren eylemde, Ak Partililer darağacı kurup kefen giydi. Bir kısım eylemci ellerinde "Mısır'a Selam Direnişe Devam", "529 Kardeşin Asılıyor", "Mursi'ye Selam Direnişe Devam", "İslam Düşmanı Darbecilere Karşı Çerkezköy Tek Yürek", "Mısır'da İnsanlık İpin Ucunda", "Zalim Sisi İçin Yaşasın Cehennem" yazılı sloganlarla eylem süresince bekledi.
Eylem atılan slogan ve getirilen tekbirlerin ardından yapılan toplu dua ile sona erdi. Mısır eyleminin duasını Çerkezköy Çağrı Derneği Başkanı Murat Meral yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
mısırlılarda zaten siz protesto edeceksiniz diye korkuyorlardı! çerkezköylü vatandaşa gövde gösterisi yapacak yerde gidin mısır konsolosluğunun önünde yapın bir işe yarasın. sanki çerkezköylüler idam kararı verdi. parti reklamı yapalım derken ne hallere düşüyorsunuz yahu! hatayda türk vatandaşları şehit olurken kayıplardaydınız. mısrımış!!!